Z myślą o wygodzie wszystkich Żarloków korzystających z Wielkiego Żarcia, przygotowaliśmy nowoczesną wizualną zmianę w listach przepisów. Nie trzeba już wchodzić na podstronę przepisu, aby obejrzeć znajdujące się w nim zdjęcia. Każdemu przepisowi na liście towarzyszy graficzna ikonka. Wystarczy najechać na nią myszką, aby ukazało się pop-upowe okienko z informacjami o autorze, dacie dodania materiału oraz ilości obejrzeń. Można też bezpośrednio z pop-upu przenieść się do innych przepisów autora.
Podobnych graficznych i programistycznych rozwiązań użytkownicy Internetu nie znajdą na żadnej kulinarnej witrynie.
To nie wszystko. Zgodnie z Waszymi życzeniami pojawiła się możliwość zaznaczenia znajdujących się w „ulubionych” przepisów, które już wykonaliście. Dalsze życzenia dotyczące „ulubionych” są w trakcie spełniania.
Strona z przepisem otrzymała wyrazistsze miejsce na notatkę, a komentarze zostały podzielone na opinie o przepisie oraz dyskusję. Pracujemy nad kolejnymi miłymi niespodziankami na stronie z przepisem.
Wielkie Żarcie działa lepiej, szybciej i staje się coraz bardziej nowoczesne. Mamy nowy silnik strony, nowy sposób kodowania znaków, zmianie uległo całe oprogramowanie, które pozwoli na dodawanie w ciągu najbliższych miesięcy coraz to nowych funkcjonalności. Ponieważ mechanizm działania oparty jest na Ajaxie, po dodaniu komentarza albo notatki strona nie wymaga przeładowania. Poprawiono też opcję wydruku. Aby popracować nad opcją wysyłania przepisu, musieliśmy zawiesić jej działanie na okres około 7 dni. Po upływie tego czasu oczywiście wróci możliwość korzystania z niej.
Przy okazji pracy nad nowymi funkcjonalnościami, uporządkowaliśmy nieco witrynę. „Moje przepisy” od dziś będą automatycznie pokazywały się w grupach. Wpłynie to na przejrzystość strony i wygodę korzystania z udostępnionych materiałów. Przejrzystość poprawiło również przeniesienie nieudostępnionych materiałów wyłącznie do zakładki „moje przepisy/artykuły”. Pamiętajcie więc, że od dziś listy przepisów/artykułów nie pokazują własnych nieudostępnionych materiałów. Należy ich szukać w menu głównym strony w zakładce „moje”.
Ponieważ listy przepisów/artykułów są aktualizowane co 15 minut, dodane przez Was materiały mogą pojawić się na stronie z małym opóźnieniem. Prosimy o cierpliwość.
Już niedługo kolejne zmiany. Na razie niech pozostaną dla Was niespodzianką. Czekamy na opinie oraz sugestie rozwoju naszej witryny. Będziemy wybierać prośby najpilniejsze, możliwe do spełnienia oraz dodawać zaskakiwać Was różnego rodzaju drobnymi niespodziankami.
Mam pytanko,czy nie wolno teraz wstawiać swoich zdjęć w profilu? zauważyłam że moje zdjęcie zostało usunięte,i nie tylko moje, w innych profilach użytkowników też.
ja tez nie,zadnego,
bardzo wielu zdjec nie widze, chcac napisac te wiadomosc musialam probowac kilka razy, bo automatycznie wchodzilam na "moje przepisy"...
ale Pampas czuwa, wiec za chwile, za chwileczke...
dziekuje za wasze checi usprawnienia stronki, WZ bardzo uzaleznia...
pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie,
Moze i to dobre bedzie .... ale póki co nie moge dalej wniknąc ani w dyskusje ani w komentarze,,,wyswietla mi sie napis '' Gotowe ale wystąpił bład na stronie '' Co z tym fantem zrobic .. Pozdrawiam ...
Ja też nie mogę odczytać żadnych komentarzy pod przepisem, a szkoda, bo szukam inspiracji na tort rocznicowy. Mam nadzieję,że to się szybko zmieni , a tak w ogóle to fajnie,że moderatorzy ulepszają tę super stronkę.
Ja mam jedynie ból głowy po zmianach na stronie nowych przepisów. Nie mogę najechać myszą na żaden przepis ze zdjeciem - obraz wtedy skacze i przesuwa się do góry i na dół. Mogę tylko ustawić kursor na zdjęciu, przy przeniesieniu go na tekt oczopląs. Nie wiem na jakiej zasadzie działa pojawianie się powiększonych informacji - bo bo najechaniu na zdjęcie i nawet kliknięciu nic się nie dzieje. Czasami, gdy już mam mysz gdzie indziej otwiera się okno ze zdjęciem z poprzedniego przepisu. Nie wiem czy to efekt tylko u mnie - czy tylko małe niegdogodności przejściowe. Bo wydaje mi się, że gdyby działało jak trzeba nowa wersja byłaby fajna.
Czy nie można powrócić do starej wersji wyboru czy przepisy w działach czy na liście (ja sama korzystałam z listy) - bo jeżeli idzie o moje to po jakimś czasie to opanuję, to kwestia zmiany przyzwyczajeń. Ale ulubione? Gdzie szukać przepisu, który dodałam kilka dni temu, a autor źle go zaszeregował. Na liście kilku setek przepisów w działach? Może to tylko teoretyzowanie - bo i tak nie miałam okazji sprawdzić - testowałam jedynie na swoich przepisach z poziomu konta użytkownika - bo zakładka moje nie działa
No wreszcie obejrzałam wszystko - przechodząc na IE - tam nic nie skacze, wszystko stoi na swoim miejscu, nie trzeba się bawić w "czy mnie zrobisz jak mnie złapiesz". Powiększone zdjęcie znajduje się przy przepisie.
Mam pytanie - czy jak odhaczę przepis w okienku - to zrobi mi się osobna lista? czy tylko ptaszek będzie wyróżnikiem.
Moim zdaniem usuń przepis w ulubionych jest za duże i za jaskrawe - za bardzo narzuca chęć kliknięcia.
