Ja mam z IKEI 365 z teflonem w środku oraz Berghoff ze stali nierdzewnej. Spisują się świetnie, a ostatnio dokupiłam sobie malutką tefal z z grubym dnem i teflonem do naleśników. Najlepiej nadają się właśnie patelnie z grubym dnem, one równomiernie rozprowadzają ciepło na powierzchni:-)
Mysle ze najlepsze sa te z grubym dnem, ostatnio dokonalam zakupu wlasnie takiej patelni ma ona grube dno i jest teflonowa na razie jestem z niej bardzo zadowolona. Oprocz tego uzywam patelni firmy Tefal, rowniez jestem z nich zadowolona.
Patelnia dobrej jakosci powinna byc masywna z grubym dnem. Teflon niekoniecznie a jesli juz to naprawde wysokiej jakosci gdyz te tanie latwo sie ryzuja i patelnia do wyrzucenia. Na plyte ceramiczna potrzebna jest patelnia o idealnie plaskim dnie tak by dobrze lezala na gladkiej plycie. Wtedy najlepiej kumuluje cieplo
Wydaje mi się, że świetną alternatywą są szklane patelnie, które doskonale rozprowadzają ciepło i nie przypalają, a uwalniają nas od metalu czy jakichkolwiek powłok. Na temat teflonu cały czas toczy się dyskusja i wynika z niej, że nie jest zbyt zdrowy, podobnie jak metale.
Ja mam z IKEI 365 z teflonem w środku oraz Berghoff ze stali nierdzewnej. Spisują się świetnie, a ostatnio dokupiłam sobie malutką tefal z z grubym dnem i teflonem do naleśników. Najlepiej nadają się właśnie patelnie z grubym dnem, one równomiernie rozprowadzają ciepło na powierzchni:-)
Daisy dziękuję za odpowiedz i rady :) Pozdrawiam
tefal, mam 4 rozmiary i uzywam tylko nich
Mysle ze najlepsze sa te z grubym dnem, ostatnio dokonalam zakupu wlasnie takiej patelni ma ona grube dno i jest teflonowa na razie jestem z niej bardzo zadowolona. Oprocz tego uzywam patelni firmy Tefal, rowniez jestem z nich zadowolona.
kupujac patelnie pokryte teflonem zjadacie go co nie jest zbyt zdrowe
Patelnia dobrej jakosci powinna byc masywna z grubym dnem. Teflon niekoniecznie a jesli juz to naprawde wysokiej jakosci gdyz te tanie latwo sie ryzuja i patelnia do wyrzucenia. Na plyte ceramiczna potrzebna jest patelnia o idealnie plaskim dnie tak by dobrze lezala na gladkiej plycie. Wtedy najlepiej kumuluje cieplo
Wydaje mi się, że świetną alternatywą są szklane patelnie , które doskonale rozprowadzają ciepło i nie przypalają, a uwalniają nas od metalu czy jakichkolwiek powłok. Na temat teflonu cały czas toczy się dyskusja i wynika z niej, że nie jest zbyt zdrowy, podobnie jak metale.
Czyżby reklama szklanych garnków???? oj nie ładnie, nie ładnie