Forum

Rozmowy wolne i frywolne

kto z nas?

• Autor: kasia.terlecka Data: 2009-06-23 00:44:26

Tak z ciekawosci zapytam kto z nas ma wyksztalcenie kulinarne? Ja wlasnie zakonczylam roczny kurs tu w Irlandii i przez cale wakacje zdobywam doswiadczenie w bardzo zapracowanej restauracji.. A wy? Gotujecie zawodowo??  Och dawno mnie tu nie bylo tzn bylam ale nie pisalam dawno.... Co slychac w swiecie wz????

• Autor: megi65 Data: 2009-06-23 08:01:18

Nie ja ..... mnie wielkie kuchnie ..........przerazają ...!!!!!!!!!!!!!! Pichce domowo  w swojej kuchni  lub u ... babć !  Pozdrawiam !!

• Autor: RN Data: 2009-06-23 08:13:18

Z wykształcenia jestem piwowarem.
    Taaa .... piwa nawarzyć to ja umiem ...

• Autor: atek Data: 2009-06-23 19:29:20

no to jest nas dwoje

• Autor: RN Data: 2009-06-23 19:31:10

Że tak wprost zapytam: po tyskim Browarniku ??

• Autor: justine75 Data: 2009-06-23 08:43:12

No ja jestem z wykształcenia muzykiem,ale żałuję że nie skończyłam czegoś w kierunku cukiernictwa.
    Wielkie kuchnie też mnie nie przerażają.
    Chyba jakiś kopniak mi potrzebny bym w końcu wzięła się za to co kocham robić.

• Autor: kasia.terlecka Data: 2009-06-23 09:35:56

Wyobraz sobie ze mi tez na poczatku brakowalo motywacjiale jak zaczelam kurs to juz odwrotu nie bylo wstawalam o 6 rano wracalam o 19.30 do szkoly jechalam dobre godzine dwadziescia... ale jaka ja mialam satysfakcje... od wrzesnia zaczynam magisterke w kierunku cukiernictwa i czekolady... jeszcze tylko egzaminy mnie we wrzesniu czekaja...

• Autor: eyta Data: 2009-06-23 12:12:01

Jestem funkcjonariuszem publicznym. Gotuję hobbystycznie, uwielbiam i uczę się z Wż - etem!
    Pozdrawiam.

ps,. mąż mnie namawia na otwarcie swojego żarciowego interesu. hm.

• Autor: edziakalitowa Data: 2009-06-23 14:49:00

technik żywienie zbiorowe - 4 letnie technikum gastronomiczne , nie lubię gotować dla masówek dlatego nigdy nie pracowałam w zawodzie obecnie jestem Bankierką :)) heh:))

• Autor: abiola Data: 2009-06-23 16:43:29

Ja też jestem kucharz i technik żywienia zbiorowego po szkole gastronomicznej
    Przez parę lat stałam za barem a teraz sama sobie szefuję ;) prowadząc sklepik z zabawkami ...
    Gotuję i piekę bo bardzo lubię..

• Autor: Bodek Data: 2009-06-23 15:48:49

ja jestem kucharz :)
    mialem tylko rok od ukonczenia szkoly, co nie gotowalem :) za to naswietlalem sita w drukarnii :) heheh

• Autor: martucha2008 Data: 2009-06-23 16:18:22

Ja z wykształcenia jestem ekonomistka ......ale gotowanie i jedzenie to chyba nieodzowny element naszego zycia i mozna go sobie uprzyjemniac oraz udoskonalac korzystajac z fajnych przepisów Wu zetowców .....Gotowac uczyła mnie mama :) .Mam duza rodzinke wiec mam dla kogo gotowac......:) Pozdrawiam wszystkim amatorów oraz wykształciuchow kulinarnych........

• Autor: BeaMaj Data: 2009-06-23 17:19:21

Nie tylko gotowanie ale wszystko co zwiazane z zywieniem zawsze mnie interesowalo. Skonczylam technikum gastronomiczne, pozniej dietetyke a po studiach rozpoczelam prace w szkole gastronomicznej uczac mlodziez sztuki kulinarnej i zdrowego zywienia, nie tylko w kierunku kucharskim ale i ciastkarskim. Przygotowywalismy roznego rodzaju przyjecia, bankiety i imprezy. Moi uczniowie zdobywali niejednokrotnie nagrody w konkursach gastronomicznych na szczeblu ogolnopolskim. Teraz kiedy mieszkam poza granicami Polski gotowanie jest nadal tym co mnie relaksuje, satysfakcjonuje i inspiruje. A nic tak nie umila zycia jak czas spedzony z ukochana rodzinka  i znajomymi przy dobrym i zdrowym jedzonku!   

• Autor: Zofked Data: 2009-06-23 18:47:12

Ja jestem technik usług gastronomicznych. Przez wiele lat pracowałam w lokalach gastronomicznych jako blokierka, rozliczeniowa, kierownik sali, z-ca kierownika i wreszcie kierownik. Pracowałam również jako technolog i to wszystko w jednej firmie SPOŁEM. Raczej nadzorowałam pracę w kuchni i na sali. Ale jak nie było personelu ( urlopy, chorobowe) to nie mialam problemu z gotowaniem tak jak z obsługą na sali czy w bufecie . A pracowałam w lokalach na 300 miejsc to raczej duże. A teraz w moim mieście firmy Spolem już nie ma a ja wylądowałam w firmie budowlanej.

Przejdź do pełnej wersji serwisu