boję sie, że śmietana poprostu się rozjedzie lub wsiaknie w biszkopt i będzie za puszysta, a nie daj Boże możliwe, że podejdzie wodą. Czy ktoś wie coś na ten temat?
Użytkownik Daria P. napisał w wiadomości: > czy śmietana 30% zmiksowana z śnieżką bez dodatku żelatyny lub żel fixu to > totalna ciapa, poniewaz zapomniałam dodac
Jeśli bita śmietana ma być użyta do tortu, zamiast śnieżki dodaj owocową galaretkę rozpuszczoną w 1/4 l wody. Wlewj ją do ubitej śmietany szybko mieszając i tę masę wlej na np.biszkopt z ułożonymi na nim truskawkami, przykryj drugim krążkiem biszkoptu, wlej na niego resztę bitej śmietany z galaretką i tort gotowy. Naturalnie biszkopt musi być opasany stalową objemką, aby masa się nie wylała. Włoż go do lodówki, aby galaretka zastygła.
Użytkownik kael napisał w wiadomości: > Użytkownik Daria P. napisał w wiadomości:> czy śmietana 30% zmiksowana z > śnieżką bez dodatku żelatyny lub żel fixu to> totalna ciapa, poniewaz > zapomniałam dodac Jeśli bita śmietana ma być użyta do tortu, zamiast > śnieżki dodaj owocową galaretkę rozpuszczoną w 1/4 l wody.Wlewj ją do ubitej > śmietany szybko mieszając i tę masę wlej na np.biszkopt z ułożonymi na nim > truskawkami,przykryj drugim krążkiem biszkoptu, wlej na niego resztę bitej > śmietany z galaretką i tort gotowy.Naturalnie biszkopt musi być opasany > stalową objemką, aby masa się nie wylała. Włoż go do lodówki, aby > galaretka zastygła. Jezeli ubilas ja baaardzo mocno,to nic sie nie stanie,tylko musisz trzymac ciasto w lodowce,az do schrumania:) ja osobiscie NIGDY nie dodaje zelatyny do smietany,nie lubie jej!!!!!!!! natomiast daje serek mascarpone i wszystko jest OK !!!! pozdrawiam
czy śmietana 30% zmiksowana z śnieżką bez dodatku żelatyny lub żel fixu to totalna ciapa, poniewaz zapomniałam dodac jednej z tych rzeczy
boję sie, że śmietana poprostu się rozjedzie lub wsiaknie w biszkopt i będzie za puszysta, a nie daj Boże możliwe, że podejdzie wodą. Czy ktoś wie coś na ten temat?
Juz .. to zrobilałaś ? Ubiłaś śniezke na ''kremówce "" ?? Hmm .. jezeli dobrej firmy użyłas smietany powinno byc .. ok ! Podpowiadam z autopsji najlepsza moim skromnym zdaniem jest '' Łaciata " 36 % .... Pozdrawiam słonecznie ...........!!
Użytkownik Daria P. napisał w wiadomości:
> czy śmietana 30% zmiksowana z śnieżką bez dodatku żelatyny lub żel fixu to
> totalna ciapa, poniewaz zapomniałam dodac
Jeśli bita śmietana ma być użyta do tortu, zamiast śnieżki dodaj owocową galaretkę rozpuszczoną w 1/4 l wody.
Wlewj ją do ubitej śmietany szybko mieszając i tę masę wlej na np.biszkopt z ułożonymi na nim truskawkami,
przykryj drugim krążkiem biszkoptu, wlej na niego resztę bitej śmietany z galaretką i tort gotowy.
Naturalnie biszkopt musi być opasany stalową objemką, aby masa się nie wylała.
Włoż go do lodówki, aby galaretka zastygła.
Użytkownik kael napisał w wiadomości:
> Użytkownik Daria P. napisał w wiadomości:> czy śmietana 30% zmiksowana z
> śnieżką bez dodatku żelatyny lub żel fixu to> totalna ciapa, poniewaz
> zapomniałam dodac Jeśli bita śmietana ma być użyta do tortu, zamiast
> śnieżki dodaj owocową galaretkę rozpuszczoną w 1/4 l wody.Wlewj ją do ubitej
> śmietany szybko mieszając i tę masę wlej na np.biszkopt z ułożonymi na nim
> truskawkami,przykryj drugim krążkiem biszkoptu, wlej na niego resztę bitej
> śmietany z galaretką i tort gotowy.Naturalnie biszkopt musi być opasany
> stalową objemką, aby masa się nie wylała. Włoż go do lodówki, aby
> galaretka zastygła.
Jezeli ubilas ja baaardzo mocno,to nic sie nie stanie,tylko musisz trzymac ciasto
w lodowce,az do schrumania:) ja osobiscie NIGDY nie dodaje zelatyny do smietany,nie lubie jej!!!!!!!!
natomiast daje serek mascarpone i wszystko jest OK !!!! pozdrawiam
Dzięki za rady