To Yukka ogrodowa ,u której po przekwitnieniu kwiatostanu zanika wszystko co zielone z czasem ....po to by wytworzyć nowe kłącza które z roku na rok piękniej kwitną . Jezeli tak Ci sie stanie ,to normalne u tego gatunku. pozdrawiam
Krysiu, a u mojej liscie zostaja cala zime zielone i kwitnie co drugi rok. Wyglada zupelnie tak samo jak na zdjeciu. Moze to jaks inna odmiana? Moja jest zimowa i zostaje na zime w ogrodku. Ma ktos taka? Pozdrawiam
Użytkownik anitka napisał w wiadomości: > A ja taką mam na ogrodzie i ani razu mi nie zakwitła ciagle tylko sie rozrasta i tworzy nowe juki--które tez nie kwitną :(
To roślina ogrodowa--juka popatrz na tą stronkę http://www.wymarzonyogrod.pl/fotogaleria/820
Tak, to juka ogrodowa.
Yuka......
To Yukka ogrodowa ,u której po przekwitnieniu kwiatostanu zanika wszystko co zielone z czasem ....po to by wytworzyć nowe kłącza które z roku na rok piękniej kwitną .
Jezeli tak Ci sie stanie ,to normalne u tego gatunku.
pozdrawiam
Krysiu, a u mojej liscie zostaja cala zime zielone i kwitnie co drugi rok. Wyglada zupelnie tak samo jak na zdjeciu. Moze to jaks inna odmiana? Moja jest zimowa i zostaje na zime w ogrodku. Ma ktos taka? Pozdrawiam
Wczoraj dostałam bulwe własnie tego kwiatka czyli yuki od kolezanki z pracy:)
to yuka ogrodowa
Ślicznie dziekuje za podpowiedź i pozdrawiam serdecznie:-))
Juka ogordowa:)
Użytkownik anitka napisał w wiadomości:
> A ja taką mam na ogrodzie i ani razu mi nie zakwitła ciagle tylko sie rozrasta i tworzy nowe juki--które tez nie kwitną :(
Jukka ogrodowa:-)