Kochani, potrzebuję gliceryny do testów płynu do robienia baniek, ponieważ chciałabym zrobić na ten temat tutorial dla dzieciaków. Gdzie oprócz apteki mogę dokonać zakupu?
Obawiam się, że w sklepie zielarskim będzie równie droga co w aptece - trochę jak z glukozą - w sklepie spożywczym ta sama ilość kosztuje dwa razy mniej niż w aptece. Spróbuję poszukać w marketach i chemicznych. Gdyby ktoś miała jakieś konkretne namiary na rodzaj sklepu, będę wdzięczna.
O, w takim razie jeśli rzeczywiście takie grosze, zaraz lecę kupować. Nauczona doświadczeniem glukozowym (100 g w sklepie spożywczym 2 zł, w aptece 4 zł) z góry się uprzedziłam. O cenie gliceryny w naszych osiedlowych aptekach dam znać po zakupie, czyli pewnie jeszcze dzisiaj.
Byłam, ale nie uwierzycie, tylko pod apteką. Jak na złość wywiesili wielką kartkę obwieszczającą, że do dnia 31 nieczynne. Upał straszny, kolejna apteka na drugim końcu osiedla. Z myślą o słabym sercu Parówka, którego ciągnęłam na smyczy, wróciłam do domu, przekładając zakup na inny dzień.
Niech Cię diabli, byłam ciekawa, kto o to w końcu zapyta. Nie mam, ja łagodna bestia jestem :) Aha, dopadłam glicerynę - kosztowała mnie całe 1 zł 40 gr za 30 ml. Od jutra testy robienia dużych baniek mydlanych. Proszę trzymać kciuki. Fluidy nie są wymagane :D
Kochani, potrzebuję gliceryny do testów płynu do robienia baniek, ponieważ chciałabym zrobić na ten temat tutorial dla dzieciaków.
Gdzie oprócz apteki mogę dokonać zakupu?
Sprawdź w kosmetycznych i duzych marketach
W aptece. Pozdrawiam!
Ja kupiłam w aptece
O matko, dzięki za odpowiedź, tylko, hm... troszkę nie doczytałyście mojego pytania. Wyraźnie napisałam, gdzie "oprócz apteki" mogę kupić.
Wkn a może w jakimś zielarskim sklepie.
Obawiam się, że w sklepie zielarskim będzie równie droga co w aptece - trochę jak z glukozą - w sklepie spożywczym ta sama ilość kosztuje dwa razy mniej niż w aptece.
Spróbuję poszukać w marketach i chemicznych. Gdyby ktoś miała jakieś konkretne namiary na rodzaj sklepu, będę wdzięczna.
No faktycznie pisze , gdzie oprócz apteki , teraz zobaczyłam
Wkn to ile ta gliceryna kosztuje bo ja w aptece kupowałam i zapłaciłam 2 zł.
O, w takim razie jeśli rzeczywiście takie grosze, zaraz lecę kupować. Nauczona doświadczeniem glukozowym (100 g w sklepie spożywczym 2 zł, w aptece 4 zł) z góry się uprzedziłam.
O cenie gliceryny w naszych osiedlowych aptekach dam znać po zakupie, czyli pewnie jeszcze dzisiaj.
Byłam, ale nie uwierzycie, tylko pod apteką. Jak na złość wywiesili wielką kartkę obwieszczającą, że do dnia 31 nieczynne.
Upał straszny, kolejna apteka na drugim końcu osiedla. Z myślą o słabym sercu Parówka, którego ciągnęłam na smyczy, wróciłam do domu, przekładając zakup na inny dzień.
Wkn poszukaj w hurtowni chemicznej
hmmm a nitro juz masz???
powstanie ciekawy plyn :):):):):):)
Niech Cię diabli, byłam ciekawa, kto o to w końcu zapyta. Nie mam, ja łagodna bestia jestem :)
Aha, dopadłam glicerynę - kosztowała mnie całe 1 zł 40 gr za 30 ml. Od jutra testy robienia dużych baniek mydlanych. Proszę trzymać kciuki. Fluidy nie są wymagane :D
Do baniek to lepsza chyba będzie parafina w płynie. Do kupienia w aptece za niewielkie pieniądze ok 2-3zł.
Tyż kupię i porównam. W razie czego mogę ją wykorzystać do stóp, tak? :)
Możesz do stóp, możesz do dłoni a w razie "pewnych problemów" jeszcze do.... ustnie :)
Mam nadzieję, że ta ostatnia konieczność jednak mnie ominie