Forum

Rozmowy wolne i frywolne

mikrofibra

• Autor: barbami Data: 2009-06-20 14:39:06

Zastanawiam się na kupnem takiej ściereczki, ale jakoś nie mam pewności co do jej skuteczności. Jakoś trudno mi wyobrazić, że tak ściereczka zetrze kurze na sucho a wanna i zlew będzie czysta beż żadnych cifów. A może się mylę? Jak Wam się sprawdzają takie ściereczki? Poradzcie jaka firma jest dobra?

• Autor: luckystar Data: 2009-06-20 16:07:14

Sciereczek z microfiber uzywam juz prawie od 20 lat i bardzo je lubie, nie musze przy nich uzywac zadnych chemikalii, a to wazne. Niestety nie moge polecic firmy, bo obawiam sie ze na rynku amerykanskim sa inne firmy niz na europejskim. Ale moze kup jedna i zobaczysz jak Ci sie spodoba.

• Autor: agik Data: 2009-06-20 19:40:26

Kup jaką chcesz/ jaką widzisz akurat w  sklepie.
    Warto!!!
    Też nie wierzyłam, ale stwierdziłam, ze wydatek 4 zł mnie nie zrujnuje, nawet jesli to okaże się picem.
    Nie okazało się :)
    Umyłam wszystkie okna w 20 min :)
    Bez smug i bez 4- krotnego mycia i bez wycierania na sucho.

Potem zakupiłam różne sciereczki do róznych zadań- Taka za 10 zł- do zadań specjalnych- umyłam bardzo brudny ( kuchennego tłustego kurzu) okap- nie powiem, ze bez wysiłku, ale bez zadnych środków chemicznych a co najfajniejsze- bez smug po cifach, których domywanie jest o wiele gorsze niż zmywanie brudu.

Teraz kupuję już tylko ściereczki z mikrofibry- do wszystkiego.
    Nie zrezygnowałam jednak z mycia łazienki i toalety detergentami- raz na jakiś czas. Tak dla pewności.

Pozdrawiam

• Autor: smakosia Data: 2009-06-22 17:28:06

Żeby nie powtarzać wypowiedzi napiszę tylko, że zgadzam się z Agik w całej rozciągłości i polecam zakup takich ściereczek.

Przejdź do pełnej wersji serwisu