I mam pytanie: czym przekładasz torty w stylu angielskim? Czy tylko kremami maślanymi lub budyniowymi? Czy jest to obojętne? Bo wiem, że masa nie może mieć kontaktu ze śmietaną. Dzięki za odpowiedź.
Najczęściej mam zamówienia na torty z masą śmietanową, wówczas robię dodatkowo trochę kremu maślanego i pokrywam tort po wierzchu aby śmietana nie stykała się z masą cukrowa, zostawiam też odrobinę kremu maślanego do przyklejania dekoracji lub ewentualnych napisów, pozdrawiam serdecznie:)
Serdeczne dzięki za odpowiedź! może kiedyś się odważę spróbować :) Oh, że też Aniu, musisz mieszkać tak daleko :( Zazdroszczę mieszkańcom Rumii, ze mają pod nosem taką artystkę! Pozdrawiam!
Nie próbuj kiedyś, tylko przy najbliższej okazji, to naprawdę nie takie trudne, jeszcze kilka miesięcy temu też myślałam że torty angielskie to nie na moje siły.Kilka tortów, trochę wprawy i może w Rybniku też będzie taka artystka:) Pozdrawiam i dziękuje za miłe słówko:)
Hmm, najbliższa okazja juz w sierpniu. Mój synek kończy dwa latka. Może spróbuję.Zwłaszcza, ze zamówiłam na allegro pieruńsko drogi zestaw barwników Wiltona wiec będę zmuszona je wykorzystać :) Dziękuję za miłe słowa :)
Nie będziesz żałować, barwniki sa naprawdę świetne, taki zestaw daje już mnóstwo możliwości, mój ulubiony to kość słoniowa, używam go bardzo często. W razie czego służę radą:)
Torty przeeeepiękne!!!Brak słów poprostu,aby opisac....
Mam pytanie odnosnie wykrawaczki - chodzi mi o te malutkie białe kwiatuszki dookoła torcika na chrzest-możesz podac linka jak ona wyglada będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam!!
http://www.pan-centrum.pl/sklep,Wykrawaczki_do_kwiatkow_i_dekoracji_z_mas_cukrowych,93,155,0,,0.html?clear=k&n=25 Prosze bardzo, to te czwarte od góry,robiłam je jedną z tego kompletu, jestem z nich bardzo zadowolona, pozdrawiam:)
Arcydzieła! Boziu .. jak ja bym chciała tak umieć ... W sobotę piekę tort na urodziny mojej mamy. Spróbuję coś "zmałpować" od Ciebie. Mam o tyle dobrze, że jak nie wyjdzie dekoracja, to i tak zjedzą
Użytkownik Aniula27 napisał w wiadomości:
>
Super. Szkoda, że nie mieszkasz blisko mnie:)
Aniu, jak zwykle piekne:-)) Super dopracowane!!
Aniula, chylę czoła przed Twoim talentem!!!!!
I mam pytanie: czym przekładasz torty w stylu angielskim? Czy tylko kremami maślanymi lub budyniowymi? Czy jest to obojętne? Bo wiem, że masa nie może mieć kontaktu ze śmietaną. Dzięki za odpowiedź.
Najczęściej mam zamówienia na torty z masą śmietanową, wówczas robię dodatkowo trochę kremu maślanego i pokrywam tort po wierzchu aby śmietana nie stykała się z masą cukrowa, zostawiam też odrobinę kremu maślanego do przyklejania dekoracji lub ewentualnych napisów, pozdrawiam serdecznie:)
Serdeczne dzięki za odpowiedź! może kiedyś się odważę spróbować :)
Oh, że też Aniu, musisz mieszkać tak daleko :( Zazdroszczę mieszkańcom Rumii, ze mają pod nosem taką artystkę! Pozdrawiam!
Nie próbuj kiedyś, tylko przy najbliższej okazji, to naprawdę nie takie trudne, jeszcze kilka miesięcy temu też myślałam że torty angielskie to nie na moje siły.Kilka tortów, trochę wprawy i może w Rybniku też będzie taka artystka:) Pozdrawiam i dziękuje za miłe słówko:)
Hmm, najbliższa okazja juz w sierpniu. Mój synek kończy dwa latka. Może spróbuję.Zwłaszcza, ze zamówiłam na allegro pieruńsko drogi zestaw barwników Wiltona wiec będę zmuszona je wykorzystać :)
Dziękuję za miłe słowa :)
Nie będziesz żałować, barwniki sa naprawdę świetne, taki zestaw daje już mnóstwo możliwości, mój ulubiony to kość słoniowa, używam go bardzo często. W razie czego służę radą:)
O to super! Z góry dziękuję za chęć pomocy!
Ale piękne,zazdroszczę Ci tej zdolności.
Jestes niesamowicie utalentowana, brawo!!!
Przesliczne.Gratuluje
cudowne..te twoje dzieła....gratuluje talentu...i pozdrawiam...ania..
Sliczne torty podziwiam masz talent pozdrawiam
Dziękuje Wam bardzo kochani:)
Torty przeeeepiękne!!!Brak słów poprostu,aby opisac....
Mam pytanie odnosnie wykrawaczki - chodzi mi o te malutkie białe kwiatuszki dookoła torcika na chrzest-możesz podac linka jak ona wyglada będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam!!
http://www.pan-centrum.pl/sklep,Wykrawaczki_do_kwiatkow_i_dekoracji_z_mas_cukrowych,93,155,0,,0.html?clear=k&n=25
Prosze bardzo, to te czwarte od góry,robiłam je jedną z tego kompletu, jestem z nich bardzo zadowolona, pozdrawiam:)
po prostu cuda-niemogę się napatrzyć,gratuluję talentu.
a mogłabym wiedzieć czym wycinasz takie śliczne kwiatuszki?
Mam dwa komplety wykrawaczek PME i nimi robię niektóre kwiatki, róże i lilie ręcznie.
Jeszcze raz pięknie dziękuje za te miłe słowa:)
Arcydzieła!
Boziu .. jak ja bym chciała tak umieć ...
W sobotę piekę tort na urodziny mojej mamy. Spróbuję coś "zmałpować" od Ciebie. Mam o tyle dobrze, że jak nie wyjdzie dekoracja, to i tak zjedzą
Użytkownik Aniula27 napisał w wiadomości:
> Masz talent Dziewczyno
Sliczne!