Forum

Gawędy o jedzeniu

czy ktoś próbował Pomysł na Soczystego Kurczaka ?

  • Autor: Daria P. Data: 2009-06-27 16:47:09

    Czy ktos próbował Pomysł Na Soczystego Kurczaka i może porownac smakowo z moim Domowym : 
    http://wielkiezarcie.com/przepis45559.html   ?

  • Autor: franitas Data: 2009-06-27 18:30:47

    aktywny: http://wielkiezarcie.com/przepis45559.html

  • Autor: mysha2006 Data: 2009-06-28 11:01:18

    Niestety nie porównam bo nie używam takich gotowców ale jestem pewna, że Twój kurczaczek jest o niebo lepszy bardziej naturalny:)

  • Autor: atek Data: 2009-06-28 11:31:49

    Próbowałam - nie podchodzę do "gotowców" jak do czegoś co z góry musi być skazane na wielki niewypał. Wiem, że nie zawsze warto się  przyznać do stosowania ulepszaczy ale ja  wypróbowanymi "gotowcami" skracam sobie czas przygotowywania posiłków . Lubię np. eksperymentowac zapiekankami - szybko, łatwo i zdrowo / sporo warzyw / .  Lodówkę można przy okazji wyczyścić i do tego smaczne.
    Ale wracam do tematu - soczysty kurczak wyszedł mi  "soczysty" tzn jakby gotowany - ja wolę bardziej chrupiącą skórkę . Według mnie do ziemniaków może być / sos wychodzi gratis / - do frytek sie nie nadaje . A smak - to juz kwestia gustu . Wiele ludzi zachwyca się ostrygami, a dla mnie to "gluty"  i  na dodatek żywe .

  • Autor: Daria P. Data: 2009-07-13 21:06:28

    Wyszedł ci tak jakby gotowany, ponieważ tak jest w przepisie, że przykrywasz go naczyniem i on puszcza soki, a gdy je puszcza to gotuje się w nich i tym samym jest soczysty i rozpływający się w ustach. Gdybyś odkryła naczynie, to może wyszedłby chrupiący, bo przypiekłby się. To taki przepis i myślę, że nazwa soczysty mówi sama o sobie.

  • Autor: makusia Data: 2009-07-08 14:36:19

    robiłam , raz, i wiecej nie chemy, za dużo papryki , lepiej zrobić samemu, Twój przepis w kolejce :)

  • Autor: atosiaczek Data: 2009-07-20 10:49:32

    Ja też robiłam, za pierwszym razem zrobiłam go tak jak w przepisie,smakował nam,jednak z tego względu że lubimy chrupiącą skórke,to za drugim razem po upływie czasu podanego w przepisie rozciełam woreczek rozchyliłam go i tak piekłam jeszcze kilka minut aż skórka sie przyrumieni,był wtedy idealny,pozdrawiam:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu