szukam podpowiedzi jak zrobic sos serowy do zapiekanki z makaronu z brokulami. Kiedys przepis na taka zapiekanke (i na sos) podala mi kolezanka, ktora kolekcjonowala jakies karty z przepisami, ktore mozna bylo kupic co tydzien w kiosku. Pamietam tylko, ze nalezalo rozpuscic kostke rosolowa w bodajze pol litra wody, cos sie tam dodawalo i na koniec starty drobno zolty ser. Sos wychodzil super, zalewalo sie nim makaron z brokulami i zapiekalo.
Na wż jest wiele sosów do tego typu zapiekanek. Jak dla mnie najszybszy i miejmy nadzieję, że bardziej zdrowy sposób niż użycie gotowych fixów, jest rozuszczenie smakowych serków topionych.
Witam,
Spodobał mi się twoja zapiekanka. Ja pójdę na łatwiznę i użyję winiary pomysł na zapiekanke w sosie serowym lub druga bardzo podobna z szynką.
Na wż jest wiele sosów do tego typu zapiekanek. Jak dla mnie najszybszy i miejmy nadzieję, że bardziej zdrowy sposób niż użycie gotowych fixów, jest rozuszczenie smakowych serków topionych.
Sos trochę inny ale może posmakuje... http://wielkiezarcie.com/przepis31955.html