Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Debilizm z ul. Wiejskiej w Warszawie.

• Autor: bahus Data: 2009-06-27 22:32:15

http://wiadomosci.onet.pl/1994897,11,poslowie_chca_ocenzurowac_programy_kulinarne,item.html

Nie wypowiem się....bo słowa, których musiałbym użyć spowodowałyby , że musiałbym sam siebie zbanować, za naruszenie regulaminu WŻ......
    Bahus

• Autor: Aniula27 Data: 2009-06-27 22:48:58

Debilizm to stanowczo za delikatne stwierdzenie, czasem wydaje się że już niczym głupszym nie mogą nas zaskoczyć ale na kolejny kretyński pomysł nie trzeba długo czekać, porostu kabaret...

• Autor: Rzymianka Data: 2009-06-27 22:55:42

"Głupota ludzka nie ma granic" ! Słyszałam wypowiedź jakiejś p. profesor w tv na ten temat - " ręce opadają". Smutne to, że mamy takich profesorów i takich posłów. Pozdrawiam bojowo ! To ten karabin tak na mnie podziałał.

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-06-27 23:03:36

Bahus,strzelam z Toba

• Autor: Netka Anetka Data: 2009-06-27 23:05:36

Kurde,nie wiedzialam,ze potrafie tak dobrze strzelac !

• Autor: smakosia Data: 2009-06-27 23:11:08

Uświadamianie tam,gdzie trzeba - OK, ale... cenzura programów kulinarnych? Ja-pier-dziu!!! Pomyśleć, że my tych posłów sami wybieramy... No nie! Ręce opadają.

• Autor: Kamilla Data: 2009-06-27 23:06:02

Dla mnie zastanawiajace jest, ze oni nie maja nic lepszego do roboty. Zgadzam sie z Toba Bahusie, debilizm do kwadratu. Z drugiej strony to sobie tak mysle , czy oni by z checia nie zjedli tej pieczeni z kluseczkami, zamiast cieniutkiej zupki . WSZYSTKO JEST DLA LUDZI!!! I za takie cos  dostaja grube pieniadze, obzydlistwo!!!

• Autor: Eliswie Data: 2009-06-27 23:06:47

Czy oni maja Polaka za idiote? Szkoda slow. Czy nie ma mozliwosci zdjac ich z tych stolkow? Szkoda podatkow, ktore ida na ich pobory. Pozdrawiam. Elzbieta

• Autor: Zośka Data: 2009-06-27 23:26:57

Obawiam się, że to tłusta dziennikarska kaczka, zaprzątająca ludziom głowy po to by się troche pooburzali na  stanowiących prawo. Zwykła próba  dyskredytacji polityków , by zniechęcać naród do myślenia. A propos, jakie są następne wybory?

• Autor: jaska2503 Data: 2009-06-27 23:51:56

"Tłuści panowie ciągnący swe brzuchy po ziemi
    to jest kultura mojego miasta!!
    tłuści panowie!
    to jest kultura!!!!"-akurat mi się przypomniała ta piosenka-nie wiem dlaczego...!?
    Tak śpiewano w 1988 roku na festiwalu w Jarocinie,ale jakże jest to prawdziwe w tym wypadku!!!!!!!Panowie posłowie(do szczupłych nie należą) nie mają już głupszych pomysłów na swoje debaty......szok!!!!a przecież jesteśmy Polakami,którzy lubią tłusty bigos,soczysty schabowy i tradycyjny mielony w panierce.....A może oni w ten sposób chcą zrobić przewrót w historii?!!!Nie słucham i nie oglądam TV,ale to mnie rozbawiło i rozśmieszyło....posłowie jesteście żałośni.......

