Forum

Kuchenne porady

sery

  • Autor: Piper Data: 2009-07-15 04:30:02

     Poniewaz moja druga polowa uwielbia sery w domu lodowka  wypchana jest roznymi rodzajami serow.Pytanie, czy mozna je mrozic rowniez te z dodatkami, plesniowe i inne?

  • Autor: Rzymianka Data: 2009-07-15 08:48:35

    Zamrażam oscypki - przed zamrożeniem ser kroję na porcje. Jest doskonały. Pozdrawiam !

  • Autor: as Data: 2009-07-15 08:56:46

    ja zamrażam biały ser

  • Autor: babsy Data: 2009-07-15 09:31:16

    Nie raz zamrażałam serd żółty, zarówno w kostce, jak i w plasterkach. Po rozmrożeniu jest jak świeży. Zamrażałam również twaróg (czyli ser biały), ale nie bardzo odpowiadała mi konsystencja po rozmrożeniu.

  • Autor: anna702 Data: 2009-07-16 19:00:14

    Ja trzymam nawet zmielony parmezan w zamrazalniku...konserwuje sie lepiej...zolte sery rowniez...
    a tak w ogole to (czesto)  mleko rowniez sie mrozi zanim zrobi sie z niego ser, zwlaszcza jesli jedzie z bardzo daleka...lub w danym sezonie jest nadprodukcja...

  • Autor: Piper Data: 2009-07-17 03:44:21

    dzieki za Wasze rady.Mroze wiec sery...Pozdrwaiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu