Jak rozmrozisz to napisz czy jest dobrze bo nigdy tego nie robiłam i jestem ciekawa. wydaje mi się że mozna ale nie prubowałam więc nie zabierałam głosu.
Mroziłam kiedyś beszamel pośrednio... tzn miałam brokuły, marcheweczki i kalafior polane beszamelem, i całość warzyw wraz z sosem zamroziłam. Nie było problemu po odgrzaniu, zarowno warzywka, jak i sos były ok. :)
Dziewczyny, dziekuje slicznie za porady, jak wyzej napisalam soso zamrozilam, bo nie ma to jak domowa beszamela i sprawdzone jej skladniki, jak ja rozmroze to napisze czy byla dobra, chociaz nie mam watpliwosci...maslo zawsze kupuje w wiekszych ilosciach i zamrazam, a wmleczarni w ktorej pracowalam zamrazano tony mleka sprowadzone z Holandii....pozdrawiam
Witam, dzisiaj zrobilo mi sie za duzo sosu beszamel, szkoda mi go wyrzucic, czy ktos z was mrozil kiedys beszamel?
juz zamrozilam...
Jak rozmrozisz to napisz czy jest dobrze bo nigdy tego nie robiłam i jestem ciekawa. wydaje mi się że mozna ale nie prubowałam więc nie zabierałam głosu.
Mroziłam kiedyś beszamel pośrednio... tzn miałam brokuły, marcheweczki i kalafior polane beszamelem, i całość warzyw wraz z sosem zamroziłam.
Nie było problemu po odgrzaniu, zarowno warzywka, jak i sos były ok. :)
Pewnie , ze mozna. Rozmrazac w lodowce i potem mieszajac podgrzac.
a czy można beszamel pasteryzować w słoiczkach? ile wtedy można przechowywać? jak długo pasteryzować?
a po co sos beszamelowy pasteryzowac???
beszamel robi sie w mig i najlepszy jest swiezy:)
tez bym nie robila do sloiczkow. Skladniki proste i zawsze pod reka (maslo, maka, mleko, czasem jaja) wydaje mi sie ze nie ma sesu pasteryzowac.
teoretycznie tak, ale ja pracuję do późna i każde 5 minut jest na wagę złota. Lubię sobie wcześniej wszystko przygotować i tylko zapiec jak przyjdę.
o`key, to lepiej zamroz sos w odpowiednich porcjach, wyjmij poprzedniego wieczora i trzymaj w lodowce do uzycia:)
Dziewczyny, dziekuje slicznie za porady, jak wyzej napisalam soso zamrozilam, bo nie ma to jak domowa beszamela i sprawdzone jej skladniki, jak ja rozmroze to napisze czy byla dobra, chociaz nie mam watpliwosci...maslo zawsze kupuje w wiekszych ilosciach i zamrazam, a wmleczarni w ktorej pracowalam zamrazano tony mleka sprowadzone z Holandii....pozdrawiam