Bardzo lubię tego typu mięso kroić w paski i wykorzystywać do różnego rodzaju sałatek. Może to być nawet jakaś najprostsza z makaronem, kiszonym ogórkiem, papryką i cebulą. Świetnie też smakuje z dodatkiem dojrzałej kapusty pekińskiej (tej cienozielonej). Jeśli szaleć z niezdrowym żarciem, można do takiej sałatki przygotować sos majonezowy.
Pozostaly mi upieczone steki wolowe z wczorajszego grilla. Jak moge je wykorzystac, nie chcialabym ich odgrzewac czy po prostu wyrzucic.
Pokroj je i nadziej pite lub tortille - dodaj warzyw: pomidorow, ogorkow, salaty, do tego ulubiony sosik i gotowe.
Albo możesz je zmielić i wykorzystać np. do nadziania pierogów.
Bardzo lubię tego typu mięso kroić w paski i wykorzystywać do różnego rodzaju sałatek.
Może to być nawet jakaś najprostsza z makaronem, kiszonym ogórkiem, papryką i cebulą. Świetnie też smakuje z dodatkiem dojrzałej kapusty pekińskiej (tej cienozielonej).
Jeśli szaleć z niezdrowym żarciem, można do takiej sałatki przygotować sos majonezowy.