Forum

Kuchenne porady

Podgrzewanie gulaszu z puszki konserwowej

  • Autor: lubczyk69 Data: 2009-06-20 13:21:56

    Kto wie jak się to robi prawidłowo - wystąp!

  • Autor: lubczyk69 Data: 2009-06-20 21:05:27

    Zazwyczaj zewsząd słyszy się, że gulasz z puszki smakuje wstrętnie. Daleki jestem od reklamowania tego rodzaju wyrobów, ale tu w obronie prawdy muszę stanąć w jego obronie.
    Na etykiecie puszki wyraźnie jest napisane, że na wstępie należy ją zanurzyć na 20 minut w gorącej wodzie.
    Po co, mówi sobie każdy zdrwo myślący? Co za różnica czy 20 minut w puszcze czy od razu w garnku.
    Ano jest różnica i to ogromna.
    Ci co myślą, że prawidłowo myślą są w błędzie.
    Gulasz produkowany z zamiarem umieszczania go w puszkach, jest w czasie wytwarzania wzbogacany w środek zagęszczający, który ma za zadanie regulację zadania, aby do każdej puszki maszynowo dostała się jednkowa porcja i mięsa i sosu.
    Ten środek, jeżeli nie zostanie poddany neutralzacji, przez właśnie owe 20 minut podgrzewania, w konsekwencji wnosi ohydny smak do potrawy.
    Jasne?

  • Autor: Modelsowa Data: 2009-06-21 06:08:11

    Niom

  • Autor: lubczyk69 Data: 2009-06-21 06:43:31

    Użytkownik Modelsowa napisał w wiadomości:
    > Niom

    Ale z Ciebie gaduła

  • Autor: Duniasza Data: 2009-06-21 12:24:44

    Lubczyk dzięki. Masz rację, bo to takie oczywiste nie jest.

Przejdź do pełnej wersji serwisu