Poniewaz moja druga polowa uwielbia sery w domu lodowka wypchana jest roznymi rodzajami serow.Pytanie, czy mozna je mrozic rowniez te z dodatkami, plesniowe i inne?
Nie raz zamrażałam serd żółty, zarówno w kostce, jak i w plasterkach. Po rozmrożeniu jest jak świeży. Zamrażałam również twaróg (czyli ser biały), ale nie bardzo odpowiadała mi konsystencja po rozmrożeniu.
Ja trzymam nawet zmielony parmezan w zamrazalniku...konserwuje sie lepiej...zolte sery rowniez... a tak w ogole to (czesto) mleko rowniez sie mrozi zanim zrobi sie z niego ser, zwlaszcza jesli jedzie z bardzo daleka...lub w danym sezonie jest nadprodukcja...
Poniewaz moja druga polowa uwielbia sery w domu lodowka wypchana jest roznymi rodzajami serow.Pytanie, czy mozna je mrozic rowniez te z dodatkami, plesniowe i inne?
Zamrażam oscypki - przed zamrożeniem ser kroję na porcje. Jest doskonały. Pozdrawiam !
ja zamrażam biały ser
Nie raz zamrażałam serd żółty, zarówno w kostce, jak i w plasterkach. Po rozmrożeniu jest jak świeży. Zamrażałam również twaróg (czyli ser biały), ale nie bardzo odpowiadała mi konsystencja po rozmrożeniu.
Ja trzymam nawet zmielony parmezan w zamrazalniku...konserwuje sie lepiej...zolte sery rowniez...
a tak w ogole to (czesto) mleko rowniez sie mrozi zanim zrobi sie z niego ser, zwlaszcza jesli jedzie z bardzo daleka...lub w danym sezonie jest nadprodukcja...
dzieki za Wasze rady.Mroze wiec sery...Pozdrwaiam