Witam w upalne, sobotnie popołudnie. Doradźcie mi proszę czym zabarwić krem do tortu. Szukałam gotowych barwników w supermarkecie, ale nie było. Nie mam czasu szukać w innych sklepach. Kolor jest mi obojętny. Pozdrawiam :)
Na różowo -podczas ucierania rozprowadzamy syrop gestym sokiem wisniowym. Na żółto - podczas ucierania dodajemy szczypte namoczonego w spirytusie szafranu . Na zielono -podczas ucierania dodajemy sok wysiśniety z przegotowanych liści szpinaku . Na seledynowo - podczas ucierania dodajemy białko w ktorym przez noc moczyły sie surowe ziarenka kawy . :
Witam w upalne, sobotnie popołudnie. Doradźcie mi proszę czym zabarwić krem do tortu. Szukałam gotowych barwników w supermarkecie, ale nie było. Nie mam czasu szukać w innych sklepach. Kolor jest mi obojętny.
Pozdrawiam :)
Sok z buraków to kolor różowy, kakao- oczywiście brązowy:))
Kakao wykorzystam. Czy może być koncentrat buraczany?
Na różowo -podczas ucierania rozprowadzamy syrop gestym sokiem wisniowym.
Na żółto - podczas ucierania dodajemy szczypte namoczonego w spirytusie szafranu .
Na zielono -podczas ucierania dodajemy sok wysiśniety z przegotowanych liści szpinaku .
Na seledynowo - podczas ucierania dodajemy białko w ktorym przez noc moczyły sie surowe ziarenka kawy .
: