Forum

Kuchenne porady

Nasaczanie biszkoptu...

  • Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-07-30 20:52:08

    Chcialam zapytac kochani czy likier Grand Marnier nada sie do nasaczenia biszkoptu?Jutro musze lekko nasaczyc biszkopt pod tort z serkiem mascarpone i brzoskwiniami.Czy ktos nasaczal moze tym likierem kiedys,mam go rozcienczyc troche czy jak?

    Przeszukalam zawartosc w domu alkoholi i okazalo sie ze nie mam czystej wodki,znalazlam rozne kolorowe,poprzez koniaki i nawet znajdujac Polska zoladkowa gorzka i zubrowke,ale czystej nie mam

    Tak sobie pomyslalam ,ze moze do tego tortu bedzie ten likier pasowal,ale nie mam doswiadczenia z nasaczaniem tym likierem,moze juz ktos z was stosowal?Ewentualnie bede musiala jutro wyskoczyc do sklepu po cos innego, a juz dzis zrobilam reszte zakupow,bo staram sie nie robic zakupow w piatki i soboty ,bo mnie krew zalewa,wszedzie w sklepach wsciekle duzo ludzi w te dni,dlatego ich unikam.

  • Autor: lubczyk69 Data: 2009-07-31 08:45:05

    Owszem Grand Marinier nadaje się i to bardzo bardzo. Ma jedna wadę - wysoką cenę.
    Rozcieńcz go pół na pół ze swieżo wyciśniętym i przecedzonym przez sitko sokiem ze słodkiej pomarańczy

  • Autor: Aleksandra1973 Data: 2009-07-31 15:27:41

    Lubczyku jak zawsze mozna na ciebie liczyc w takich sprawach,dziekuje bardzo.Ja wiem ,ze cena tego likieru wysoka ,bo widzialam w sklepie z alkoholami i w sumie zdziwiona bylam ,ze ma taka cene.Ja zostalam tyn likierem obdarowana i tak wlasciwie sobie stoi ,jedynie uzylam go 2 razy moze do nalesnikow Suzette.

Przejdź do pełnej wersji serwisu