I mimo wszystko wolałabym mieć możliwość wyboru w swoich przepisach - czy przepisy są w całości czy w grupach - tak jak jest w ulubionych
U mnie wszystko ok,bardzo mi się podoba:)W ulubionych jest to,czego bardzo mi brakowało,czyli zaznaczeni przepisu,który już wykonałam,no i widać zdjęcie przy przepisie-łatwiej znależć,gdy nazwa myli...Podoba mi się też,że można dodać notatkę,i to dosyć obszerną,a także to,że komentarze są podzielone na dyskusje i opinie.No w ogóle git Lecę sprawdzać co tam jeszcze nowego przybyło:)
Super zmiany - bardzo mi sie podobaja:) Gratuluje pomyslowosci:):):) Mam tylko jedno pytanie (jesli temat byl poruszany to przepraszam) - czy jest mozliwosc, aby w "moich ulubionych" przepisy ukazywaly sie rowniez w grupach? Mam juz znaczna ilosc przepisow w "moich ulubionych", a bede miec jeszcze wiecej. Zdecydowanie wiec latwiej byloby sie poruszac po tym menu, gdybym widziala rozgraniczenie przepisow na poszczegone kategorie - dokladnie tak jak zostalo to zrobione w "moich przepisach". Pozdrawiam serdecznie,
Dokładnie, ja na dzień dzisiejszy mam 5 stron ulubionych przepisów, tak trochę na ślepo szukam, np. hmm to chyba zaczynało się od "schab" więc to chyba będzie gdzieś 4 strona. No kij z takim "chyba". Jak były bez zdjęć (nie potrzebuję) to były chociaż na jednej stronie i mogłam bez skakania znaleźć to o co mi chodzi.
Błagam, niech będzie możliwość szukania po grupach.
...Az mnie zamurowalo!!!... Super sprawa z mini zdjeciami! Nie trzeba wchodzic na kazdy przepis, chcac wiedziec co sie kryje pod jego czasami tajemnicza nazwa. Przez to sprawniej mozna znalezc przepis w ulubionych. No i mam moje haczyki!!!, ktorymi moge sobie zaznaczyc znaleziony przepis wsrod innych 600 jakie mi sie juz nazbieraly w ulubionych. Postawilabym wam szampana, ale ze nie ma jak sie spotkac wypije na wasza czesc dzisiaj sama:) Stokrotne dzieki!!!!!
Zmiany bardzo duze, ale uwazam ze pozytywne. Male zdjecia przy przepisach sa super i na pewno ulatwia znalezienie ciekawej potrawy. Do tego mozliwosc wyrazenia opinii lub dyskusji, ktore juz nie beda sie ze soba niepotrzebnie mieszac. Jest tylko jeden minus, wolalam jak moje ulubione przepisy nie byly podzielone na grupy, latwiej mi bylo znalesc. Ale i tak super. Pozdrawiam!
Sprawdziłam działanie strony przez operę i bardzo mi sie podoba. Fajnie, ze mozna zobaczyć zdięcie nie wchodząc do przepisu. Jedynym zauważonym minusem są komentarze. Okno z komentarzami jest za wąskie i nie widać całych komentarzy tylko trzeba przesuwać na boki.
Ale numer - dlaczego moje przepisy, które dzisiaj edytowałam, do jednego wstawiałam zdjęcia, w drugim coś poprawiałam znalazły się jako nowe przepisy. Fakt, że zaznaczyłam udostępnij na nowo - bo za długo jak na moją cierpliwosć zdjęcia nie pojawiały sie jako ikonki (powyżej 20 minut)- i myślałam, że może coś źle zrobiłam. Po kolejnej edycji patrzę - ikonka udostępnij pusta. Zaznaczyłam. Fakt - że teraz już nie usunę tego przepisu, bo udostępniony na zawsze.
Ale to znaczy, że wszystkie przepisy trzeba na nowo udostępniać. Czy te udostępnione na starych zasadach będą miały możliwosć wycofania? Czy po jakimś czasie znikną jako ukryte?
Zmienił się sposób operowania datami. Teraz wszystkie przepisy sa poukładane po dacie udostępnienie. Jeżeli przepis był wyłączony z udostępniania i uczynisz go publicznym, to pojawi się jako nowy, ale tą operację można teraz wykonać tylko raz. Potem można juz tylko wykasować przepis.
Ale on był wcześniej udostępniony. Tyle, że po zmianach okno udostępnienia było puste. Czy w związku z tym wszystkie przepisy trzeba jeszcze raz udostępniać - a te wcześniej udostępnione bez wersji na "amen" ukryją się? Czy wszystkie wcześniej udostępnione po jakimś czasie przejdą do wersji bez możliwości ukrycia automatycznie?
Przepraszam za zamieszanie. Już wszystko jest jako udostępnione bez możliwości zmiany. A rano jeszcze w edytowanym przepisie wcześniej udostępnionym zaznaczałam ponownie okno. I pytał mnie się czy jestem pewna, że chcę go udostępnić...Pewnie po F5 wszystko się unormowało... I gdyby nie fakt, że dodawałam zdjęcia na pewno bym nie zwróciła uwagi...
Swietne zmiany :)) Bardzo podobaja mi sie zdjecia przy przepisach.. Kilka rzeczy jednak nie funkcjonuje u mnie :( Np. gdy najezdzam na stronie glownej na "moje" nic nie moge otworzyc.. nie wiem np. jak mam znalezc wogole moje ulubione przepisy?? W liscie moich wlasnych przepisow gdy najezdzam na jakis.. to on jak reklama, nie dajaca sie wylaczyc... skacze i nie w sposob kliknac aby go otworzyc. Gdy lista jest dluzsza i juz udalo mi sie ktorys z przepisow otworzyc.. to, okno ukazujace konkretniejsze dane i zdjecie.. zostaje u gory .. i ja nic nie widze. To tyle co zauwazylam. Bardzo dziekuje Wam, ze wlozyliscie tyle pracy w modyfikacje, te wszystkie "ale" tez z pewnoscia zostana ujarzmione :)) i bedzie "gitara" :))))) p.s. Miejsce gdzie wpisuje sie komentarz pod przepisem, mam do polowy przesuniete w lewo.. i nie widze polowy opcji z jakich moge korzystac... :( Mamooooo...........
Hmmm .. a ja widze, ze na IE wszystko mi dobrze dziala... tylko na mozilla jest balagan... tylko problem w tym, ze ja uzywam mozilli :( IE to taka dodatkowa przegladarka na wszelki przypadek.. Ojej..i co teraz?
Sprawdziałam, jakie to nowości zostały nam sprezentowane i jestem pod wrażeniem! Wielkie słowa uznania za unowocześnienie portalu i wprowadzenie wielu użytecznych zmian. Brawo! U mnie działa wszystko w porządku z wyjątkiem pewnych utrudnień przy pisaniu tego komentarza. Ale to drobiazg. Z pewnością zostaną one niebawem usunięte. Pozdrawiam autorów zmian i życzę dalszej weny twórczej.
Bardzo podobają mi się zmiany, a szczególnie obecność zdjęcia przy przepisie. Mam jednak mały problem. Wchodząc na swoje przepisy nie wyświetlają mi się żadne informacje tylko puste pola. I mam pytanko czy coś należy zmienić w ustawieniach, czy to przejściowy problem ?
Podoba mi się, ale: = po co tak duża powierzchnia "notatki" nad przepisem? wolałam tak jak było poprzednio ...a może choć przenieść ją pod przepis, bo nazwa przepisu ginie hen gdzieś w górze, potem ta płachta-notatka i dopiero przepis = dając wersję do druku mam na podglądzie wszystko tzn. wszystko co jest na stronie nad przepisem łącznie z olbrzymią powierznią przeznaczoną na notakę - po co mi to? wolę sam przepisem bez tych zbędnych nagłówków i zamiast jednej strony wydruku wychodzi wówczas 2 lub 3 tyle na razie mi się nasunęło...ale ogólnie ok myślę, że to o czym napisałam wyżej niepotrzebnie zostało zmienione i nie wiem w jakim celu? przecież było dobrze.... Pozdrawiam!
Jednak znalazłam dość istotny problem. Jest on i w operze i w IE 8 Jak wchodzę na forum to widzę wszystkie wątki. nie mogę zmienić by wyświetlało na nie przeczytane lub ciekawe. Nie moge tez oznaczać wątków. Ta obcja przestała działać po zmianach.
Zmiany bardzo ciekawe :) Pomysl ze zdjeciami "reklamujacymi " przepis jest bardzo dobry.Szkoda tylko, ze w wiekszosci przypadkow(przynajmniej u mnie) nie sa to zdjecia finalowe,czyli te, na ktorych widac koncowy efekt.Czy moglibyscie to zmienic? :)
Ogolnie zmiany bardzo pozytywne :) Pozdrawiam,u nas dziesiaj w koncu sloneczko
myślę, że to powinni zmienić sami wstawiający przepisy - po co aż tyle zdjęć w przepisie? komputer nie wie, które to końcowy efekt, a uważam, że tylko takie zdjęcia z efektem końcowym mają sens....
Widac tez liczbe zdjec przy przepisie, i mozna je przegladac. Kiedys nie bylo to znaczace, ktore zdjecie znajdzie sie, jak glowne.. mysle, ze mozemy je sami poprzestawiac, poki co, mozna przegladac , jakie zdjecia zawiera przepis.
Przepraszam, czy chodzi Ci o pytanie, które zadałaś wcześniej? Czy można będzie wybierać zdjęcie do miniaturki? Na to pytanie odpowiedź została udzielona w innym miejscu. Niektóre pytania powtarzają się.
W sumie to pytalam,czy mozna tak ustawic program,by wybieral zdjecia ostatnie-finalowe.Ja to leniwiec pospolity jestem i nie chce mi sie juz przestawiac tych zdjec.Jednak wywioskowalam z milczenia,ze chyba tak sie nie da.
Będziemy wprowadzać kolejne ulepszenia dotyczące segregacji przepisów, przegrupujemy je i uporządkujemy z Waszą pomocą. Tylw rzeczy chcielibyśmy zrobić w jednej chwili, tylko brakuje czasu i talentu.
Jesli moge sie cichutko wtracic... Wydaje mi sie, ze zupelnie niepotrzebnie wrzucone jest duze biale pole pt. "dodaj notakte" na samym poczatku przepisu. Szukajac przepisu klikam sobie na niego i zamiast w pierwszej kolejnosci przeczytac skladniki widze duze puste pole z napisem notaka. Moze lepiej byloby przeniesc notatki na sam dol przepisu?... Ten bowiem jest chyba istotniejszy od notatki?...
Ja już negocjuję z Pampasem na ten temat. Również jestem nie do końca zadowolona z takiego rozwiązania. Mogę tylko cichutko zdradzić, że strona przepisu ulegnie korzystnej przemianie i to wielkie okno na notatkę nie będzie rzucało się w ślepia. Tylko nie wiem kiedy to będzie. Ale obiecuję, że zrobię wszystko, aby wyglądało lepiej!
własnie weszłam :)) miła niespodzianka, jestem bardzo zadowolona;))))) super super!! i mam malenką nadzieję , ze moja prosba co do ulubionych autorów , też bedzie spełniona ide buszować , ale frajda !!
Użytkownik Ala06 napisał w wiadomości: > Nie mozna dodac komentarzy pod przepisami Prosze mnie pouczyc jak to zrobic
Alu , w prawym dolnym rogu , pod przepisem , jest notka "skomentuj" ( na szarym tle ) wyskoczy Ci okienko w które wpisujesz komentarz , zanim wyślesz musisz zaznaczyć opcję , na górze zaznaczasz czy to "opinia" czy "dyskusja" i gotowe:) mam nadzieeję że dobrze wytłumaczyłam :)
Makusiu dziekuje za rade ale nie wtym problem mam to pole ale po kliknieciu strona robi sie ciemna i nie moge przesunac pola zkomentarzami ktore jest widoczne tylko w polowie .Prosze doradzcie co z tym zrobic
Użytkownik Ala06 napisał w wiadomości: > Makusiu dziekuje za rade ale nie wtym problem mam to pole ale po kliknieciu > strona robi sie ciemna i nie moge przesunac pola zkomentarzami ktore jest > widoczne tylko w polowie .Prosze doradzcie co z tym zrobic
Wlasnie mam ten sam problem,klawisz F5 niczego nie zdziałał.Prosze o pomoc
A ja mam problem :( Jak włączam najnowsze przepisy, to są one zupełnie pomieszane z jakimiś starymi. Niby data dodania jest np. dzisiejsza, ale komentarze sprzed pół roku. Też tak macie?
Jestem zachwycona!!!!! Zapewne wymagało to wszystko bardzo bardzo dużo pracy ale efekt jest powalający! Normalnie jestem dumna, że mogę być użytkownikiem tej strony.
Ja mam problem z drukowaniem przepisów .W nowej wersji brakuje opcji "wersja do wydruku", drukuje stronę tak jak ona wygląda a wg mnie jest to dużo gorsza opcja (np. mniejsze litery, niepotrzebne wzorki). Czy może czegoś nie znalazłam?
mam pytanie do moderatora czy można jakoś podglądnąć czy dana potrawa jest już w moich ulubionych bo w obecnej chwili nie pisze że przepis jest juz w moich ulubionych hmmmm
Pampas ma rację, takiej opcji wcześniej nie było. Jeśli próbowano dodać do ulubionych przepis, który już tam się znajdował, pojawiał się komunikat "przepis już jest w ulubionych". Teraz jest dokładnie tak samo.
już na ten temat rozmawiałam z Pampasem, dołączając do listy osób protestujących przeciwko brakowi czytelności zostanie poprawione - na razie siedzi na liście do przerobienia
Dziękujemy. To miło, że większości z Was podobają się zmiany. Zdajemy sobie sprawę, że nie każdego zadowolimy. Przepraszamy wszystkich nielubiących nowości, ale strona musi iść z duchem czasu. Inaczej byłoby nudno i przestarzale. Mam nadzieję, że osoby, które teraz są złe na uaktualnienia, po pewnym czasie korzystania z nowych funkcjonalności, przekonają się, że usprawniają one działanie strony. Tak to już jest, że czasem trzeba zrezygnować ze starych wersji przeglądarek, aby bez problemów korzystać z Internetu.
Ja z korzystania z Wielkiego Żarcia jestem uzależniona :) nie ma dnia żebym tu nie zaglądnęła. Zmiany są rewelacyjne, co na pewno umili korzystanie z serwisu. Jedynie z jednej rzeczy nie jestem zadowolona a mianowicie czytanie komentarzy pod przepisem zostalo bardzo utrudnione, ponieważ okienko w ktorym są umieszczone komentarze jest bardzo wąskie i sie one nie mieszczą tylko za każdym razem trzeba przesuwać. Jak wiadomo komentarze są bardzo ważnym elementem każdego przepisu ponieważ można uzyskać z nich wiele dodatkowych wskazówek i mam taką cichą nadzieję że coś w tej kwesti da się jeszcze zrobić. Układ jaki miały komentarze przed zmianą był dla mnie rewelacyjny. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że Nikogo nie urazilam.
Ja tez nie chcialam nic marudzic, bo strona mi sie baaaaardzo podoba, ale przyznaje racje, przedtem sie lepiej czytalo komentarze, gdy byly podzielone na strony ( dla mnie komentarze tez sa bardzo wazne, to jest caly urok tej strony)... Jeszcze jedna drobnostka: to puste pole na notatki jest troche denerwujace, jak sie chce szybko zobaczyc jakis przepis..., ale to tylko drobiazg.
Wczoraj pokazywalam mojemu synowi te zmiany ( bardzo go takie tematy interesuja, bo chce studiowac informatyke) i pierwsze to sie zdziwil, ze tak malo reklam na stronie (dzieki!!!). Byl pelen podziwu dla moderatorow i stwierdzil ,ze strona pierwsza klasa (chociaz po polsku nie umie czytac), tyle ciekawych funkcji... Pozdrawiam serdecznie.
a mnie sie nie podobaja...... :(:(:(:(:( bahusa juz nie moge banowac!!!! a dawniej moglem :):P:):P:):P hmmmmmm,,,,,,, jak tam polece to balagan zrobie !!! no!!!
Z przyczyn niezmiernie ważnych notatka musiała pojawić się u góry. Mam jednak nadzieję, że projekt wizualnie będzie mógł ewoluować i postaram się wymyśleć coś, co będzie wyglądało ładnie miło i przyjemnie i będzie raczej nęcić niż zniechęcać:)
Chciałam wspomnieć o wyglądzie wydrukowanego przepisu. Był problem z małą czcionką. Obecnie jest ok. czyli przepis jest w ramce i napisany duzą czcionką jak poprzednio ale niestety tytuł danego przepisu jest prawie niewidoczny. Sam tytuł znajduje się w lewym górnym rogu napisany bardzo małymi literami. Nie ma również informacji czyj jest przepis. Jestem przekonana, że Pampas na dniach się tym zajmie i wszystko będzie ok. Prawda? :) Pozdrawiam!
Dopiero ostatnio pisałam że fajnie jest po tych zmianach ,ale od wczoraj jestem strasznie wkurzona,wylogowałam się i od wczoraj niemogę się zalogować,myślałam że zapomniałam hasła,i kliknełam na zapomniałam hasła i przychodziły mi hasła od was ale w żaden sposób niemogłam się zalogować,dzisiaj założyłam nowe konto na nick bozka28 chciałam wejść na swoją stronę bozena28 ale niema takiej strony,jest tylko bożena28 zdjęcie z kotkiem zero przepisów i wszystkie moje komentarze ze zdjęciami potraw i ciast które wstawiałam.Ja miałam na swojej stronie 48 przepisów ze zdjęciami,jestem z 1979 r z podkarpacia,a oto moje zdjęcie które miałam na swojej stronie
Bardzo mi się ta opcja podoba, bo nie muszę przejrzeć pięciu placków z wiśniami, żeby znaleźć ten, o który mi chodzi! Ale jeszcze by było fajniej, gdyby przepisy w ulubionych bylyby pogrupowane wg kategorii, ciasta, sałatki itd. Wtedy w ogóle byłoby super
Ja też mam kłopot z dodaniem zdjęcia do przepisu. Wcześniej dodawałam bez problemu, a teraz nie wiem na jaką ikonkę mam kliknąć żeby przepis był ze zdjęciem... Niech ktoś mi podpowie...
Folder ze zdjeciami opisalam jako "biblioteka obrazu"(te zdjecia co chcesz wstawić na WZ) Wczesniej nie moglam wstawic zdjec,jak to zrobilam wszystko jest ok. Nie wiem czy tez mialas podobny problem.
a mi sie przez te zmiany swiat na glowe zawalil. z jednej strony ulubionych zrobilo sie kilka.. i trzeba zgadywac gdzie sie konczy kolejna litera a gdzie zaczyna nastepna. jak patrze na strone z ulubionymi to widze tylko ikonki zdjec... pomieszanie z paplataniem. nie podoba mi sie.
Nie wiem, jakim cudem z jednej strony ulubionych mogło Ci się zrobić kilka - na jednej stronie mieści się teraz więcej przepisów niż przez zmianą. Proszę o więcej szczegółów na temat stwierdzenia "trzeba zgadywac gdzie sie konczy kolejna litera a gdzie zaczyna nastepna." - przy prawidłowo działającej aktualizowanej przeglądarce nie ma prawa być takiego efektu Czy ma rozumieć, że na liście przepisów brakuje Ci tekstu? tytułów przepisów? masz same ikonki? Napisz szczegółowo z jakiej przeglądarki korzystasz. Sposób, w jaki opisałaś problem jest niewystarczający i żaden informatyk na podstawie tego, co napisałaś Ci nie pomoże, jeśli nie zobaczy w czym rzecz.
Myślę, że chodzi o to co dla mnie też było problemem, a co szybko wyjaśniłaś. Po dodaniu ikonek z jednej strony ulubionych zrobiło się kilka i nie wiadomo, gdzie dany przepis jest, tzn. gdzie alfabetycznie się mieści (jaka litera na jakiej stronie). Faktycznie zaznaczenie opcji pokazywania przepisów w grupach ten problem przynajmniej częściowo rozwiązuje.
Właściwie to niezupełnie wyjaśniłam wątpliwości, nawet wprowadziłam w błąd. Macie rację, przed wprowadzeniem ikonek, ulubione nieposortowane w grupach nie były wcale stronicowane. Z tego mogą wynikać początkowe trudności - że różne litery alfabetu znajdują się na różnych stronach, choć kolejność alfabetyczna jest oczywiście zachowana.
