Kochani, jestem załamana. Czy ktoś mógłby mi pomóc zrozumieć rachunek kosztów? Niestety nie udało mi się zaliczyć ćwiczeń... mój umysł nie przyswaja takich zadań... Może ktoś ma opracowane jakieś zadania w taki sposób by je mógł zrozumieć ktoś taki jak ja. Bardzo liczę na Waszą pomoc. Jeszcze nigdy mnie nie zawiedliście. Pozdrawiam, Dancia P.S. Na wszelki wypadek podaję mój adres e-mail: dancia-s@tlen.pl
Hm, więc chodzi szczególnie o: - kalkulację kosztów (podziałowa, doliczeniowa, metoda ABC) -rachunek kosztów pełnych i zmiennych - koszty docelowe Będę wdzięczna za jakiekolwiek materiały. Mam nadzieję, że do września jakoś się tego nauczę, a przede wszystkim zrozumiem.
http://www.odn.tarman.pl/mat/zagorna/kalk_koszt.html Zobacz tutaj, Jest dość przystępnie napisane o kalkulacji. Jak pogrzebiesz w Internecie to znajdziesz dużo na temat r-ku kosztów. Pozdrawiam i życzę powodzenia w kampanii wrześniowej :)
Niestety, w formie elektronicznej, z zarządczej, mam tylko jakieś bzdurne testy i szkieletory zadań, bez rozwiązań, a co za tym idzie, bez najważniejszego : czyli komentarza, dlaczego tak rozwiązano :( Zapytam jeszcze kogoś, kto może mieć samodzielnie i porządnie "spisane" oraz zeskanowane notatki z ćwiczeń z zarządczej. Niczego nie obiecuję, bo od tego czasu mógł zrobić gruntowne porządki w komputerze ;) Moje gg jest w ustawieniach.
Kochani, jestem załamana. Czy ktoś mógłby mi pomóc zrozumieć rachunek kosztów? Niestety nie udało mi się zaliczyć ćwiczeń... mój umysł nie przyswaja takich zadań... Może ktoś ma opracowane jakieś zadania w taki sposób by je mógł zrozumieć ktoś taki jak ja. Bardzo liczę na Waszą pomoc. Jeszcze nigdy mnie nie zawiedliście.
Pozdrawiam, Dancia
P.S. Na wszelki wypadek podaję mój adres e-mail: dancia-s@tlen.pl
a coś więcej o tym rachunku??
Hm, więc chodzi szczególnie o:
- kalkulację kosztów (podziałowa, doliczeniowa, metoda ABC)
-rachunek kosztów pełnych i zmiennych
- koszty docelowe
Będę wdzięczna za jakiekolwiek materiały. Mam nadzieję, że do września jakoś się tego nauczę, a przede wszystkim zrozumiem.
http://www.odn.tarman.pl/mat/zagorna/kalk_koszt.html Zobacz tutaj, Jest dość przystępnie napisane o kalkulacji. Jak pogrzebiesz w Internecie to znajdziesz dużo na temat r-ku kosztów. Pozdrawiam i życzę powodzenia w kampanii wrześniowej :)
Danciu,
chodzi Ci o rachunek kosztów jako dziedzinę samej rachunkowości, czy rachunek kosztów w rachunkowości zarządczej ?
chodzi o rachunek kosztów w zarządczej
Niestety, w formie elektronicznej, z zarządczej, mam tylko jakieś bzdurne testy i szkieletory zadań, bez rozwiązań, a co za tym idzie, bez najważniejszego : czyli komentarza, dlaczego tak rozwiązano :(
Zapytam jeszcze kogoś, kto może mieć samodzielnie i porządnie "spisane" oraz zeskanowane notatki z ćwiczeń z zarządczej. Niczego nie obiecuję, bo od tego czasu mógł zrobić gruntowne porządki w komputerze ;)
Moje gg jest w ustawieniach.
Mimo wszystko już z góry dziękuję
Sprawdz maila
Dziękuję wszystkim za pomoc!
Jesteście Kochani!!