Witam :) Nigdy nie mroziłam szpinaku i wydaje mi się, że trzeba go zbalnszowac. Czy mam rację? Czy trzeba przega go później zimną wodą? Pozdrawiam - Agpis.
Nie kroję tylko całe liście wrzucam na wrzącą wodę, po chwili cedzę i wrzucam do bardzo zimnej wody , kiedy szpinak zupełnie ostygnie znowu na sitko, do woreczków i mrożę.
Witam :)
Czy trzeba przega go później zimną wodą? Pozdrawiam - Agpis.
Nigdy nie mroziłam szpinaku i wydaje mi się, że trzeba go zbalnszowac. Czy mam rację?
mroże szpinak od wielu lat i zawsze blanszuję - na chwilę do wrzącej wody, a poźniej do zimnej az do człkowitego ostudzenia
A czy kroisz ten szpinak przed zamrożeniem?
Nie kroję tylko całe liście wrzucam na wrzącą wodę, po chwili cedzę i wrzucam do bardzo zimnej wody , kiedy szpinak zupełnie ostygnie znowu na sitko, do woreczków i mrożę.
Dziękuję :)