Forum

Rozmowy wolne i frywolne

ubezpieczenie samochodu

• Autor: anko72 Data: 2009-06-20 21:35:39

Napiszcie proszę gdzie opłaca się ubezpieczać samochód. Dotąd ubezpieczałam w PZU więc jeżeli ubezpieczę teraz gdzie indziej to czy przechodzą mi zniżki? Dla mnie te kwestie to czarna magia. Dotąd miałam samochód seiczento z silnikiem 900, a teraz będę miała inny z silnikiem 1.9 - to podobno ma znaczenie, jakie? Jakie są widełki? Proszę, oświećcie mnie.

• Autor: Zośka Data: 2009-06-20 21:56:09

Anko podaję link do kalkulatora http://www.wygodnie.pl/ Wypełnij go dokładnie według wskazań, a będziesz miała porównanie. Daj znać co Ci wyszło. Byliśmy ubezpieczani w PZU, ale wszędzie jest taniej. Teraz jesteśmy w Warcie, a zniżki przechodzą razem z Tobą tam gdzie chcesz. Pozdrawiam

• Autor: as Data: 2009-06-21 09:59:22

PZU to najgorsza firma. My chodzimy do takiej firmy która oferuje ubezpieczenia w różnych firmach i pytamy gdzie wyjdzie nam najtabiej. Od kilku lat mamy w Hestii bo podobno taniej nie ma. Ubezpieczam tam mieszkanie, samochód i na drugi samochód mam 20%zniżki dodatkowo.

• Autor: iwonaz2809 Data: 2009-06-21 10:09:21

Owszem zgodzę się że w PZU jest najdrożej,ale jeśli chodzi o wypłatę odszkodowań to właśnie PZU płaci najwięcej.W innych firmach jest taniej to i odszkodowania niższe.Ubezpieczamy samochody w PZU od 15-stu lat i uważam że to dobra firma,zresztą każdy chwali tą w której ubezpiecza auto.

• Autor: mysha2006 Data: 2009-06-21 11:00:58

Nie zgodzę się z tym,że PZU płaci najwięcej. Znajomy miał stłuczkę i tak mu wycenili ci ich "fachowcy", że dokładał z własnej kieszeni. A mechanik robił mu to najtańszymi częściami.

• Autor: as Data: 2009-06-21 16:15:18

Ja mam na mysli OC więc odszkodowanie dla kogoś a nie dla siebie więc liczy się dla mnie ile zapłacę. Na AC się nie znam więc się nie wpypowiadam ale mój tata miał w pzu o ogromne problemu bo uważali, że za dużo razy z niego korzystał.

• Autor: kwiatek09 Data: 2009-06-21 11:21:45

Mamy ubezpieczenie w MTU,a mieliśmy w HDI ASEKURACJA.
    Zaoszczędziliśmy 80zł.,więc naprawdę warto.
    Pozdrawiam!

• Autor: Beata500 Data: 2009-06-21 14:52:01

Wybierz sobie kilka firm ubezpieczeniowych,poszukaj nr telefonu i po prostu zadzwoń.Wyliczą Ci od ręki,przygotuj tylko sobie dowód rejestracyjny,bo będzie Ci potrzebny do podania danych auta.

• Autor: anko72 Data: 2009-06-22 13:18:31

Dzięki, rzeczywiście poczytałam i mam jako takie rozeznanie. Poczekam na kupno auta, potem zacznę kalkulować:). Dziękuję wszystkim:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu