Forum

Rozmowy wolne i frywolne

pomysły potrzebne od zaraz

• Autor: mags Data: 2009-06-24 15:20:03

Kochani.. osnio podzieliłam się   z Wami radosną nowiną na temat moich zaręczyn :) dziękuję  Wam za zyczonka.. teraz pytam i proszę o jakies fajne pomysły na ślub, wesele.. takie nietuzinkowe i piękne, kto pomoże??? bywaliście zapewne  na wielu ślubach i weselach w tym własnych ,więc podzielcie się proszę ze mna inspiracjami..

• Autor: jamajka Data: 2009-06-24 15:29:04

Po uroczystości obiad weselny a potem wiśta wio na karaiby np :) Ja nie jestem zwolenniczką wesel, ani tych całych baletów do rana poprawin, morza wódki i żarcia, sama wesela nie miałam i nie żałuje. ( UPS pewnie spadną gromy), ale takie moje zdanie.:) Pozdrawiam

• Autor: megi65 Data: 2009-06-24 18:23:18

Witaj w klubie .. heheh !! Moja uczta weselna sprzed 20 lat .. to obiad .. caffe i kolacja ... ! Była dobra muzyka .. i super nastrój .. ścisle grono kochających nas osób ..!! Nastepnego dnia .. wylot nad .. Balaton . ! Absolutnie nie załujemy ..i kazdy bardzo miło wspomina nasze zaślubiny i ... skromne jak na obecne i tamte czasy wesle !!

• Autor: ASTI Data: 2009-06-24 15:29:12

Czy planujesz sama wszystko zorganizować _??

• Autor: nonka4 Data: 2009-06-24 15:34:26

A to mają być pomysły kulinarne czy tak ogólnie cała oprawa..?

• Autor: Modelsowa Data: 2009-06-24 16:40:31

Wszystko na pewno zależy od Waszych marzeń, czy to ma być takie prawdziwe wesele, czy raczej bankiet. Z przyjemnością podam Ci kilka pomysłów.
    Z balonami:
    - kiedy będziecie w Kościele,  przyjaciele lub wynajęte osoby mogą Wam wypełnić ślubne auto balonami z helem. kiedy będziecie już po przyjęciu życzen wsiadać do auta, przy otwarciu drzwi większość efektownie z niego wyfrunie, resztę możecie wyrzucać przez szybkę po drodze na salę weselna
    - jest opcja powieszenia nad parkietem dużego balona (1m x 1m, lub 2 x 2) wypełnionego małymi balonikami, który na koniec 1 tańca pary młodej pęka (impuls elektryczny) i te balony spadają na młodych i parkiet (również efektowne)
    Kwiatowe:
    - można poprosić kilka zaprzyjaźnionych osób, żeby pod Kościołem zamiast sypać ryżem lub pieniążkami sypali na Was płatkami kwiatów (przygotowuje się płatki kwiatów w "tutkach")
    - w podziękowaniu dla rodziców należy wcześniej przygotować bukiety dla nich (nietaktem jest wręczanie kwiatów  od gości, natomiast bukiety te można śmiało wykorzystac w charakterze dekoracji np w Kościele)
    - jeżeli motyw kwiatowy przewodzi w dekoracjach na sali, można też na stole młodych na środku wysypać ścieżkę z płatków (oczywiście dekoracje to odrębny temat - rzeka)
    - jeśli suknia pani młodej jest "romantyczna" można na efektowny spacer po sali lub w ogrodzie przed salą mieć piekną zdobną parasolkę  z białej koronki zdobiona kwiatami ( oczywiście pasującymi do bukietu - jak reszta dekoracji)
    Inne:
    - jesli na weselu będą dzieci, można poprosic zespół o krótką zabawe dla pary młodej i dzieci ( w zabawę wciąga się świadków, rodziców, chrzestnych i tych , którzy maja na to ochotę)
    Mogłabym pewnie jeszcze długo o tym wszystkim pisać, ale może napisz coś więcej? Jak Ty widzisz swój ślub i wesele, w jakim stylu? Na kiedy planujecie ten ważny dzień?
    Serdecznie pozdrawiam i chętnie popisze, bo straszniście lubię wesela ;)

• Autor: mags Data: 2009-06-25 12:42:52

modelsowa,kochana, pewnie za rok jakos.. chcialabym tak nietuzinkowo, uroczyscie.. kocham styl retro, empire, vintage.. to moje klimaty ;)

• Autor: anna702 Data: 2009-06-24 20:05:49

Jesli to mozliwe to zrezygnuj z wesela...

