Forum

Rozmowy wolne i frywolne

cudo:):):)

• Autor: carmen112 Data: 2009-07-02 17:21:58

Zobaczcie jakie cudo:):)
    http://www.ozdabianiepotraw.pl/?p=1020#more-1020

• Autor: MARTA84 Data: 2009-07-02 17:37:51

cudo  na prawde cudo

• Autor: dajanka Data: 2009-07-02 17:44:56

http://www.ozdabianiepotraw.pl/?p=1020#more-1020
    Boski tort:)

• Autor: skopolendra Data: 2009-07-02 18:24:55

Juz go widzialam , jest przepiekny.Wierzyc sie nie chce,ze jest jadalny....Jest tam jeszcze kilka innych slicznych tortow.

• Autor: yette Data: 2009-07-02 19:16:33

Cudny, aż szkoda kroić!

• Autor: tineczka Data: 2009-07-02 21:43:04

Jakie to jest cudo??????
    Wstretnie wyglada, kolor koszmarny, po krojeniu wyglada jak flaki,,,,,
    Nie wiem , dlaczego normalne torty nie wywoluja u was zachwycenia?????

To jest cudo:
    tort mojej mamy:)

• Autor: Glumanda Data: 2009-07-02 21:57:02

Tez tak uwazam, ze ten tort to rzezba ze slodkich skladnikow, bardzo po mistrzowsku wykonany.. ale osobiscie nie mialabym na niego ochoty... w przeciwienstwie do tego, Twojej Mamy :))))) a te owoce  w srodku .. mniam.. nie ma to jak jadalna, naturalna ozdoba, bez sztucznej farbki :))))

• Autor: tineczka Data: 2009-07-02 22:44:33

O tak, wszystko w torcie jest do zjedzenia, zadnych farb nie uswiadczysz, ani tych sztucznych, "marcepanow", kokard i innych widzimisie na wzory angielsko/amerykanskie:))))

• Autor: Aniula27 Data: 2009-07-02 23:13:33

W tortach angielskich również wszystko jest jadalne, i nie ma w nich "farb" a niewielkie ilości barwników spożywczych, takie torty maja mnóstwo zwolenników i na pewno są dużą atrakcją na urodzinach dzieci itp. A piszesz o tym jakby to było jakieś niejadalne świństwo, a to jest normalny smaczny tort tyle że z cieniutką cukrową powłoką. Zwykłe torty mnie również zachwycają bo piękno tkwi w prostocie, torcik twojej mamy jednak mnie osobiście nie zachwyca, jest zdecydowanie przeładowany dekoracją, patrze na niego i widzę chaos.

• Autor: tineczka Data: 2009-07-02 23:36:08

No, to podawaj dzieciom rozne zwierzece potwory, twoj wybor:))))
    Mnie bardzo smakuje chaos mojej mamy, ciebie nie musi zachwycac!!!!!

• Autor: Aniula27 Data: 2009-07-02 23:48:07

No widzisz, tak jak ciebie nie zachwycają torty angielskie tak mnie nie zachwyca twój tort i pewnie bym to przemilczała bo zazwyczaj tak robie jak coś mi się nie podoba ale troche mnie zirytowała twoja krytyka więc pisze co mysle. Tort w kształcie np. biedronki to potwór?
    Myślę że ulubiona postać z bajki na torcie da dziecku więcej radosci niż kopczyk owoców :)

• Autor: tineczka Data: 2009-07-03 23:48:15

No napewno dziecko bardzo bedzie sie cieszylo z krojenia nozem ulubionej figury z bajki????????
    Tort mojej Mamy moze kazdy kroic bez zadnych asocjacji:)

• Autor: Aniula27 Data: 2009-07-05 14:02:09

No coś strasznego, dzieci będą chyba miały traumę do końca życia po pokrojeniu tortu

Niech ci będzie, tort twojej mamy jest najpiękniejszy na świecie a inne są obrzydliwe, sztuczne i na pewno wstrętnie smakują mimo że nie smakowałaś.