Obiecuję to sprawdzić, wiem, że Pampas pracował nad przywróceniem poprawionej poprzedniej opcji drukowania, ale od tamtego czasu nie testowałam opcji, zająwszy się innymi drobiazgami.
Te moje pokraki? :D Jakaś dziwna cisza w wątku testującym wyszukiwarkę. Czyżby działała aż tak dobrze i można ją było publikować na stronie głównej? :)
Bardzo podobaja mi się nowości w Wielkim Zarciu. Mam jeszcze kilka pomysłów podpatrzonych ze strony mniammniam.pl. Przy przeszukiwaniu przepisów wprowadzono tam sorotwanie. I tak mozna wyniki wyszukiwania przesortowac np. wg liczby komentarzy. Myślę, że to byłoby fajna sprawą.
Tak to bardzo dobry pomysł z sortowaniem :) i mozna by było jeszcze zmodyfikować jedna rzecz. A mianowicie jak sie dodaje przepis do ulubionych aby mozna było posegregować na ulubione desery, zupki a nie tak wszystko do jednego worka :)
Co do komentarzy, to chyba wcześniejsza forma była lepsza, bo teraz bywa, że pytanie ktoś wpisze w "opiniach", a odpowiedź jest w "dyskusji" i trzeba cztać to i to, ponieważ w "dyskusjach" są i opinie...i po chwili traci się wątek . A wcześniej wszystkie opinie i dobre rady były razem. Pozdrawiam.
witam, to moze jeszcze małe:-) ułatwiające zmiany - na przyszlość: - możliwość sortowania przepisów w danej grupie wg ilości komentarzuy - możliwosć przyznawania punktów/gwiazdek dla danego przepisu i kolejno sortowanie po ilości gwiazdek:-)
Ja proszę o dział z przepisami z parowaru. W wyszukiwarce można znaleźć takich przepisów już chyba ponad 100. Jakby powstał dział było by ich jeszcze więcej i pomogło by wielu ludziom którzy maja ten sprzęt.
Z myślą o wygodzie wszystkich Żarloków korzystających z Wielkiego Żarcia, przygotowaliśmy nowoczesną wizualną zmianę w listach przepisów. Nie trzeba już wchodzić na podstronę przepisu, aby obejrzeć znajdujące się w nim zdjęcia. Każdemu przepisowi na liście towarzyszy graficzna ikonka. Wystarczy najechać na nią myszką, aby ukazało się pop-upowe okienko z informacjami o autorze, dacie dodania materiału oraz ilości obejrzeń.
Można też bezpośrednio z pop-upu przenieść się do innych przepisów autora.
Podobnych graficznych i programistycznych rozwiązań użytkownicy Internetu nie znajdą na żadnej kulinarnej witrynie.
To nie wszystko. Zgodnie z Waszymi życzeniami pojawiła się możliwość zaznaczenia znajdujących się w „ulubionych” przepisów, które już wykonaliście. Dalsze życzenia dotyczące „ulubionych” są w trakcie spełniania.
Strona z przepisem otrzymała wyrazistsze miejsce na notatkę, a komentarze zostały podzielone na opinie o przepisie oraz dyskusję. Pracujemy nad kolejnymi miłymi niespodziankami na stronie z przepisem.
Wielkie Żarcie działa lepiej, szybciej i staje się coraz bardziej nowoczesne. Mamy nowy silnik strony, nowy sposób kodowania znaków, zmianie uległo całe oprogramowanie, które pozwoli na dodawanie w ciągu najbliższych miesięcy coraz to nowych funkcjonalności. Ponieważ mechanizm działania oparty jest na Ajaxie, po dodaniu komentarza albo notatki strona nie wymaga przeładowania. Poprawiono też opcję wydruku. Aby popracować nad opcją wysyłania przepisu, musieliśmy zawiesić jej działanie na okres około 7 dni. Po upływie tego czasu oczywiście wróci możliwość korzystania z niej.
Przy okazji pracy nad nowymi funkcjonalnościami, uporządkowaliśmy nieco witrynę. „Moje przepisy” od dziś będą automatycznie pokazywały się w grupach. Wpłynie to na przejrzystość strony i wygodę korzystania z udostępnionych materiałów. Przejrzystość poprawiło również przeniesienie nieudostępnionych materiałów wyłącznie do zakładki „moje przepisy/artykuły”. Pamiętajcie więc, że od dziś listy przepisów/artykułów nie pokazują własnych nieudostępnionych materiałów. Należy ich szukać w menu głównym strony w zakładce „moje”.
Ponieważ listy przepisów/artykułów są aktualizowane co 15 minut, dodane przez Was materiały mogą pojawić się na stronie z małym opóźnieniem. Prosimy o cierpliwość.
Już niedługo kolejne zmiany. Na razie niech pozostaną dla Was niespodzianką. Czekamy na opinie oraz sugestie rozwoju naszej witryny. Będziemy wybierać prośby najpilniejsze, możliwe do spełnienia oraz dodawać zaskakiwać Was różnego rodzaju drobnymi niespodziankami.
Mam pytanko,czy nie wolno teraz wstawiać swoich zdjęć w profilu? zauważyłam że moje zdjęcie zostało usunięte,i nie tylko moje, w innych profilach użytkowników też.
Już zdjęcie jest znów na swoim miejscu:) teraz stronka wygląda i działa rewelacyjnie.Serdeczne podziękowania za zmiany
Poki co, nie moge odczytac komentarzy...
Juz doczytalam - strona nie dziala w nocy... OK
ja tez nie,zadnego, bardzo wielu zdjec nie widze, chcac napisac te wiadomosc musialam probowac kilka razy, bo automatycznie wchodzilam na "moje przepisy"... ale Pampas czuwa, wiec za chwile, za chwileczke... dziekuje za wasze checi usprawnienia stronki, WZ bardzo uzaleznia... pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie,
nie moge tez nic wydrukowac...
Moze i to dobre bedzie .... ale póki co nie moge dalej wniknąc ani w dyskusje ani w komentarze,,,wyswietla mi sie napis '' Gotowe ale wystąpił bład na stronie '' Co z tym fantem zrobic .. Pozdrawiam ...
Ja też nie mogę odczytać żadnych komentarzy pod przepisem, a szkoda, bo szukam inspiracji na tort rocznicowy. Mam nadzieję,że to się szybko zmieni , a tak w ogóle to fajnie,że moderatorzy ulepszają tę super stronkę.
Ja mam jedynie ból głowy po zmianach na stronie nowych przepisów. Nie mogę najechać myszą na żaden przepis ze zdjeciem - obraz wtedy skacze i przesuwa się do góry i na dół. Mogę tylko ustawić kursor na zdjęciu, przy przeniesieniu go na tekt oczopląs. Nie wiem na jakiej zasadzie działa pojawianie się powiększonych informacji - bo bo najechaniu na zdjęcie i nawet kliknięciu nic się nie dzieje. Czasami, gdy już mam mysz gdzie indziej otwiera się okno ze zdjęciem z poprzedniego przepisu.
