Proszę o pomoc,syn kupił mi hennę brązową w proszu lecz niestety nie ma na opakowaniu instrukcji jak ją stosować.Nigdy wcześniej nie korzystałam z takich rzeczy.Produkt polski ,producent z wołomina i data produkcji pozatym nic nie ma na opakowaniu. Może ktoś wie jak i z czym to rozrobić?
Witam od dawna uzywam henny do malowania wlosow, oprocz tego ze naturalnie farbuje to w dodatku odzywia. Z regoly naklada sie na suche niemyte wlosy, ale ja jesli mam polozony wczesniej zel lub lakier, czy odzywke zawsze splukuje wczesniej wlosy, wycieram dobrze recznikiem, i nakladam henne. Potrzebny Ci bedzie plastikowy pojemnik na papke hennowa, pedzel,grzebien, folia przezroczysta, czepek, ciemny recznik i rekawiczki, tlusty krem, recznik papierowy, waciki Gotujesz ok. szklanki wody i w goracej wodzie rozpuszczasz po troszeczku sproszkowana henne, uwazajac zeby nie dodac ani za duzo wody ani za duzo henny, papaka musi miec dosc gesta konsystencje, zeby nie splywala z glowy, ani zeby nie byla zbyt sucha. 100gr henny wystarcza na dlugie geste wlosy, ja mam zawsze na 2 -3 razy. Kremem posmaruj nasade wlosow, kark, skronie i uszy. Uchronisz sie przed ciemnymi plamami. Zabezpiecz szyje papierowym recznikiem. Naloz papke na cale wlosy, dokladnie masujac (uzywaj rekawiczek) Zawin glowe w folie przezroczysta, za uszy wloz waciki - nie bedzie sciekala poo szyi Naloz czepek i cieply recznik Czas zalezy od tego jaki chcesz kolor i czy twoje wlosy sa zniszczone. Od 30 min do 1h Ja trzymam 45 min. klade sie na lozku i relaksuje, bo henna lubi splywac bokami, zabezpiecz sie przed plamami. Pluczesz wlosy w rekawiczkach dokladnie masujac kolor. Do ostatniego plukania mozesz dodac troche octu-utrwala. Myjesz szamponem wlosy i gotowe. Henna jest idealna jesli masz ok. 50 % siwych wlosow, wygladaja wtedy jak pasemka, bardzo naturalnie pozrawiam mam nadzieje ze Ci pomoglam
Proszę o pomoc,syn kupił mi hennę brązową w proszu lecz niestety nie ma na opakowaniu instrukcji jak ją stosować.Nigdy wcześniej nie korzystałam z takich rzeczy.Produkt polski ,producent z wołomina i data produkcji pozatym nic nie ma na opakowaniu.
Może ktoś wie jak i z czym to rozrobić?
http://www.kobieta.pl/uroda/twarz-i-cialo/zobacz/artykul/brwi-regulacja-i-henna/
może tam coś znajdziesz
Witam od dawna uzywam henny do malowania wlosow, oprocz tego ze naturalnie farbuje to w dodatku odzywia.
Z regoly naklada sie na suche niemyte wlosy, ale ja jesli mam polozony wczesniej zel lub lakier, czy odzywke zawsze splukuje wczesniej wlosy, wycieram dobrze recznikiem, i nakladam henne.
Potrzebny Ci bedzie plastikowy pojemnik na papke hennowa, pedzel,grzebien, folia przezroczysta, czepek, ciemny recznik i rekawiczki, tlusty krem, recznik papierowy, waciki
Gotujesz ok. szklanki wody i w goracej wodzie rozpuszczasz po troszeczku sproszkowana henne, uwazajac zeby nie dodac ani za duzo wody ani za duzo henny, papaka musi miec dosc gesta konsystencje, zeby nie splywala z glowy, ani zeby nie byla zbyt sucha.
100gr henny wystarcza na dlugie geste wlosy, ja mam zawsze na 2 -3 razy.
Kremem posmaruj nasade wlosow, kark, skronie i uszy. Uchronisz sie przed ciemnymi plamami.
Zabezpiecz szyje papierowym recznikiem.
Naloz papke na cale wlosy, dokladnie masujac (uzywaj rekawiczek)
Zawin glowe w folie przezroczysta, za uszy wloz waciki - nie bedzie sciekala poo szyi
Naloz czepek i cieply recznik
Czas zalezy od tego jaki chcesz kolor i czy twoje wlosy sa zniszczone.
Od 30 min do 1h
Ja trzymam 45 min. klade sie na lozku i relaksuje, bo henna lubi splywac bokami, zabezpiecz sie przed plamami.
Pluczesz wlosy w rekawiczkach dokladnie masujac kolor.
Do ostatniego plukania mozesz dodac troche octu-utrwala.
Myjesz szamponem wlosy i gotowe.
Henna jest idealna jesli masz ok. 50 % siwych wlosow, wygladaja wtedy jak pasemka, bardzo naturalnie
pozrawiam mam nadzieje ze Ci pomoglam
dziękuję serdecznie
prosze...ja uzywam tycjanu, lub mieszm kilka kolorow razem...pozdrawiam