• Autor: guma1 Data: 2009-07-02 22:35:02

Nie przeczę , tamten ładny i chętnie bym go spróbował , ale ten bym po prostu ordynarnie zeżarł . I nikomu nie radziłbym mi wtedy przeszkadzać .

• Autor: tineczka Data: 2009-07-02 22:52:25

I znowu, usmialam sie , ze brzuch boli:))) Hehe, nie daleko z Findandii do mnie, zapraszam na tort mojej mamy, gwarantuje, ze nikt nie bedzie Ci przeszkadzal  w komsumcji:))

• Autor: guma1 Data: 2009-07-02 23:17:48

Z Olkiluoto do Szwecjii to najbliżej miałbym chyba płynąc wpław . Ale po takim wysiłku to potrzebował bym coś więcej do pożarcia niż tylko torcik . Podaj jadłospis a ja zaczynam pompować ponton .

• Autor: tineczka Data: 2009-07-02 23:27:46

No to pompuj, ponton:) wlasnie zamarynowalam poledwice, nie pasuje, to kupie kawalek innej spadliny, zawsze cos sie znajdzie w zamrazalniku, czym chata bogata:))))

• Autor: guma1 Data: 2009-07-02 23:53:29

Niestety złośliwa jakaś bestia ponton mi przebiła - a miało być tak pięknie . Pozostaje mi tylko wyobraźnia , a ta jest u mnie nieograniczona ,więc chyba jakoś dam radę . Polędwica - kurde zaśliniłem się cały - idę marzyć i proszę mi nie przeszkadzać , w wypadku pożaru przenieść w bezpieczne miejsce .

• Autor: tineczka Data: 2009-07-03 23:36:11

, i znowu sie nausmiechalam niesamowicie:))))
    Zawsze mozesz przyplynac wlasna sila, tylko woda w morzu chyba jeszcze za zimna?

Wyobraznia , wyobraznia, ja konkretnie , wirtualnie podaje Ci bufet smakow polsko skandynawskich na pieknym krysztalowym talerzu z Orrefors, smacznego! :)

• Autor: guma1 Data: 2009-07-04 01:42:06

Pytanie może nie na miejscu , ale skandynawia słynie ze śledzi . Osobiscie kiedyś słyszałem o śledziach na słodko !!!???. Zdawało mi się że wyobraźnię mam nieograniczoną , ale !!! -  tu następuje totalna porażka mojej wyobraźni . Sama myśl o takim ustrojstwie wywołuje u mnie odruch wymiotny . Więc nieśmiało zapytam czy przewidujesz coś takiego w jadłospisie ? - Pozdrawiam .
    P.S.
    Mimo że jestem facetem ale określę to syndromem dziewicy : i chciała bym i boję się .

• Autor: tineczka Data: 2009-07-05 01:13:07

Hehe, tak w skandynawii sledzie sa slodko/kwasne. Moze nie podam Ci je  na pierwszy posilek, ale zdziwisz sie napewno jak sprobujesz.
    Jeszcze nie zdazylo sie mnie, zeby goscie z Polski mieli odruchy wymiotne, wrecz odwrotnie, po glebokim oddechu i pierwszym kawalku, palaszowali ze smakiem:)

Nie boj sie:)))

• Autor: vikunia Data: 2009-07-03 10:39:56

Tineczko poproszę duży kawałek tego tortu:)

• Autor: tineczka Data: 2009-07-03 23:37:35

Vikuniu, wstawie przepis i sprobujesz, smacznego:)

