Forum

Kuchenne porady

lukier pieczony

  • Autor: Basiek23 Data: 2009-06-29 22:07:12

    Witajcie , uwielbiam robić ciasteczka tak zwane aspirynki , niestety lukier który robię na nie po upieczeniu raz to kruszy sie raz odchodzi od ciastek , co robię zle??? macie dobry przepis na taki lukier pieczony zeby był idealny taki jak na tych ciasteczkach "kupnych"

  • Autor: nastusia Data: 2009-06-30 09:50:14

    Mam przepis z pewnego ciasta ucieranego fajny lukier na upieczone ciasto wylewa się ten lukier można sypać posiekanymiorzechami i zapiec.Przepis na lukier:20dak. cukru pudru żółtko ,sok z cytryny  bądż trochę wody  utrzeć wylać na ciasto i zapiec.

  • Autor: anneau Data: 2009-06-30 18:28:29

    Basieku - ale na tych kupnych też lukier zawsze odstaje!! :) Napisz jak robisz krem do tych swoich aspirynek. Czy smarujesz marmoladą? Może znasz takie ciastka "warszawskie"- mozna kupić chałwowe i kokosowe. Właśnie te kremy za mną "chodza" a nie mam przepisu

  • Autor: Basiek23 Data: 2009-06-30 19:55:02

    Hej wiesz ja takie ciasteczka robię raz z marmoladką z rózy lub kremem zwykłym jęsli robię jakiś placek i pozostaje mi takiego kremu ,

  • Autor: alidab Data: 2009-07-01 20:19:29

    Proszę bardzo, mój sprawdzony przepis na masę chałwową: http://wielkiezarcie.com/przepis22166.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu