Forum

Kuchenne porady

wilgotny biszkopt

  • Autor: roksa21 Data: 2009-07-11 20:09:28

    co mozna zrobic aby biszkopt nie byl wilgotny od spodu?
    Czy uda mi sie go jeszcze uratowac? Chcialam na nim polozyc mase budyniowa z truskawkami i galaretka ale boje sie ze jak wyloze na talerz to sie poprostu przykleji.

  • Autor: shiraja Data: 2009-07-11 20:28:02

    ja zawsze wyciągam biszkopt z foremki i kładę spodem do góry. Jak lekko przeschnie
    ponownie wrzucam go do blaszki (umytej i wysuszonej) :) potem zostaje już tylko masę wyłożyć........

  • Autor: roksa21 Data: 2009-07-12 00:29:50

    tak wlasnie zrobilam, niestety dalej jest troche wilgotny od spodu.
    Zostawilam biszkopt na noc, moze to cos pomoze.
    Zastanawiam sie czy poprosty nie wlozyc go na chwilke do piekanika aby sie troszke podpiekl (moze poprostu pieklam go za ktrotko).

    Dziekuje za szybko odpowiedz.

  • Autor: uleczka58 Data: 2009-07-12 08:52:52

    Moim zdaniem piekłas go za krótko i od spodu jest niedopieczony przez to jest wilgotny. Teraz jak go włożysz do piekarnika to go wysuszyśz i może Ci się łamać

  • Autor: anneau Data: 2009-07-12 16:58:46

    a moim zdaniem za dużo cukru.

  • Autor: Aniula27 Data: 2009-07-12 22:30:55

    Ja też myślę że piekłaś go za krótko bo mi też się już to zdarzyło.

Przejdź do pełnej wersji serwisu