Witajcie , uwielbiam robić ciasteczka tak zwane aspirynki , niestety lukier który robię na nie po upieczeniu raz to kruszy sie raz odchodzi od ciastek , co robię zle??? macie dobry przepis na taki lukier pieczony zeby był idealny taki jak na tych ciasteczkach "kupnych"
Mam przepis z pewnego ciasta ucieranego fajny lukier na upieczone ciasto wylewa się ten lukier można sypać posiekanymiorzechami i zapiec.Przepis na lukier:20dak. cukru pudru żółtko ,sok z cytryny bądż trochę wody utrzeć wylać na ciasto i zapiec.
Basieku - ale na tych kupnych też lukier zawsze odstaje!! :) Napisz jak robisz krem do tych swoich aspirynek. Czy smarujesz marmoladą? Może znasz takie ciastka "warszawskie"- mozna kupić chałwowe i kokosowe. Właśnie te kremy za mną "chodza" a nie mam przepisu
Witajcie , uwielbiam robić ciasteczka tak zwane aspirynki , niestety lukier który robię na nie po upieczeniu raz to kruszy sie raz odchodzi od ciastek , co robię zle??? macie dobry przepis na taki lukier pieczony zeby był idealny taki jak na tych ciasteczkach "kupnych"
Mam przepis z pewnego ciasta ucieranego fajny lukier na upieczone ciasto wylewa się ten lukier można sypać posiekanymiorzechami i zapiec.Przepis na lukier:20dak. cukru pudru żółtko ,sok z cytryny bądż trochę wody utrzeć wylać na ciasto i zapiec.
Basieku - ale na tych kupnych też lukier zawsze odstaje!! :) Napisz jak robisz krem do tych swoich aspirynek. Czy smarujesz marmoladą? Może znasz takie ciastka "warszawskie"- mozna kupić chałwowe i kokosowe. Właśnie te kremy za mną "chodza" a nie mam przepisu
Hej wiesz ja takie ciasteczka robię raz z marmoladką z rózy lub kremem zwykłym jęsli robię jakiś placek i pozostaje mi takiego kremu ,
Proszę bardzo, mój sprawdzony przepis na masę chałwową: http://wielkiezarcie.com/przepis22166.html