• Autor: nadia Data: 2009-06-28 00:44:48

Chyba czas ocenzurowac poslow, ktorzy ''ciezko'' pracuja szukajac dziury w calym. Jedza najlepsze i najtlustsze potrawy z tzw. diety -gdyby faktycznie zawartosc diety byla nie tylko w nazwie, to nawet by jej nie powachali...Pieniadze obciac z wyplaty i narzucic wyzsze ceny to tak, ale oni praktycznie spia na pieniadzach a slowo glod znany jest im tylko z internetu czy gazet...Poslowie a raczej bez pierwszej litery P, sa od uprzykrzania prostym ludziom zycia....maja pelne brzuchy, w sejmie sa znudzeni, kase dostaja... Hmm....a jakby tak uchwalic ustawe narodowa, gdzie kazdy posel musialby przez miesiac zrobic jakas prace jako wolontariusz np. w budowlance i dopiero po tym czasie moglby dawac propozycje do jakiejs nowej ustawy zwiazanej z tym tematem, to wcale nie byloby zle ;) Bylyby same plusy - posel ciezko pracuje, zeby pomoc spoleczenstwu, troche ruchu dobrze wplynie na jego kondycje, w sejmie nie bedzie sie juz nudzic a ustawa bedzie napewno przemyslana... ;)))

• Autor: erka Data: 2009-06-28 03:47:42

Czytalam ten post na Onet pare dni wczesniej, i powiem szczerze ponioslo mnie,  bo taka cenzura to juz niestety jest ogranicznie swobod, skoro wladze sie tak martwia zdrowiem Polakow, to dlaczego pozwalaja na reklamy McDonlad's, Burger King, itd.

• Autor: cyfra1994 Data: 2009-06-28 08:33:57

Może posłowie zaczną kontrolować sejmową,stołówke,bo jestem pewna że w ich menu gości i goloneczka,i nasz pyszny tradycyjny schabowy z zasmażaną kapustką,i wiele innych potraw,niech zaczną od siebie,bo jak spojrzeć na naszą scene polityczną (a raczej cyrkową) to co drugi ma nadwage.

• Autor: dankarz Data: 2009-06-28 11:37:40

Bahusie to są biedni trochę ograniczeni ludzie, cóż od nich wymagać?? Nie mamją co robić więc szukają dziury tam gdzie jej nie ma .

• Autor: bahus Data: 2009-06-28 13:59:31

I po co tu chodzić do kabaretów? Kabaret na Wiejskiej bije rekordy... głupoty. A cóż jednego durnia z drugim obchodzi, co ugotuję na obiad? Jak będę chciał to będę pił roztopiony (oczywiście schłodzony ) smalec 6 razy dziennie. Gów** im do tego. Niech pilnują swoich portfeli (i tak nadmiernie grubych) ...wara im do Makłowicza, Okrasy, Pascala i innych...
    Bahus

• Autor: dajanka Data: 2009-06-28 16:18:17

I mnie też byś musiał zbanowac;-)

Kurcze, każdy ma swój rozum i wolną wolę i nikt mi nie będzie wciskał, że mam jeśc same sałatki skoro najdzie mnie chęc na pieczen z boczku, czy tłuste sosy...
    Albo to idioci, którym się nudzi i biorą pieniądze za nic... albo biedni chorzy na umyśle ludzie(???)...

• Autor: aleczka Data: 2009-06-28 21:27:27

jasnee....sami to sobie chodzą do suszi baru bo modne i może tam zdrowe(dla mnie be i fuj)a nam każą żreć warzywa jak prosiakom....sami wierniczać będą golonki i hektolitry piwa a my będziemy mieli propagowane spozywanie ziemniaków w mundurkach,kurczaka na parze i tyle...niech sie wały wezmą za drogi,pomoc matkom,i służbę zdrowia, a nie piernicza co mamy jeśc a czego nie...na szafot z nimi!

• Autor: CZOS Data: 2009-06-28 21:33:15

Nieśmiało chciałem zauważyć, że to myśmy takich wybrali!!!

• Autor: bea39 Data: 2009-06-28 22:18:31

Ja przynajmniej z czystym sumieniem mogę przyznać,że nie ja ich wybrałam... uffffffffff, ale i tak wstyd.

• Autor: lajan Data: 2009-06-29 05:53:37

Cała Polska już się śmieje,
    coś się w Sejmie złego dzieje.
    W kuluarach dyskutują,
    zupkę z mlecza proponują.
    Narodowe zabrać dania!
    Nic nie mamy do gadania.
    Kabarety przy nich wysiadają,
    lepsze głupoty na Wiejskiej nadają.
    Obiad chcą mi cenzurować,
    kiedy lubię tak gotować.
    Goloneczka i schabowy, mi pasuje,