kruchego jeszcze nie robiłam ale biszkopty z kukurydzianej już piekłam według swojego sprawdzonego przepisu zastepując pszenna -mąka kukurydziana i wychodziły rewelka - więc myslę że jeżeli masz swój sprawdzony przepis na kruche zastap mąkę przenną - kukurdzianą i powinno też wyjść super ! pozdrawiam
Dziękuję, miałam nadzieję, że wystarczy w przepisie jedną mąkę zastąpić drugą w proporcji 1:1. Bałam się, że kukurydziana ma jakieś inne właściwości "fizykochemiczne", dlatego trzeba jej dać więcej/mniej niż pszennej. Jeśli się uda, zamieszczę tu przepis :).
Kochani, szukam SPRAWDZONEGO przepisu na kruchy spód z mąki kukurydzianej, pod szarlotkę. Czy ktoś może pomóc?
kruchego jeszcze nie robiłam ale biszkopty z kukurydzianej już piekłam według swojego sprawdzonego przepisu zastepując pszenna -mąka kukurydziana i wychodziły rewelka - więc myslę że jeżeli masz swój sprawdzony przepis na kruche zastap mąkę przenną - kukurdzianą i powinno też wyjść super ! pozdrawiam
Dziękuję, miałam nadzieję, że wystarczy w przepisie jedną mąkę zastąpić drugą w proporcji 1:1. Bałam się, że kukurydziana ma jakieś inne właściwości "fizykochemiczne", dlatego trzeba jej dać więcej/mniej niż pszennej. Jeśli się uda, zamieszczę tu przepis :).
to czekamy - bo w moim przypadku jak na razie żadne kruche nie wyszło, ! za to biszkopty- jak najbardziej
Zrobiłam szarlotkę z mąki kukurydzianej. Właśnie zamieściłam przepis :).
dzięki! muszę też spróbować - może w końcu jakieś kruche się uda?pozdrawiam