• Autor: skopolendra Data: 2009-07-03 11:46:47

Tort Twojej mamy jest owszem apetyczny i atrakcyjny ale prawie kazdy potrafi takie cudo zrobic.Tort smok jest wykonany przez mistrzow, moze zachwycac idealnymi ksztaltami, wycieniowanymi kolorami itp.Nie rozumiem dlaczego mamy szydzic z cudzych gustow.Mnie podobaja sie obydwa i nie wiem wobec tego czy jestem tandeciara czy zwolenniczka zwyklosci.Jedno i drugie cieszy oko a pewnie tez smak.Szczerze mowiac nie lubie jak ktos mi mowi co jest ladne a co nie.Piekno nie istnieje dopuki ktos go nie dostrzeze.Nikt nie ma patentu na racje.Pozdrawiam

• Autor: guma1 Data: 2009-07-03 19:06:37

Zgadzam się , nikt nie ma patentu na rację . Więc opiszę swoje własne doznania na widok obydwóch tortów . Tort smok budzi we mnie uczucie podziwu dla cukierników którzy go wykonali , ale kojarzy mi sie raczej z popularnymi w ameryce figurkami z lodu typu łabędź / łabądź ? / . Ładne toto bez dwóch zdań ale takie bez smaku / woda /  i tylko ładnie wygląda , nie ciekawi mnie jak takie dzieło smakuje , ale za to jako ozdoba stołu jest ok. Natomiast tortu Mamy tineczki nie osądzał bym w tej kategori , gdyż na widok tego tortu - w przeciwieństwie do smoka - nie interesuje mnie to jak został zrobiony ale to jak smakuje . Na tamten tort wszyscy by się raczej patrzyli bojąc się go ruszyć , natomiast na tort Mamy tineczki wszyscy by się raczej rzucili bojąc się że dla nich nie wystarczy . Tort smok , ładny ale nic po za tym / biszkopt ,cukier i trochę jakiegoś kremu jako spoiwo / . Tort Mamy tineczki ładny i apetyczny . Nie znam tineczki więc piszę to we własnym imieniu , nie odsądzajcie mnie od czci i wiary gdyż ja naprawdę większą ochotę na spróbowanie miałbym na tort  Mamy tineczki niż na  tego smoka. Pozdrawiam wszystkich o odmiennym zdaniu.
    P.S.
    Obydwa torty inne ale oba piękne .

• Autor: Glumanda Data: 2009-07-03 20:04:21

Gumciu! trafiony zatopiony :) lepiej nie mozna bylo tego ujac :)

• Autor: skopolendra Data: 2009-07-03 20:05:17

No i o to wlasnie chodzi.O szacunek dla innego zdania.Co do smakow nie dyskutuje ale chcialabym miec takie zdolnosci,zeby smoka wykonac.Zgadzam sie z Toba w 100%.Pozdrawiam

• Autor: tineczka Data: 2009-07-04 00:02:38

Tort Mamy jest zrobiony z ciasta petit choux, w srodku wypelniony domowym kremem waniliowym (prawdziwa wanilia, zoltka, smietana), na kremie swieze maliny albo truskawki, na to bita smietana, na wierzchu lukier cytrynowy, domowo smazone skorki pomaranczowe, gorzka czekolada 80% stopiona do dekoracji, masz racje goscie jedza i zawsze chca jeszcze jeden kawalek:)

• Autor: tineczka Data: 2009-07-03 23:45:09

Masz racje, gustow sie nie dyskutuje z tym sie zgadzam. Jako figura na jakas wystawe mistrzostwa cukiernikow jest ten smok o`key, ale  mnie nie kojarzy sie ta figura ze smacznym tortem. Tak samo nie podobaja mi sie torty biusty, zwierzeta dla dzieci itd,,,,

Zareagowalam na tytul CUDO i tyle:)
    Pozdrawiam

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2009-07-03 20:24:30

Tineczko masz rację, Twój torcik jest piękny! za sam wygląd dałabym 6:) a to smoczysko wyglądające jak sztuczne,wcale mi się nie podoba jako tort,ale jako figurka owszem:)każdy ma inny gust i smak.Pozdrowionka

• Autor: tineczka Data: 2009-07-04 00:07:47

Rozyczko, to my sie trzymamy tych naszych "normalnych" tortow a inni niech sobie jedza smoki z masy cukrowej, hehe, i tak zadna z nich nie wykona tego straszydla, nawet, zeby chciala:) Pozdrawiam:)

• Autor: Aniula27 Data: 2009-07-02 22:52:50

Rewelacyjny torcik i moim zdaniem środek wygląda całkiem apetycznie.

• Autor: carmen112 Data: 2009-07-03 08:33:35

tineczko myslisz egoistycznie(moze sie myle) tort smok jest piekny i gdyby byl jak twierdzisz ze sztucznych skladnikow to bylby sila rzeczy nie jadalny...Ja bym go z checia sprobowala...

• Autor: ankaww83 Data: 2009-07-03 12:20:51

Ten tort smok jest naprawdę cudny. Ja też robię torty w stylu angielskim, a masę robię sama i barwię sokami z owoców i warzyw

• Autor: tineczka Data: 2009-07-04 00:08:28

Smacznego:)

• Autor: Pola42 Data: 2009-07-03 19:09:55

Cudo, tylko czy ja bym chciała zjadać tyłek smoka?

• Autor: sanella* Data: 2009-07-03 21:38:01

Jako dzielo sztuki jest ten tort dla mnie fantastyczny, niesamowity talent!!!, ....ale smaka bym tez na niego nie miala.
    Najapetyczniejszy tort dla mnie (oceniam sam wyglad), jaki do tej pory na WZ znalazlam to "Tort motyl" Glumandy.
    Glumando pozwol, dolaczam zdjecie, bo jestem naprawde od dawna oczarowana tym tortem.
    Uwaga!!! Zdjecie jest Glumandy, nie moje!

• Autor: Glumanda Data: 2009-07-03 22:56:28

Dziekuje za uznanie z Twojej strony

• Autor: tineczka Data: 2009-07-04 00:15:49

Glumandziu, mistrzostwo nad mistrzostwem!!! 

• Autor: sanella* Data: 2009-07-04 10:49:44

Oh, Glumado, ten twoj tort, probowalam juz w zeszlym roku sama wykonac, myslalam, ze to tak prosto owoce poukladac na ciescie ..., ale niestety.... Dla mnie jestes mistrzynia!

• Autor: Glumanda Data: 2009-07-04 14:22:47

Widze, ze w twoim profilu widnieje jedno slowo.. takie samo jak w moim Ciekawi mnie, czy mieszkasz tuz obok czy blizej? prosze zamelduj sie na moj email (jest w moim profilu) ... moze uda sie nam spotkac??? a tak narazie to w poniedzialek wybieram sie odwiedzic nasza Krysie64... bo zniknela z WZ.... po powrocie dodam zdjecia

• Autor: tineczka Data: 2009-07-04 00:14:04

O wlasnie, to jest dla mnie CUDO!!!! Sam widok tortu soki w buzi wyciska:) Oczy cieszy kolorami i nawet tak , jak bardzo kocham motyle, to przekroilabym to cudo z przyjemnoscia:)

• Autor: sanella* Data: 2009-07-04 10:41:01

No,to mamy ten sam gust . Tort twojej mamy, tez by sie od razu chcialo sprobowac..., jest taki swojski i bardzo apetyczny!

• Autor: tineczka Data: 2009-07-05 01:23:35

Hihi, a mowia, ze gustow sie nie dyskutuje:))) A ja wiem co moje oczy cieszy, napewno nie zadne widzimisie w brazowych kolorach  z pazurami i z tylkiem nieapetycznym:))))

Niech sie ludzie zachwycaja "cudami",,,, ,tak, jak piszesz "swojskie", "normalne" i smaczne, co nam wiecej potrzeba???

Przejdź do pełnej wersji serwisu