http://wielkiezarcie.com/przepis42993.html robilam mase z tego przepisu do tortu komunijnego.Kazdy blat tortu po posmarowaniu masa posypalam pokrojonymi brzoskwiniami z puszki i pokrojona czekolada.Robilam rowniez ja dosypujac do utartej masy ok.szklanki mleka w proszku z takimi samymi dodatkami-chyba nawet zyskala na smaku...Polecam,bo masa prosta i pyszna.
A jak Ci zależy na faktycznie BIAŁYM to ten ponoć taki jest. http://wielkiezarcie.com/przepis37912.html Ja go jeszcze nie próbowałam, ale inne przepisy tej autorki tak i są świetne. Więc myślę, że się nie zawiedziesz :)
Ja wczoraj zrobiłam torcik na zimno z masą z jogurtu naturalnego i kremówki. Jest tak biała, że aż oczy bolą, po raz pierwszy widzę tak białą masę. W dodatku w kontraście z czerwoną galaretką i kakaowym spodem wrażenie jest jeszcze bardziej piorunujące ;).
Poszukuję sprawdzonego przepisu na krem tortowy. Ale chciałabym ,by był on biały
http://wielkiezarcie.com/przepis28504.html może ten .
Witam ! wejdź w przepisy-ciasta i na stronie 63-64 jest podane kilka przepisów na kremy .
http://wielkiezarcie.com/przepis15602.html Sprawdź ten! Jest na mojej liście do wypróbowania, myślę, ze będzie świetny ;)
http://wielkiezarcie.com/przepis42993.html robilam mase z tego przepisu do tortu komunijnego.Kazdy blat tortu po posmarowaniu masa posypalam pokrojonymi brzoskwiniami z puszki i pokrojona czekolada.Robilam rowniez ja dosypujac do utartej masy ok.szklanki mleka w proszku z takimi samymi dodatkami-chyba nawet zyskala na smaku...Polecam,bo masa prosta i pyszna.
A jak Ci zależy na faktycznie BIAŁYM to ten ponoć taki jest. http://wielkiezarcie.com/przepis37912.html Ja go jeszcze nie próbowałam, ale inne przepisy tej autorki tak i są świetne. Więc myślę, że się nie zawiedziesz :)
Ja wczoraj zrobiłam torcik na zimno z masą z jogurtu naturalnego i kremówki. Jest tak biała, że aż oczy bolą, po raz pierwszy widzę tak białą masę. W dodatku w kontraście z czerwoną galaretką i kakaowym spodem wrażenie jest jeszcze bardziej piorunujące ;).
Dziękuję ślicznie za pomoc.