Forum

Kuchenne porady

Szpinak

  • Autor: Agapis Data: 2009-07-28 11:31:18

    Witam :)
    Nigdy nie mroziłam szpinaku i wydaje mi się, że trzeba go zbalnszowac. Czy mam rację? Czy trzeba przega go później zimną wodą? Pozdrawiam - Agpis.

  • Autor: pszczolka Data: 2009-07-28 15:43:32

    mroże szpinak od wielu lat i zawsze blanszuję - na chwilę do wrzącej wody, a poźniej do zimnej az do człkowitego ostudzenia

  • Autor: Agapis Data: 2009-07-28 20:10:35

    A czy kroisz ten szpinak przed zamrożeniem?

  • Autor: pszczolka Data: 2009-07-28 21:17:47

    Nie kroję tylko całe liście wrzucam na wrzącą wodę, po chwili cedzę i wrzucam do bardzo zimnej wody , kiedy szpinak zupełnie ostygnie znowu na sitko, do woreczków i mrożę.

  • Autor: Agapis Data: 2009-07-29 11:54:22

    Dziękuję :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu