Zeby taka domowa galaretka super smakowala... i pobila o niebo wszystkie kupne.. zrob esencjalny wywar z owocow. Dodaj koniecznie soku z cytryny. Slodkie musi byc mocno.. tzn tak zeby kosztowane lyzeczka wydawalo sie za slodkie. Wtedy efekt bedzie murowany :) Ja tak robilam galaretke na moj tort "jajkowy" wielkanocny, tylko z soku cytrynowego, przelanego przez sitko, zeby nie bylo zadnych paprochow. Duzo cukru + zelatyna. Na pol litra galaretki daje sie 9 gramow zelatyny.
mozna jeszcze do kompotu dodac soku dla wzmocnienia koloru :)
powinno się udać tylko żelatyny nie daj za mało.
Zeby taka domowa galaretka super smakowala... i pobila o niebo wszystkie kupne.. zrob esencjalny wywar z owocow. Dodaj koniecznie soku z cytryny. Slodkie musi byc mocno.. tzn tak zeby kosztowane lyzeczka wydawalo sie za slodkie. Wtedy efekt bedzie murowany :)
Ja tak robilam galaretke na moj tort "jajkowy" wielkanocny, tylko z soku cytrynowego, przelanego przez sitko, zeby nie bylo zadnych paprochow. Duzo cukru + zelatyna. Na pol litra galaretki daje sie 9 gramow zelatyny.