• Autor: Narwen Data: 2009-06-24 20:34:38

madzia alias marta :P wiesz doskonale ze nie zawsze myle :)

sloneczko gratuluje :) odezwij sie na gg to ci powiem co i jak z weselem:)
    wiesz ze ja  zawsze ci pomoge :)

• Autor: mags Data: 2009-06-25 12:44:37

kasiu!!! ja się wybieram do  Ciebie w lipcu, zapewne dam znac :)

• Autor: Narwen Data: 2009-06-25 18:41:45

dawaj dawaj bo juz nie moge sie doczekac :) szkoda ze z ta podyplomówka ci nie wyszlo buu

• Autor: buka3 Data: 2009-06-24 21:41:27

Gratuluje :) mój chłopak poprosił mnie o rękę tydzień temu. Ślubu na razie nie planujemy. Wiemy że będzie to troche skomplikowane logistycznie, ja mieszkam na zachodzie a pochodzi ze wschodu  Polski...

Powracając do temtu, ostatnio jak byłam na weselu, to na stole czekały na każdego gościa malutkie torebki z kilkoma cukierkami i podziękowaniami od Młodej Pary za przybycie. Miły akcent :)

• Autor: jamajka Data: 2009-06-24 22:18:17

hehe moja mama też ostatnio jak była na weselu to też były takie paczuszki ze słodyczami :D Może na tym samym byłyście hehe

• Autor: mysha2006 Data: 2009-06-24 21:46:49

Odpuśćcie sobie huczne wesele. Za tą kasę będziecie mieli taką podróż poślubną, że hej.

• Autor: megi65 Data: 2009-06-24 22:00:41

Popieram .. popieram .. !!!!

• Autor: jamajka Data: 2009-06-24 22:18:33

Świeta racja!!!!!

• Autor: mags Data: 2009-06-25 12:44:11

ojjj.. dziewczyny, dziewczyny.. ja chcę pięknie.. jakos niebanalnie.. bez większych szaleńst ale oryginalnie.. dlatego prosze o pomysły..

• Autor: Rzymianka Data: 2009-06-25 18:20:01

Pięknie i niebanalnie ale oryginalnie to ślub konkordatowy w Kaplicy na Wiktorówkach /Tatry/. Przepiękne widoki z Rusinowj Polany. Pozdrawiam serdecznie narzeczonych !

• Autor: as Data: 2009-06-25 21:52:51

Jeżeli to możliwe to na ślub i wesele jedźcie bryczką i końmi:) Jeżeli odległość na to pozwoli.

• Autor: agik Data: 2009-06-26 09:30:30

Moja kuzynka wymarzyła sobie swój slub jeszcze w dzieciństwie.
    Chciała, żeby odbył się w drewnianym maleńkim kościółku, a ona  w prostej sukni z bukietem polnych kwiatów.

Jeśli piękny slub jest Twoim marzeniem- to nie daj się. Nie słuchaj, ze slub- nie warto, lepiej podróz itd.

Ślub mojej kuzynki odbył się w Boże Ciało. W maleńkim drewnianym kościółku ( goście nie zmielścili się do środka), miała zupełnie prostą suknię- taką rurkę, zupełnie prosty welon, jedynym takim luksusowym elementem był koronkowy płaszczyk. Miała bukiecik ze stokrotek i chabrów. Opowiadała mi, ze jej marzeniem było, zeby w czasie, kiedy będzie brała slub kwitły jasminy. I kwitły :) Poprosiła, zeby goscie nie przynosili ze soba kwiatów, tylko ksiązkę, która będzie im przez następne lata przypominac o tym dniu.
    Weselicho odbyło się w ośrodku w samym środku lasu na jurze krakowsko częstochowskiej. Do obiadu przygrywali filcharmonicy- znajomi młodych.
    Goście dostali na pamiątkę i z formie podziękowania za obecność aniołki z masy solnej- własną ręką opisane, zapakowane w ładne torebeczki. Na koniec już Młodzi wysłali swoich rodziców na egzotyczne wczasy.
    Każdy szczegół- począwszy od zaproszeń, poprzez stroje, samą uroczystość był wynikiem realizacji marzenia- tego pierwszego, najniewinniejszego dziewczyńskiego marzenia, zeby choć raz być księzniczką i choć raz otworzyć furtkę z bajki.

Jesli takie jest równiez twoje marzenie- to je śmiało realizuj, a nie słuchaj, ze nie warto, za drogo, że sie nie opłaca, ze się nie zwraca itd.
    Żadne pieniądze nie są warte tego, zeby zaniechać realizacji marzeń.

No i gratuluję :)
    Życze Wam pieknej złotej przyszłości- reka w rękę.

• Autor: nonka4 Data: 2009-06-26 18:57:43

Mnie się bardzo podoba jak do ołtarza odprowadza tata albo ktoś inny bliski(w razie braku taty),
    koniecznie z opuszczonym woalem na twarz , a potem oddaje przyszłemu mężowi,
     a on welon podosi do góry- prozaiczne a jakie piękne..
    u mnie ryczeli już "na dzień dobry"

Przejdź do pełnej wersji serwisu