Wakacje, letni czas, więcej spotkań w domach czy ogródkach. Co weekend chce się zrobić jakieś ciacho.... W minioną sobotę świętowaliśmy zaległe urodzinki,dzisiejsze imieninki mojego męża Piotra. M.in przygotowałam:
Jak sezon truskawkowy to.....ciasto ilki76 kolorowe z truskawkami (bez capuccino)
Profitrolki urszulańskie nadziewane Nostry2004
Inspiracja dwóch przepisów- drzewko truskawkowe Aloiram i koreczkowa góra dobrego Ave
Ja ostatnio robię same koktaile z truskawek i piekę ciasta z porzeczek i agrestu (bo akutat to mi rośnie w ogrodzie). U mnie znika wszystko na bieżąco. Może kiedyś zdążę zdjęcie zrobić
:)))Mniam mniam:))) Ja ostatnio często robię Zappa-mało pracy,szybko,nie za wiele kalorii,na zimno-na upalne dni w sam raz, w dodatku ślicznie wygląda i wszystkim smakuje. A na ''Piotra'',dla znajomego, na zamówienie zrobiłam Snikersa na krakersach,właśnie Zappa,Pijaną Śliwkę i tort w kształcie kobitki- w prezencie...Ale z tego tortu się cieszył:)))Żona miała w odstawkę iść(oczywiście w żartach):))))
Wakacje, letni czas, więcej spotkań w domach czy ogródkach. Co weekend chce się zrobić jakieś ciacho....
W minioną sobotę świętowaliśmy zaległe urodzinki,dzisiejsze imieninki mojego męża Piotra.
M.in przygotowałam:
Wygląda bardzo apetycznie :)
Ja ostatnio robię same koktaile z truskawek i piekę ciasta z porzeczek i agrestu (bo akutat to mi rośnie w ogrodzie). U mnie znika wszystko na bieżąco. Może kiedyś zdążę zdjęcie zrobić
:)))Mniam mniam:)))
Ja ostatnio często robię Zappa-mało pracy,szybko,nie za wiele kalorii,na zimno-na upalne dni w sam raz, w dodatku ślicznie wygląda i wszystkim smakuje.
A na ''Piotra'',dla znajomego, na zamówienie zrobiłam Snikersa na krakersach,właśnie Zappa,Pijaną Śliwkę i tort w kształcie kobitki- w prezencie...Ale z tego tortu się cieszył:)))Żona miała w odstawkę iść(oczywiście w żartach):))))
Co to jest Zappa ??
Zapp czyli tęcza na talerzu,tutaj przepis http://wielkiezarcie.com/przepis46291.html
O właśnie,to ciasto Zapp,też mam w ulubionych i pewnie będzie na stole w następną sobotę! Mniam,mniam
Majko:) chwała Ci za to.