Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Zakopane - proszę o radę!

• Autor: aloalo Data: 2009-07-21 08:16:29

Witam! Czy jest na WŻ ktoś z Zakopanego?
    Chciałabym się wybrać (niestety tylko na jeden dzień) z moim dwuletnim synkiem do Zakopanego. I tu moje pytanie. Gdzie mogę pójść z takim brzdącem. Z tego co pamiętam to dolina Chochołowska była taka bardzo "spacerowa" i droga na Morskie Oko, Czy ta droga jest otwarta? Słyszałam kiedyś, ze trwa remont i dojście jest tylko do gór, co w moim przypadku odpada.
    Osobiście byłam nad Morskim Okiem trzy razy i za każdym razem była taka mgła, ze widziałam to jezioro tylko na widokówkach... Obiecałam sobie, ze kiedyś je muszę zobaczyć na zywo! :) Teraz trafia mi się okazja. Czy da sie tam dojść?
    Z góry dzięki za odpowiedź. I porady, gdzie ewentualnie jeszcze poza tymi dwoma miejscami moglibyśmy pójść.

• Autor: trylobicik Data: 2009-07-21 08:42:19

Ja proponuję Dolinę Strążyską. Jest śliczna, łatwa i przyjemna. Myślę, że dwulatek będzie się tam lepiej czuł, niż np. w Kościeliskiej czy idąc do Morskiego Oka http://www.gory-szlaki.pl/dolina_strazyska.htm

• Autor: Kalówna Data: 2009-07-21 16:37:22

Witam! Ja jestem rodowitą zakopianką i cały czas tutaj mieszkam i powiem szczerze że w okresie wakacji a szczególnie teraz z dzieckiem dwu letnim nie pojechałabym do Zakopanego. Wszędzie pełno ludzi, ścisk hałas i spaliny. Dobry czas na zwiedzanie tego ponikąd pięknego miasta to koniec września.

Przejdź do pełnej wersji serwisu