Forum

Zdrowie i uroda

Wypadające włosy - pomocy

• Autor: emeska1974 Data: 2009-07-25 20:47:29

Czy znacie może jakieś skuteczne sposoby na zatrzymanie wypadania włosów i na ich porost? Mogą być chemiczne, farmaceutyczne lub domowe byle skuteczne. Proszę o porady.

• Autor: kordaszka Data: 2009-07-25 21:43:56

Od wielu lat borykam się z podobnym problemem - tzn. u mnie włosy nie wypadają nadmiernie, wypadają jak u każdego zdrowego człowieka, ale u mnie kompletnie nic nowego nie rosło,jedynie na długość. Chodziłam od lekarza do lekarza, kosztowało mnie to sporo czasu, nerwów i pieniedzy... te wszystkie płyny, wcierki itp.itd W końcu dałam za wygraną, włosów było coraz mniej a ja zaczełam przymierzać się do kupna peruki... i stał się cud - moje włosy pomalutku zaczynają odrastać, cieniutkie i słabe, ale starsznie mnie cieszą - taki mały rozczochrany jeżyk na czubku głowy...są 3 rzeczy które zastosowałam w jednym czasie i tak naprawdę nie wiem co pomoglo, ale coś zadziałało i działa nadal ku mojej wielkiej uciesze!!! A są to - SZAMPON  Z KOFEINĄ Alpecin C1  - to  jest chyba raczej szampon dla mężczyzn, ale moim babskim włosom barzdo dobrze czyni (z firmy Dr. Kurt Wolff) - należy go nanieść na włosy i dopiero po 2 minutach spłukać. Tabletki MERZ SPEZIAL DRAGEES. i OLEJEK RYCYNOWY - nakładam co kilka dni na mokre włosy maseczkę zrobioną z żółtka, łyżki olejku i łyżki wosku do włosów - by zagęścić nieco tę miksturkę (Wax), zakładam worek foliowy i ciepły ręcznik i tak z tym chodzę czasem i pół dnia...Pózniej konieczne jest dwukrotne umycie włosów, by zmyć olejek, ale to akurat mi nie przeszkadza. Moich włosów przybywa - znajomi to zauważają! No i poprawiła się w znacznym stopniu ich kondycja, a przede wszystkim mój "stan psychiczny"

• Autor: malinka16 Data: 2009-07-25 22:03:16

Stosuj szampon wykonany samodzielnie: żółtko jaja, olej słonecznikowy lecz olej rycynowy jest lepszy( po 1/2 łyżeczki i nafta oczyszczona też pół łyżeczki ( do kupienia w aptece)- wymieszać nałożyć na umyte włosy , zawinąć w folię i ręcznik na 1/2 godziny po czym włosy umyć. gwarantuję poprawę.

• Autor: mysha2006 Data: 2009-07-26 11:01:06

Taki wątek już był: http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=218467&post=218467&offset=100 proszę bardzo:)

• Autor: emeska1974 Data: 2009-07-26 11:30:00

Bardzo dziękuję

• Autor: anusia74 Data: 2009-07-26 13:32:16

Witam
    Ja znam bardzo skuteczny i prosty sposób na wypadanie włosów sama borykałam się z tym problemem polega on na codziennym masowaniu skóry głowy trzy razy dziennie najlepiej palcami wieczorem należy najpierw mocno wyszczotkować i nastęnie umyć włosy po myciu również mocno wyczesać i tak każdego dnia po około trzech miesiącach efekt murowany. Ja jeszcze dodatkowo kupiłam sobie wodę pokrzywową i ją wcieram w włosy od czasu do czasu i odżywkę z pantina bez spłukiwania ponieważ mam kręcone włosy żeby jakoś wyglądały bo rano nie czeszę tylko masuję. Wszyscy są zaskoczeni ile i jakie mam włosy warte wypróbowania i trzeba trochę systematyczności . Życzę powodzenia i sukcesów :-) Mozesz wiecej poczytać w Tombaku rozdział Żegnaj łysino! :-)

• Autor: Regina Florczak Data: 2009-07-26 14:17:38

Dobre porady na stronce http://www.ziola-leki.pl/
    Pozdrawiam

• Autor: gosiasue Data: 2009-07-26 14:53:42

Wypadanie wlosow jest skutkiem jakiejs ukrytej dolegliwosci, wiec zeby z tym skutecznie walczyc trzeba zaczac" od srodka".Przyczyn moze byc wiele np. stres- wowczas  z regoly po opanowaniu sytuacji wszystko samo wraca do normy  , nadmiar toksyn w calym organizmie - wtedy proponuje oczyszczenie, zmiany hormonalne- dlatego tak wiele pan traci duzo wlosow po porodzie, wlosy rowniez wypadaja przy niedoczynnosci tarczycy, oczywiscie przyczyna moga tez byc jakies choroby skorne.Ponoc jedna z przyczyn moze byc rowniez nieprawidlowe trawienie protein (bialka) , nalezy wowczas ograniczyc spozycie miesa i zaopatrzyc sie w enzymy trawienne.

• Autor: natalka1 Data: 2009-07-26 14:43:44

Ja rowniez podobnie jak kordaszka polecam szampon Alpecin. Po wielu latach borykania sie z tym problemem i uzywaniu roznych specyfikow, dopiero Alpecin mi pomogl. Ja uzywalam Alpecin A1, jest kilka rodzajow tego szmponu do roznych rodzajow wlosow. Jest naprawde bardzo dobry i wydajny! Tylko ostatnio ciezko go kupic w polskich aptekach, ja przywiozlam go sobie az z Niemiec, ale mozna rowniez kupic przez internet. Zycze powodzenia!

• Autor: ewka63 Data: 2010-01-12 14:45:57

Miałam ten problem, już nawet trochę łysiałam. W aptece kupiłam Decros Aminexil Vichy. To kuracja na 6 tygodni, kosztuje ok.150 złotych i trzeba ją powtórzyć za 1/2 roku, ale naprawde warto. Odrosły mi nowe włosy i przestały wypadać. Dobrze też iść do dermatologa, może zrobi jakieś badania. Acha, i żadne tabletki które stosowałam wcześniej nie pomagały.

• Autor: Lucylla Data: 2010-01-13 14:57:54

Hm, ta kuracja jest darmowa, wczoraj o niej poczytałam na kafeterii i w książce Małachowa.Do szamponu dodaje się swoich siuśków,czyli uryny.Później się dokładnie spłukuje.Wątek:,,Urynoterapia,czy ktoś ją stosuje".Ponoć włosy są mocne i błyszczące, nie śmierdzą amoniakiem...

• Autor: Basiek23 Data: 2010-01-18 07:48:45

hej polecam gorąco tabletki Vitapil- naprawdę nic nie szkutkuje tak jak to i jest bardzo wydajny 60 tabletek cos około 33 zł i bieze się tylko 1 tabletke dziennie czyli wystarcza na 2 miesiące. naprawdę polecam na sobie wyprubowałam. i inni równiez są zadowoleni którym poleciłam , powodzenia

Przejdź do pełnej wersji serwisu