Nie wiem czy to efekt tylko u mnie - czy tylko małe niegdogodności przejściowe. Bo wydaje mi się, że gdyby działało jak trzeba nowa wersja byłaby fajna.
Wracam do dalszego testowania.
Czy nie można powrócić do starej wersji wyboru czy przepisy w działach czy na liście (ja sama korzystałam z listy) - bo jeżeli idzie o moje to po jakimś czasie to opanuję, to kwestia zmiany przyzwyczajeń. Ale ulubione? Gdzie szukać przepisu, który dodałam kilka dni temu, a autor źle go zaszeregował. Na liście kilku setek przepisów w działach?
Może to tylko teoretyzowanie - bo i tak nie miałam okazji sprawdzić - testowałam jedynie na swoich przepisach z poziomu konta użytkownika - bo zakładka moje nie działa
No wreszcie obejrzałam wszystko - przechodząc na IE - tam nic nie skacze, wszystko stoi na swoim miejscu, nie trzeba się bawić w "czy mnie zrobisz jak mnie złapiesz". Powiększone zdjęcie znajduje się przy przepisie.
Mam pytanie - czy jak odhaczę przepis w okienku - to zrobi mi się osobna lista? czy tylko ptaszek będzie wyróżnikiem.
Moim zdaniem usuń przepis w ulubionych jest za duże i za jaskrawe - za bardzo narzuca chęć kliknięcia.
I mimo wszystko wolałabym mieć możliwość wyboru w swoich przepisach - czy przepisy są w całości czy w grupach - tak jak jest w ulubionych
Tyle, że w IE nie działa komentowanie....
U mnie też obraz skacze
U mnie wszystko ok,bardzo mi się podoba:)W ulubionych jest to,czego bardzo mi brakowało,czyli zaznaczeni przepisu,który już wykonałam,no i widać zdjęcie przy przepisie-łatwiej znależć,gdy nazwa myli...Podoba mi się też,że można dodać notatkę,i to dosyć obszerną,a także to,że komentarze są podzielone na dyskusje i opinie.No w ogóle git
Lecę sprawdzać co tam jeszcze nowego przybyło:)
Super zmiany - bardzo mi sie podobaja:) Gratuluje pomyslowosci:):):)
Mam tylko jedno pytanie (jesli temat byl poruszany to przepraszam) - czy jest mozliwosc, aby w "moich ulubionych" przepisy ukazywaly sie rowniez w grupach? Mam juz znaczna ilosc przepisow w "moich ulubionych", a bede miec jeszcze wiecej. Zdecydowanie wiec latwiej byloby sie poruszac po tym menu, gdybym widziala rozgraniczenie przepisow na poszczegone kategorie - dokladnie tak jak zostalo to zrobione w "moich przepisach".
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka
Dokładnie, ja na dzień dzisiejszy mam 5 stron ulubionych przepisów, tak trochę na ślepo szukam, np. hmm to chyba zaczynało się od "schab" więc to chyba będzie gdzieś 4 strona. No kij z takim "chyba". Jak były bez zdjęć (nie potrzebuję) to były chociaż na jednej stronie i mogłam bez skakania znaleźć to o co mi chodzi.
Błagam, niech będzie możliwość szukania po grupach.
Przecież się pokazują w grupach. Wystarczy sobie włączyć taką opcję. Jest od dawna.
No jaki to człowiek ciemny. Dzięki!!
Witam
Co za miła niespodzianka. Tak trzymać Pozdrawiam
S U P E R STRONKA Pozdrawiam
...Az mnie zamurowalo!!!...
Super sprawa z mini zdjeciami! Nie trzeba wchodzic na kazdy przepis, chcac wiedziec co sie kryje pod jego czasami tajemnicza nazwa.
Przez to sprawniej mozna znalezc przepis w ulubionych.
No i mam moje haczyki!!!, ktorymi moge sobie zaznaczyc znaleziony przepis wsrod innych 600 jakie mi sie juz nazbieraly w ulubionych.
Postawilabym wam szampana, ale ze nie ma jak sie spotkac wypije na wasza czesc dzisiaj sama:)
Stokrotne dzieki!!!!!
Coś wspaniałego.!! Tak trzymać.!! Jesteście wielcy!! Wszystko działa bez zarzutu.:))
A u mnie nie działa przycisk ''Moje'', oraz mam takie rozjechane, w przepisach...
Zmiany bardzo duze, ale uwazam ze pozytywne. Male zdjecia przy przepisach sa super i na pewno ulatwia znalezienie ciekawej potrawy. Do tego mozliwosc wyrazenia opinii lub dyskusji, ktore juz nie beda sie ze soba niepotrzebnie mieszac. Jest tylko jeden minus, wolalam jak moje ulubione przepisy nie byly podzielone na grupy, latwiej mi bylo znalesc. Ale i tak super. Pozdrawiam!
na dole masz opcję wszystkie i jak w nia klikniesz to nie będziesz miala przepisów w grupach.
Sprawdziłam działanie strony przez operę i bardzo mi sie podoba. Fajnie, ze mozna zobaczyć zdięcie nie wchodząc do przepisu. Jedynym zauważonym minusem są komentarze. Okno z komentarzami jest za wąskie i nie widać całych komentarzy tylko trzeba przesuwać na boki.
Bardzo mi się podobają zmiany,jest super.
Nie jednak ulubione nie sa w grupach tylko moje. Wiec super!
Mnie sie podoba, choc przyznam ze musze teraz przywyczaic sie, ze nie wszystko jest takie samo.
Jest super , wszystko działa .W ulubionych to już bajka jak dla mnie .
W jaki sposób zaznaczać w „ulubionych” przepisy wykonane?
Trzeba kliknąć na ten pusty kwadracik przy przepisie,pod tym czerwonym ''X'',którym teraz się usuwa przepis z ulubionych:)
Dzięki;)
Ale numer - dlaczego moje przepisy, które dzisiaj edytowałam, do jednego wstawiałam zdjęcia, w drugim coś poprawiałam znalazły się jako nowe przepisy. Fakt, że zaznaczyłam udostępnij na nowo - bo za długo jak na moją cierpliwosć zdjęcia nie pojawiały sie jako ikonki (powyżej 20 minut)- i myślałam, że może coś źle zrobiłam. Po kolejnej edycji patrzę - ikonka udostępnij pusta. Zaznaczyłam. Fakt - że teraz już nie usunę tego przepisu, bo udostępniony na zawsze.
