Kochane żarłoczki mam do was wielką prośbę chciałabym pokryć wierzch tortu polewą czekoladową i potem przyozdobić i tu mam problem bo robię mało ciast z polewami i nie wiem która z waszych przepisów nie łamała by się przy krojeniu i zbytnio nie przylegała do noża przy krojeniu i jeszcze jedno pytanie czy krem będzie potem dobrze trzymal się tej polewy.Może jednak zrobić wzorek wkoło tortu a potem rozprowadzić tą polewe.Prosze o radę mam jeszcze troszku czasu i w efekcie tort może wyglądać całkiem inaczej od mojego zamysłu
Ja robię polewę według tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis25044.html tylko zamiast wody dodaję mleko.Aby była gęstsza ,gdy już zestawię z ognia dodaję kilka kostek czekolady.
Ja na tort zazwyczaj robię polewę z czekolady deserowej i śmietanki kremówki w proporcji 2:1. Wbrew pozorom nie kruszy się, nie zastyga na amen. Jest gut :)). I Świetnie się rozprowadza.
na taki biszkopt o średnicy 26cm ile trzeba tej czekolady może ktoś mi podpowie 2 tabliczki starczą.Sunny to rozumie to tak tabliczka czekolady to jest 100g i do tego 50g śmietany słodkiej Prosze odpowiedz
Kochane żarłoczki mam do was wielką prośbę chciałabym pokryć wierzch tortu polewą czekoladową i potem przyozdobić i tu mam problem bo robię mało ciast z polewami i nie wiem która z waszych przepisów nie łamała by się przy krojeniu i zbytnio nie przylegała do noża przy krojeniu i jeszcze jedno pytanie czy krem będzie potem dobrze trzymal się tej polewy.Może jednak zrobić wzorek wkoło tortu a potem rozprowadzić tą polewe.Prosze o radę mam jeszcze troszku czasu i w efekcie tort może wyglądać całkiem inaczej od mojego zamysłu
Ja robię polewę według tego przepisu http://wielkiezarcie.com/przepis25044.html tylko zamiast wody dodaję mleko.Aby była gęstsza ,gdy już zestawię z ognia dodaję kilka kostek czekolady.
Jak dodajesz czekolady robi się gęstsza ale czy nie robi sie bardziej krucha mi chodzi o taką polewe zeby ladnie sie kroiła a nie łamała przy krojeniu
http://wielkiezarcie.com/przepis13850.html
Najlepsza polewa:))
Ja na tort zazwyczaj robię polewę z czekolady deserowej i śmietanki kremówki w proporcji 2:1. Wbrew pozorom nie kruszy się, nie zastyga na amen. Jest gut :)). I Świetnie się rozprowadza.
na taki biszkopt o średnicy 26cm ile trzeba tej czekolady może ktoś mi podpowie 2 tabliczki starczą.Sunny to rozumie to tak tabliczka czekolady to jest 100g i do tego 50g śmietany słodkiej Prosze odpowiedz
A ja mam pytanie czy można wylewać polewę prosto na krem? Bo ja ostatnio próbowałam, to mi się polewa ześlizgnęła z krem :( Jest na to jakiś sposób?