kochani mam problem. potrzebuje inspiracji, jak udekorować kawałki ciasta?? szykuje sie "imprezka"i kazdy dostanie kawałki cista na swoim talerzyku.. inaczej być nie moze.. moze macie jakies pomysły?? chcialabym zeby to ładnie wygladalo ..
A jakie będziesz podawać ciasto? bo można owocami,truskawki,jagody,winogrono,tarta czekolada,kolorowe posypki,migdały,kokos ,siekane orzechy,bita śmietana,polecam do ubitej śmietany dodać masę śmietanową o smaku malinowym Dr Oetkera,robiłam z nią ostatnio ptysie,w smaku jest super i ma piękny kolor.to już tylko zależy od ciebie:)
Ja znalazłam pomysł w internecie, udekorowałam tak muffinki. Ale kawałki ciasta pewie też można To różowe to zwykła masa budyniowa, a motylki można zrobić z marcepanu lub masy cukrowej. A jeśli ciasto będzie miało wierzch kruchy to polecam http://wielkiezarcie.com/przepis43241.html te różyczki są rewelacyjne i na pewno ozdobią każdy kawałek Twojego ciacha. Pozdrawiam.
Dzięki Wiolu ale tego ciasta nie ma w moich zbiorach. Był to, jak zwykle u mnie bywa, ciasto eksperymentalne, które nie przeszło próby smakowej:)) A jest to warstwa z truskawek i na to galaretka zrobiona z kawy.
kochani mam problem. potrzebuje inspiracji, jak udekorować kawałki ciasta?? szykuje sie "imprezka"i kazdy dostanie kawałki cista na swoim talerzyku.. inaczej być nie moze.. moze macie jakies pomysły?? chcialabym zeby to ładnie wygladalo ..
A jakie będziesz podawać ciasto? bo można owocami,truskawki,jagody,winogrono,tarta czekolada,kolorowe posypki,migdały,kokos ,siekane orzechy,bita śmietana,polecam do ubitej śmietany dodać masę śmietanową o smaku malinowym Dr Oetkera,robiłam z nią ostatnio ptysie,w smaku jest super i ma piękny kolor.to już tylko zależy od ciebie:)
Ja znalazłam pomysł w internecie, udekorowałam tak muffinki. Ale kawałki ciasta pewie też można
To różowe to zwykła masa budyniowa, a motylki można zrobić z marcepanu lub masy cukrowej. A jeśli ciasto będzie miało wierzch kruchy to polecam http://wielkiezarcie.com/przepis43241.html te różyczki są rewelacyjne i na pewno ozdobią każdy kawałek Twojego ciacha. Pozdrawiam.
A może najprościej bitą śmietaną i jakimś owocem.

Ja np. udekorowłam tak:
A jakiego typu ma być to ciasto? Na zimno?
Ilko, czy to ciasto na zdjęciu jest z Twoich zbiorów? szukam, ale nie mogę znaleźć a tak apetycznie wygląda:)
Dzięki Wiolu ale tego ciasta nie ma w moich zbiorach. Był to, jak zwykle u mnie bywa, ciasto eksperymentalne, które nie przeszło próby smakowej:)) A jest to warstwa z truskawek i na to galaretka zrobiona z kawy.
Dziękuje za odpowiedź, ale za to wizualnie wygląda pięknie:))
Witam! Może tak http://wielkiezarcie.com/przepis.php?przepis=15601&offset=0 Pozdrawiam!
dziekuje za pomysły na pewno skorzystam i cos wykombinuje:P dj mufinki cudne:) pozdrawiam!!
Może takie coś
mmmm elegancka ta babeczka:) co to bedzie to pomaranczowe?? chyba mozna zastapic to jakims owockiem i tez bedzie ładnie pozdrawiam!!
to pomarańczowe to pokrojone paseczki ananasa kandyzowanego, można zastąpić choćby morelą