Witam, czy ktos moze mi powiedziec jak nazywa sie po polsku papryka ze sloika ktora byla poprzednio grillowana, obrana ze skorki a potem zawekowana w sloiki? U nas sie nazywa "roasted" a zalezy mi na polskiej nazwie jaka znajduje sie na etykietce sloika. Nie chodzi mi o papryke marynowana.
ja mysle, ze to pieczona papryka, bo "roast" to pieczen, jesli ktos nie ma grilla to mozna zrobic w piecu lub nawet opiec na gazie, ta na zdjeciu to smazona, pozdrawiam
Użytkownik ursula napisał w wiadomości: > ja mysle, ze to pieczona papryka, bo "roast" to pieczen, jesli ktos nie > ma grilla to mozna zrobic w piecu lub nawet opiec na gazie, ta na zdjeciu to > smazona, pozdrawiam
Po mojemu jest to grilowana papryka w zalewie (albo w marynacie)
Witam, czy ktos moze mi powiedziec jak nazywa sie po polsku papryka ze sloika ktora byla poprzednio grillowana, obrana ze skorki a potem zawekowana w sloiki? U nas sie nazywa "roasted" a zalezy mi na polskiej nazwie jaka znajduje sie na etykietce sloika. Nie chodzi mi o papryke marynowana.
czy o to chodził?
Wyglada podobnie a czy ona jest bez octu?
... tyle co wiem - to ona jest w marynadzie z octem! Mozna tez samemu zrobic (chyba gdzies mialam przepis...) Pozdrawiam!
ja mysle, ze to pieczona papryka, bo "roast" to pieczen, jesli ktos nie ma grilla to mozna zrobic w piecu lub nawet opiec na gazie, ta na zdjeciu to smazona, pozdrawiam
Dziekuje za rady;D
Użytkownik ursula napisał w wiadomości:
> ja mysle, ze to pieczona papryka, bo "roast" to pieczen, jesli ktos nie
> ma grilla to mozna zrobic w piecu lub nawet opiec na gazie, ta na zdjeciu to
> smazona, pozdrawiam
Po mojemu jest to grilowana papryka w zalewie (albo w marynacie)
... grilowana czy pieczona - w smaku nie ma roznicy!