Ale to znaczy, że wszystkie przepisy trzeba na nowo udostępniać. Czy te udostępnione na starych zasadach będą miały możliwosć wycofania? Czy po jakimś czasie znikną jako ukryte?
Zmienił się sposób operowania datami. Teraz wszystkie przepisy sa poukładane po dacie udostępnienie. Jeżeli przepis był wyłączony z udostępniania i uczynisz go publicznym, to pojawi się jako nowy, ale tą operację można teraz wykonać tylko raz. Potem można juz tylko wykasować przepis.
Ale on był wcześniej udostępniony. Tyle, że po zmianach okno udostępnienia było puste. Czy w związku z tym wszystkie przepisy trzeba jeszcze raz udostępniać - a te wcześniej udostępnione bez wersji na "amen" ukryją się? Czy wszystkie wcześniej udostępnione po jakimś czasie przejdą do wersji bez możliwości ukrycia automatycznie?
O jaki przepis chodzi?
Przepraszam za zamieszanie. Już wszystko jest jako udostępnione bez możliwości zmiany. A rano jeszcze w edytowanym przepisie wcześniej udostępnionym zaznaczałam ponownie okno. I pytał mnie się czy jestem pewna, że chcę go udostępnić...Pewnie po F5 wszystko się unormowało... I gdyby nie fakt, że dodawałam zdjęcia na pewno bym nie zwróciła uwagi...
Swietne zmiany :)) Bardzo podobaja mi sie zdjecia przy przepisach.. Kilka rzeczy jednak nie funkcjonuje u mnie :(
Np. gdy najezdzam na stronie glownej na "moje" nic nie moge otworzyc.. nie wiem np. jak mam znalezc wogole moje ulubione przepisy??
W liscie moich wlasnych przepisow gdy najezdzam na jakis.. to on jak reklama, nie dajaca sie wylaczyc... skacze i nie w sposob kliknac aby go otworzyc. Gdy lista jest dluzsza i juz udalo mi sie ktorys z przepisow otworzyc.. to, okno ukazujace konkretniejsze dane i zdjecie.. zostaje u gory .. i ja nic nie widze. To tyle co zauwazylam. Bardzo dziekuje Wam, ze wlozyliscie tyle pracy w modyfikacje, te wszystkie "ale" tez z pewnoscia zostana ujarzmione :)) i bedzie "gitara" :)))))
p.s. Miejsce gdzie wpisuje sie komentarz pod przepisem, mam do polowy przesuniete w lewo.. i nie widze polowy opcji z jakich moge korzystac... :( Mamooooo...........
Hmmm .. a ja widze, ze na IE wszystko mi dobrze dziala... tylko na mozilla jest balagan... tylko problem w tym, ze ja uzywam mozilli :( IE to taka dodatkowa przegladarka na wszelki przypadek.. Ojej..i co teraz?
w mozilli kliknij F5 - wszystko sie porządkuje
Ekkore!! dziekuje, jestes wielka !!!! magiczny przycisk F5 posprzatal mi na stronce!!!! :*
To nie ja to Pampas - ja tylko podałam dalej - bo wątków odnośnie nowego nam się trochę namnożyło
Jest super,bardziej czytelne.Tylko nie moge wystawic komentarza.
Sprawdziałam, jakie to nowości zostały nam sprezentowane i jestem pod wrażeniem! Wielkie słowa uznania za unowocześnienie portalu i wprowadzenie wielu użytecznych zmian. Brawo!
U mnie działa wszystko w porządku z wyjątkiem pewnych utrudnień przy pisaniu tego komentarza. Ale to drobiazg. Z pewnością zostaną one niebawem usunięte.
Pozdrawiam autorów zmian i życzę dalszej weny twórczej.
Bardzo podobają mi się zmiany, a szczególnie obecność zdjęcia przy przepisie. Mam jednak mały problem. Wchodząc na swoje przepisy nie wyświetlają mi się żadne informacje tylko puste pola. I mam pytanko czy coś należy zmienić w ustawieniach, czy to przejściowy problem ?
Podoba mi się, ale:
= po co tak duża powierzchnia "notatki" nad przepisem? wolałam tak jak było poprzednio ...a może choć przenieść ją pod przepis, bo nazwa przepisu ginie hen gdzieś w górze, potem ta płachta-notatka i dopiero przepis
= dając wersję do druku mam na podglądzie wszystko tzn. wszystko co jest na stronie nad przepisem łącznie z olbrzymią powierznią przeznaczoną na notakę - po co mi to? wolę sam przepisem bez tych zbędnych nagłówków i zamiast jednej strony wydruku wychodzi wówczas 2 lub 3
tyle na razie mi się nasunęło...ale ogólnie ok
myślę, że to o czym napisałam wyżej niepotrzebnie zostało zmienione i nie wiem w jakim celu? przecież było dobrze....
Pozdrawiam!
Jednak znalazłam dość istotny problem. Jest on i w operze i w IE 8 Jak wchodzę na forum to widzę wszystkie wątki. nie mogę zmienić by wyświetlało na nie przeczytane lub ciekawe. Nie moge tez oznaczać wątków. Ta obcja przestała działać po zmianach.
Na forum nie zostało nic zmienione i nie mam żadnych innych sygnałów, że coś przestało chodzić.
Zmiany bardzo ciekawe :) Pomysl ze zdjeciami "reklamujacymi " przepis jest bardzo dobry.Szkoda tylko, ze w wiekszosci przypadkow(przynajmniej u mnie) nie sa to zdjecia finalowe,czyli te, na ktorych widac koncowy efekt.Czy moglibyscie to zmienic? :)
Ogolnie zmiany bardzo pozytywne :)
Pozdrawiam,u nas dziesiaj w koncu sloneczko
myślę, że to powinni zmienić sami wstawiający przepisy - po co aż tyle zdjęć w przepisie? komputer nie wie, które to końcowy efekt, a uważam, że tylko takie zdjęcia z efektem końcowym mają sens....
Widac tez liczbe zdjec przy przepisie, i mozna je przegladac. Kiedys nie bylo to znaczace, ktore zdjecie znajdzie sie, jak glowne.. mysle, ze mozemy je sami poprzestawiac, poki co, mozna przegladac , jakie zdjecia zawiera przepis.
Tez prawda,za duzo zdjec to przesada,ale czasami sa potrzebne.Moim zdaniem komputer wybral pierwsze wstawone wiec moze moglby te ostatnie? :)
Z czystej ciekawosci zapytam :)
Od czego Moderatorzy uzalezniaja odpowiadanie na pytania uzytkownikow?
Przepraszam, czy chodzi Ci o pytanie, które zadałaś wcześniej? Czy można będzie wybierać zdjęcie do miniaturki?
Na to pytanie odpowiedź została udzielona w innym miejscu. Niektóre pytania powtarzają się.
