hello! temat jak najbardziej w sam raz na sezon pomidorowy... mianowicie upatrzyłam sobie taką śmieszną formę do pizzy... podoba mi się rozwiązanie, bo u mnie w domu kazdy lubi inna pizze
Mam taką, tylko 3 częściową i w sumie i tak każdą piekę osobno. Nie pieką się równo; ta z dołu jest najszybciej a reszta siedzi dłużej i przez wysycha za bardzo.Chyba,że masz piekarnik z termoobiegiem - to może zda egzamin.
A ja mam coś takiego. Te dwie formy to był komplet - średnica 32 cm, - forma pełna jest wysoka 3,5 cm a forma perforowana jest plaska - ok. 1,5 cm. . Pizzę robię tylko w formie perforowanej, a formie pełnej np. kruche ciasto..... i nie tylko. Kupiłam w Lidlu . pozdrawiam !
Ja nie używam formy. Ciasto rozciągam na całą powierzchnie tej czarnej blachy z piekarnika. lekko ją tylko smaruje olejem przy pomocy ręcznika papierowego. U mnie formy by się nie sprawdziły bo musiałabym piec kilka razy i tak cała blacha jest na styk.
hello! temat jak najbardziej w sam raz na sezon pomidorowy... mianowicie upatrzyłam sobie taką śmieszną formę do pizzy... podoba mi się rozwiązanie, bo u mnie w domu kazdy lubi inna pizze
http://www.smak-kuchni.pl/?zobacz=433&producent=
Mam taką, tylko 3 częściową i w sumie i tak każdą piekę osobno. Nie pieką się równo; ta z dołu jest najszybciej a reszta siedzi dłużej i przez wysycha za bardzo.Chyba,że masz piekarnik z termoobiegiem - to może zda egzamin.
mam z termoobiegiem i zdarzylo mi się już piec np. na dwóch poziomach w piekarniku...
Czy można link uaktywnic?
http://www.smak-kuchni.pl/?zobacz=433&producent= aktywny
Te dwie formy to był komplet - średnica 32 cm, - forma pełna jest wysoka 3,5 cm
a forma perforowana jest plaska - ok. 1,5 cm. .
Pizzę robię tylko w formie perforowanej, a formie pełnej np. kruche ciasto..... i nie tylko.
Kupiłam w Lidlu .
pozdrawiam !
Ja nie używam formy. Ciasto rozciągam na całą powierzchnie tej czarnej blachy z piekarnika. lekko ją tylko smaruje olejem przy pomocy ręcznika papierowego. U mnie formy by się nie sprawdziły bo musiałabym piec kilka razy i tak cała blacha jest na styk.