Forum

Rozmowy wolne i frywolne

podkowy na szczęście, aniołki...

• Autor: dancia Data: 2009-07-08 09:27:04

Hej Kochani.
    Jakiś miesiąc temu kupiliśmy z mężem domek do remontu. Mąż zajmuje się oczywiście sprawami remontowymi a ja już myślę o wystroju... Wiecie, marzy mi się aby przed wejściem do domu powiesić podkowę na szczęście a w domku umieścić Aniołka czuwającego nad szczęściem rodzinnym... Czy może wiecie gdzie coś takiego można nabyć? Mieszkam w okolicy Bydgoszczy. I jakoś nie znalazłam tu nic co by mi odpowiadało. A może ktoś zna strony internetowe gdzie mogłabym coś takiego kupić?
    Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam, Dancia 

• Autor: agness Data: 2009-07-08 10:19:57

Witam,poszukaj na allegro kiedyś widziałam tam podkowy roznego rozmiaru,aniołki tez powinny być.

• Autor: jamajka Data: 2009-07-08 10:40:06

O witaj ja jestem z Bydgoszczy i myśle, ze takie rzeczy możesz znaleźć przy starym rynku na ulicy Batorego przy mydlarni lub na samej ul Długiej jest troche takich sklepików. Jest jeszcze na Ul. Dworcowej przy pizzerii Ambar taki sklepik z różnościami.A jeśli nie chce ci się latać po mieście to tylko allegro :)   Pozdrawiam!

• Autor: góralka Data: 2009-07-08 11:47:58

Dancia pamiętaj że podkowę wieszamy otwartą częścią do góry,żeby szczęście nie uciekało.Miłego urządzania domku życzę :)

• Autor: dancia Data: 2009-07-09 07:24:48

Dziękuję za podpowiedzi. Od poniedziałku mam urlop, więc zacznę od poszukiwań w Bydgoszczy. Dziękuję jeszcze raz. Pozdrawiam. 

• Autor: Narwen Data: 2009-07-09 12:11:31

jak nie znajdziesz podkowy to daj znac poszukam u mnie na wsi na strychu i niby  przypadkiem ty ja znajdziesz :) jak bedziesz szla ulica :)

• Autor: Zbyh 1 Data: 2009-07-09 09:04:59

Podkowa kupiona w sklepie podobno nie przynosi szczęścia. Najlepsze są te znalezione, ale gdzie teraz szukać podkowy? Łatwiej chyba znalść fragment promu kosmicznego niż podkowę:)) Może taka podkowa , którą ktoś poprostu Ci podaruje będzie lepsza. Dla osób , które podkuwają konie zużyta podkowa jest poprostu kawałkiem złomu. Wiem , że tam napewno coś takiego możesz dostać może będąc przejazdem w tej okolicy wstąpisz i zapytasz http://www.podolszyna.com/ Powodzenia

• Autor: CZOS Data: 2009-07-09 11:51:24

W Bydgoszczy i okolicach jest co najmniej kilka stajni i stadnin oraz ośrodków jeździeckich. Większość z nich korzysta z usług kowali-podkuwaczy. Zadzwoń do którejś i zapytaj, kiedy będą podkuwać i wtedy tam dostaniesz jakąś zużytą podkowę. Taką podkowę najlepiej zakonserwujesz wkładając ją do ognia, piec ognisko i następnie do oleju. Może być zużyty samochodowy. Pozostanie na długo czarna i nie będzie rdzewiała.

Pozdrawiam.

P.S. Możesz to zrobić teraz lub gdy będą rozkuwali konie na zimę.

• Autor: jamajka Data: 2009-07-09 13:39:35

O własnie zapytaj w Myślęcinku.

• Autor: tineczka Data: 2009-07-09 18:03:14

Danciu, sle Ci zdjecie moich aniolkow, narazie nie powieszone, czekaja na przemalowanie przedpokoju,
    czuwaja nade mna juz w 20 lat:)

• Autor: CZOS Data: 2009-07-09 20:23:05

Przez tyle czasu, to te aniołki się różnych rzeczy naoglądały

• Autor: tineczka Data: 2009-07-09 22:06:49

Hehe, to chyba o moich aniolkach?

Wisza zawsze w przedpokoju na scianie , na przeciwko drzwi wejsciowych, tak na przywitanie. A co mozna takiego naogladac sie w przedpokoju:))))))

W sypialni mam dwa, te moga napewno cos zdradzic: chrapanie???

• Autor: as Data: 2009-07-09 22:25:40

też w pokoju miałam aniołka z gipsu ale dzieci mi rozbiły. Ten aniołek widział bardzo dużo.

• Autor: Wkn Data: 2009-07-10 22:30:34

Pędź do Gdańska nad Motławę - jest tam maleńkie stoisko, w którym kowal wykuwa podkowy na zamówienie - z imieniem, i w zasadzie, z czym się chce. Fajnie to robi :)
    O, właśnie doczytałam, że nie powinno się kupowować, bo nie działają...

• Autor: bea39 Data: 2009-07-12 22:24:21

Ja mam podarowaną znalezioną podkowę.Wprawdzie wisi w mieszkaniu które wynajmuje innym, ale nie narzekam na szczęscie :). Podaj mi adres na maila, w naszej stadninie często podkuwaja konie, może uda mi się jakąs na szczęście dla Ciebie znaleść :) Wtedy wyslę z wszelkkimi życzeniami :).

Przejdź do pełnej wersji serwisu