Forum

Gawędy o jedzeniu

PANINI CAFE w Jastarni

• Autor: rww0002 Data: 2009-07-02 11:57:28

Właśnie wróciłam z Jastarni i nadal nie mogę wyjść z zachwytu nad nowym i niepozornym z wyglądu miejscem - PANINI CAFE na Sychty.

Dla wszystkich kawoszy to miejsce obowiązkowe! Kawa rewelacyjna!!!
    Nie żadna standardowa i przeciętna L......, ale mieszanka z toskańskiej palarni, do tego świetny barista, profesjonalny ekspres i w rezultacie niebo w gębie.

Do kawy koniecznie tarta cytrynowa!
    Ale to tylko jak będziecie mieli szczęście. Poza tytułowymi kanapkami i sałatkami (skąd inąd bardzo dobrymi), szef kuchni szykuje codziennie różne dania, głównie tarty i desery - według aktualnych kaprysów. Na te cudeńka warto się wybrać.

Ale przede wszystkim KLIMAT. Tam czas jakby płynie wolniej. W tle Buena Vista lub Stańko, zamiast tzw. "najwięksych hitów tego lata". Zamiast kelnerów obrażonych na świat, ludzie prowadzący to miejsce z pasją, skorzy do pogawędki. Taka lekkość bytu w zatłoczonej Jastarni.

Oraz cudowny barman, który serwuj drinki na życzenie. Od grzanego wina wg. rodzinnej receptury (białe i czerwone), po mojito i caipirinia (sama dokładnie i skrupulatnie sprawdziłam ich jakość :)

Gorąco polecam.

• Autor: Krystyna911 Data: 2009-07-02 13:55:10

A mnie wygląda to na reklamę

• Autor: megi65 Data: 2009-07-02 15:59:11

Niekoniecznie ..... ! Ja tez bardzo chetnie dziele sie inforamacjami o '' dobrym jedzonku i klimacie '' ! Hmm ... bardzo podejrzliwa jestes ale chyba niepotrzebnnie .............

• Autor: vikunia Data: 2009-07-02 16:54:25

Wrzuciłam w wyszukiwarke Panini cafe w Jastarni i wyszlo chyba z 10 stron na których identycznie ktos zachwala tę kawiarnie. To Jednak reklama !!!!!!

• Autor: dajanka Data: 2009-07-02 17:53:55

Przykre, ale to chyba faktycznie racja... Nowy użytkownik bez żadnych przepisówi żadnych komentarzy z tylko 1 wypowiedzią na forum:-( Nieładnie;-)

Ale tak ogólnie kiedy ktoś poleca coś to nie widzę w tym nic złego,chyba nawet taki dział jest na WŻ:)

• Autor: bytomianka Data: 2009-07-02 14:04:57

Właśnie jutro wieczorem wyjeżdżam z rodziną z Bytomia do Jastarni, a że jesteśmy kawoszami to posmakujemy sobie tej kawki.Dzięki za informację. W zeszłym roku też byliśmy w Jastarni, jest tam bardzo ładnie. Pozdrawiam:))

• Autor: megi65 Data: 2009-07-02 16:03:10

Mam pytanko .. czy to knajpka sezonowa ?? Wybieramy sie nad Hel na jesienne sztormy i chetnie po spacerku napilibyśmy sie ...dobrej kawusi w uroczym klimacie .... Mozemy w listopadowe popołudnie zapukać ? Pozdrawiam ......

Przejdź do pełnej wersji serwisu