Cześć, to znowu ja. Tym razem z pytaniem, jak długo mogę przechowywać masę do tortu, zrobioną z budyniu utartego z masłem i margaryną. Masę zrobiłam wczoraj, tj 21.06 i zamierzam ją wykorzystać do tortu, który przygotuję na niedzielę, czyli 28.06. Czy ta masa tyle wytrzyma, czy się zepsuje ? A może ją zamrozić?
Hmm dosyc dlugi dystans sobie wybralas.. Zjadlabys budyn, ktory stal w lodowce tydzien??? Masa moze sie nie zepsuje ale nie bedzie tez swieza :( Zamrozic z budyniem.. na moj gust sie nie da.. Dlaczego tak wczesnie zrobilas ta mase? Najlepiej zrob jakies ciasto i wykorzystaj ja juz teraz a na niedziele zrob nowa mase, tak bedzie 100% swieza :) i bez niespodzianek.
Zrobiłam masę do innego tortu, sporo mi zostało, a nie lubię marnować żywności... Ale skoro masa nie wytrzyma tak długo, to postaram się wymyślić jakieś inne ciasto "na teraz" i wykorzystać ją.
Witaj! Tez uwazam,ze za dlugo ta masa bedzie stac. Zrob jak radzi Glumanda-wykorzystaj te mase do jakiegos ciasta,a jak bedziesz robic tort to zrob swieza mase.
Dziękuję za pomoc, jednak masę spożytkowałam inaczej, bo jabłek nie miałam, miałam za to biszkopty i truskawki. Dokupiłam więc delicje z galaretką wiśniową i galaretkę o smaku owoców leśnych. Na dno tortownicy wyłożyłam biszkopty nasączone odrobiną kakao, na to wylałam masę, na masę wyłożyłam delicje, na delicje truskawki i całość zalałam galaretką. Mój luby spróbuje dzisiaj, dam znać, czy smakowało ;).
Cześć, to znowu ja. Tym razem z pytaniem, jak długo mogę przechowywać masę do tortu, zrobioną z budyniu utartego z masłem i margaryną. Masę zrobiłam wczoraj, tj 21.06 i zamierzam ją wykorzystać do tortu, który przygotuję na niedzielę, czyli 28.06. Czy ta masa tyle wytrzyma, czy się zepsuje
? A może ją zamrozić?
Hmm dosyc dlugi dystans sobie wybralas.. Zjadlabys budyn, ktory stal w lodowce tydzien??? Masa moze sie nie zepsuje ale nie bedzie tez swieza :(
Zamrozic z budyniem.. na moj gust sie nie da.. Dlaczego tak wczesnie zrobilas ta mase? Najlepiej zrob jakies ciasto i wykorzystaj ja juz teraz a na niedziele zrob nowa mase, tak bedzie 100% swieza :) i bez niespodzianek.
Zrobiłam masę do innego tortu, sporo mi zostało, a nie lubię marnować żywności... Ale skoro masa nie wytrzyma tak długo, to postaram się wymyślić jakieś inne ciasto "na teraz" i wykorzystać ją.
Witaj!
Tez uwazam,ze za dlugo ta masa bedzie stac.
Zrob jak radzi Glumanda-wykorzystaj te mase do jakiegos ciasta,a jak bedziesz robic tort to zrob swieza mase.
budyniową masę już masz....a jabłka masz? Jeśli tak, polecam tę szarlotkę z budyniem ->
http://wielkiezarcie.com/przepis24260.html
aktywny http://wielkiezarcie.com/przepis24260.html
Dziękuję za pomoc, jednak masę spożytkowałam inaczej, bo jabłek nie miałam, miałam za to biszkopty i truskawki. Dokupiłam więc delicje z galaretką wiśniową i galaretkę o smaku owoców leśnych. Na dno tortownicy wyłożyłam biszkopty nasączone odrobiną kakao, na to wylałam masę, na masę wyłożyłam delicje, na delicje truskawki i całość zalałam galaretką. Mój luby spróbuje dzisiaj, dam znać, czy smakowało ;).