z pewnością nie malwa...mnie się wydaje, że to dorodny chwast, czasem mi się zdarza taki wyhodować...w ub. r. miałam coś podobnego, rosło to-to, pielęgnowałam myśląc, że jakiś okaz mi wiatr przywiał a potem okazało się, że zwykły chwaścior... ale mogę się mylić...
Liscie są piękne , dość duze .Napewno nie jest to malwa , bo malwy u mnie rosną. Skłaniam sie do tego ,że to bardzo "ładny" chwast , ale poczekam może ktos napisze co innego.
ja też stawiałabym na chwasta, ale mnie interesuje co innego. jak nazywa się ta roślina, co kwitnie na żółto obok tego chwasta? fajna jest bardzo, ja też mam taką w ogródku a nie wiem jak się nazywa
Jest to dzwonek jednostronny kwiat gorszy od chwasta, ciężki do wykończenia http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzwonek_jednostronny Ma białe grube korzenie i nie wolno zostawic nawet kawałeczka
Liście się rozrastały. Żadnego kwiatu ani owoców nie było. Chyba to jednak chwast , który został wyrwany. Mam nadzieję , że miałam rację i nie będę żałować. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za podpowiedzi co do tej rośliny.
Moze ktos z Was wie co to jest. Chodzi mi o te duże liście co mi same wyrosły .
Zobaczymy,co napiszą inni,ale mnie te liście malwę przypominają...
z pewnością nie malwa...mnie się wydaje, że to dorodny chwast, czasem mi się zdarza taki wyhodować...w ub. r. miałam coś podobnego, rosło to-to, pielęgnowałam myśląc, że jakiś okaz mi wiatr przywiał a potem okazało się, że zwykły chwaścior...
ale mogę się mylić...
Liscie są piękne , dość duze .Napewno nie jest to malwa , bo malwy u mnie rosną. Skłaniam sie do tego ,że to bardzo "ładny" chwast , ale poczekam może ktos napisze co innego.
Może to być podbiał, jeżeli spód liści jest białawy
Liscie są całkowicie zielone i od spodu aksamitne. nowe liście wychodza ze środka.
Podbiał też to nie jest na pewno:(
Ani malwa , ani podbiał zwykły chwaścior
ja też stawiałabym na chwasta, ale mnie interesuje co innego. jak nazywa się ta roślina, co kwitnie na żółto obok tego chwasta? fajna jest bardzo, ja też mam taką w ogródku a nie wiem jak się nazywa
Ta roslinka o ktora pytasz to jest "tojeść kropkowana"
Troszkę podobna do mojej (LINK)
Zastanawiam się, czy to przypadkiem nie jest jakiś gatunek omiega. Omiegi mają ładne żółte kwiaty. Bardzo przyjemne roślinki.
u mnie też takie liście wyrosły i też nie mam bladego pojęcia co to jest bo nic takiego nie sadziłam,pewnie to chwast
Jest to dzwonek jednostronny kwiat gorszy od chwasta, ciężki do wykończenia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzwonek_jednostronny
Ma białe grube korzenie i nie wolno zostawic nawet kawałeczka
e, myślę, że ten dzwonek też nie, ma zbyt okrągłe liście
Kupiłam to jako dzwonek karpacki a teraz karczuje a on jeszcze szybciej rozrasa się
Może i chwast, ale śliczny (LINK)
Liście się rozrastały. Żadnego kwiatu ani owoców nie było. Chyba to jednak chwast , który został wyrwany. Mam nadzieję , że miałam rację i nie będę żałować. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za podpowiedzi co do tej rośliny.