Kochani!!! Bardzo proszę o poradę.Chcę zrobić sernik na zimno z serków homo i nie wiem czy mogę dołożyć do nich mascarpone? Mam go 0,5 kg i w ogóle pierwszy raz.Czy mogę dołożyć? A jeżeli mogę i nic się nie stanie to dodawać jeszcze masło i żółtka??? Błagam pomóżcie!!!
Ja bym w ogóle nie dawała żółtek ani masła,z samych serków wyjdzie super,jest ciepło boję się używać surowych jajek.Można zachorować na salmonelle.Dodaj tylko żelatyny lub galaretki o ulubionym smaku.:) Zerknij sobie w moje ciasta bez pieczenia mam tam kilka fajnych przepisów.
Twoje przepisy są super!!! Natomiast dalej nie wiem czy można łączyć homo z mascarpone. W Twoich przepisach nie ma tego serka,a ja jestem laikiem kulinarnym. Naczytałam się że jest on ach i och i po prostu boję się że coś popsuję.A o łączeniu nic nie pisali.
Wiesz co Kasiu, lubię eksperymentować:) ja bym dodała mascarpone do serków,tylko muszą mieć jednakową temperaturę(dodawałabym po jednej łyżce i ucierała) skoro już go kupiłaś to spróbuj! jak nie zaryzykujesz ,to się nie dowiesz.
Ja potraktowalabym serek mascarpone jak tlusty,zmielony bialy ser:)dodalabym serki homo,tluszczu nie dawalabym,korcil mnie wkrecenie zoltek,a pozniej mozna delikatnie dodac ubite na sztywno bialka-bedzie bardziej puszysty,ale mozna sie obyc...podzielic mase na 2 czy 3 czesci,do kazdej dodac rozpuszczona w malej ilosci wode i voila:)albo dodac rozpuszczona zelatyne,a w srodek pokrojona galaretke-rozne kolory...no mozna poeksperymentowac:)
Myślę że połączenie serków homogenizowanych z serkiem mascarpone jest dobre. Ja dodałabym jeszcze śmietanę kremówkę, oczywiście ubitą i żelatynę. Masła i jajek już do takiej kombinacji nie potrzeba. Pozdrawiam :)
Dziękuję wszystkim za rady!!! Tak jak radziłyście połączyłam oba serki, dodałam żelatynę i do formy;) Żółtka i masło sobie darowałam:) Jeszcze tylko galaretkę na wierzch.Super jesteście!!! kasia
Kochani!!! Bardzo proszę o poradę.Chcę zrobić sernik na zimno z serków homo i nie wiem czy mogę dołożyć do nich mascarpone?
Mam go 0,5 kg i w ogóle pierwszy raz.Czy mogę dołożyć? A jeżeli mogę i nic się nie stanie to dodawać jeszcze masło i żółtka???
Błagam pomóżcie!!!
Ja bym w ogóle nie dawała żółtek ani masła,z samych serków wyjdzie super,jest ciepło boję się używać surowych jajek.Można zachorować na salmonelle.Dodaj tylko żelatyny lub galaretki o ulubionym smaku.:)
Zerknij sobie w moje ciasta bez pieczenia mam tam kilka fajnych przepisów.
Twoje przepisy są super!!! Natomiast dalej nie wiem czy można łączyć homo z mascarpone. W Twoich przepisach nie ma tego serka,a ja jestem laikiem kulinarnym. Naczytałam się że jest on ach i och i po prostu boję się że coś popsuję.A o łączeniu nic nie pisali.
Wiesz co Kasiu, lubię eksperymentować:) ja bym dodała mascarpone do serków,tylko muszą mieć jednakową temperaturę(dodawałabym po jednej łyżce i ucierała) skoro już go kupiłaś to spróbuj! jak nie zaryzykujesz ,to się nie dowiesz.
Ja potraktowalabym serek mascarpone jak tlusty,zmielony bialy ser:)dodalabym serki homo,tluszczu nie dawalabym,korcil mnie wkrecenie zoltek,a pozniej mozna delikatnie dodac ubite na sztywno bialka-bedzie bardziej puszysty,ale mozna sie obyc...podzielic mase na 2 czy 3 czesci,do kazdej dodac rozpuszczona w malej ilosci wode i voila:)albo dodac rozpuszczona zelatyne,a w srodek pokrojona galaretke-rozne kolory...no mozna poeksperymentowac:)
A jak boisz sie,ze cos zepsujesz,to zrob tak jak w tym przepisie http://wielkiezarcie.com/przepis20.html,tylko polowe serkow homo zamien na mascarpone,a z drugiej czesci serka zrob np.http://wielkiezarcie.com/przepis32809.html
Myślę że połączenie serków homogenizowanych z serkiem mascarpone jest dobre. Ja dodałabym jeszcze śmietanę kremówkę, oczywiście ubitą i żelatynę. Masła i jajek już do takiej kombinacji nie potrzeba. Pozdrawiam :)
Dziękuję wszystkim za rady!!! Tak jak radziłyście połączyłam oba serki, dodałam żelatynę i do formy;) Żółtka i masło sobie darowałam:)
Jeszcze tylko galaretkę na wierzch.Super jesteście!!! kasia