W sumie to pytalam,czy mozna tak ustawic program,by wybieral zdjecia ostatnie-finalowe.Ja to leniwiec pospolity jestem i nie chce mi sie juz przestawiac tych zdjec.Jednak wywioskowalam z milczenia,ze chyba tak sie nie da.
Odpowiedź na to pytanie padłą w innym wątku.
Na razie się nie da, ale taka opcja jest w przygotowaniu.
Teraz i ja mam problem. Nie mogę zobaczyć żadnych przepisów . Uciekają przed myszką. Oczopląsu można dostać. Mam nadzieję ,że to chwilowe.
Pewnie przegladasz je w mozilli.. tak jak ja.. na IE wszytsko jest poukladane.. a na mozilli.. skacze :)
U mnie nie działa przycisk ''Moje''
On nie dziala w mozilli.. ale na IE dziala :/ Ja rowniez chcialbym, zeby dzialal i w mozilli :))
To co mam zrobić jak mam mozillę? Pomocyyyyy
Przeczytaj co napisala mi ekkore! troche wyzej :)
działą po naciśnięciu F5
Ekkore!! dziekuje F5 wszystko naprawił.
Ja również dziękuję.
Kochani.Super by było gdyby rozdzielić sałatki z surówkami. Obiadowe oddzielnie a do wędlin oddzielnie. Szału można dostać szukając po tylu stronach.
Będziemy wprowadzać kolejne ulepszenia dotyczące segregacji przepisów, przegrupujemy je i uporządkujemy z Waszą pomocą.
Tylw rzeczy chcielibyśmy zrobić w jednej chwili, tylko brakuje czasu i talentu.
Jesli moge sie cichutko wtracic...
Wydaje mi sie, ze zupelnie niepotrzebnie wrzucone jest duze biale pole pt. "dodaj notakte" na samym poczatku przepisu. Szukajac przepisu klikam sobie na niego i zamiast w pierwszej kolejnosci przeczytac skladniki widze duze puste pole z napisem notaka. Moze lepiej byloby przeniesc notatki na sam dol przepisu?... Ten bowiem jest chyba istotniejszy od notatki?...
Pozdrawiam,
Agnieszka
Ja już negocjuję z Pampasem na ten temat. Również jestem nie do końca zadowolona z takiego rozwiązania. Mogę tylko cichutko zdradzić, że strona przepisu ulegnie korzystnej przemianie i to wielkie okno na notatkę nie będzie rzucało się w ślepia.
Tylko nie wiem kiedy to będzie. Ale obiecuję, że zrobię wszystko, aby wyglądało lepiej!
własnie weszłam :)) miła niespodzianka, jestem bardzo zadowolona;))))) super super!! i mam malenką nadzieję , ze moja prosba co do ulubionych autorów , też bedzie spełniona ide buszować , ale frajda !!
Pięknie jest!!!! Cudnie jest!!!!
"" Namyśliło '' się i ... zadziałało ... Pozdrawiam ... !! Uff .. te zmiany ..)))))
Nie mozna dodac komentarzy pod przepisami Prosze mnie pouczyc jak to zrobic
Użytkownik Ala06 napisał w wiadomości:
> Nie mozna dodac komentarzy pod przepisami Prosze mnie pouczyc jak to zrobic
Alu , w prawym dolnym rogu , pod przepisem , jest notka "skomentuj" ( na szarym tle ) wyskoczy Ci okienko w które wpisujesz komentarz , zanim wyślesz musisz zaznaczyć opcję , na górze zaznaczasz czy to "opinia" czy "dyskusja" i gotowe:) mam nadzieeję że dobrze wytłumaczyłam :)
Makusiu dziekuje za rade ale nie wtym problem mam to pole ale po kliknieciu strona robi sie ciemna i nie moge przesunac pola zkomentarzami ktore jest widoczne tylko w polowie .Prosze doradzcie co z tym zrobic
może też Ci pomoże nacisniecie klawisza F5 ?
Niestety nie dziala Moze PAMPAS moglby mi pomoc Bardzo prosze
Użytkownik Ala06 napisał w wiadomości:
> Makusiu dziekuje za rade ale nie wtym problem mam to pole ale po kliknieciu
> strona robi sie ciemna i nie moge przesunac pola zkomentarzami ktore jest
> widoczne tylko w polowie .Prosze doradzcie co z tym zrobic
Wlasnie mam ten sam problem,klawisz F5 niczego nie zdziałał.Prosze o pomoc
Fantastycznie! Brawo,Pampasie!
Normalnie "Pierwsza klasa!!!!"
A ja mam problem :(
Jak włączam najnowsze przepisy, to są one zupełnie pomieszane z jakimiś starymi. Niby data dodania jest np. dzisiejsza, ale komentarze sprzed pół roku. Też tak macie?
Jestem zachwycona!!!!! Zapewne wymagało to wszystko bardzo bardzo dużo pracy ale efekt jest powalający! Normalnie jestem dumna, że mogę być użytkownikiem tej strony.
Mam pytanko. Zniknął "podgląd" listy użytkowników chatu. To już tak zostanie na zawsze czy tylko na chwilkę?
To jakieś niedopatrzenie :)
Hmm chyba masz rację Działa jak należy :D
Działa bo poprawiłem. To było moje niedopatrzenie
Ja mam problem z drukowaniem przepisów .W nowej wersji brakuje opcji "wersja do wydruku", drukuje stronę tak jak ona wygląda a wg mnie jest to dużo gorsza opcja (np. mniejsze litery, niepotrzebne wzorki). Czy może czegoś nie znalazłam?
A ja nie mogę dodać nowego przepisu, pojawia mi się jedna wielka biała kartka:-(
mam pytanie do moderatora czy można jakoś podglądnąć czy dana potrawa jest już w moich ulubionych bo w obecnej chwili nie pisze że przepis jest juz w moich ulubionych hmmmm
Fakt, że nie jest napisane, ale kiedyś też nie było. Jedynie opcja dodawania znikała.
Pampas ma rację, takiej opcji wcześniej nie było. Jeśli próbowano dodać do ulubionych przepis, który już tam się znajdował, pojawiał się komunikat "przepis już jest w ulubionych". Teraz jest dokładnie tak samo.
SUPER-ROBI WRAŻENIE.
W poprzednij wersji przy przepisie widniała "Wersja do wydruku" .Teraz tego nie ma i wydrukowane przepisy są mało czytelne.Co mam z tym zrobić?
"iść" do zakładki "problemy techniczne"- tam jest wszystko wyjaśnione;)
już na ten temat rozmawiałam z Pampasem, dołączając do listy osób protestujących przeciwko brakowi czytelności
zostanie poprawione - na razie siedzi na liście do przerobienia
Aż mowę mi odjęło! Super zmiany! Chciałam założyc wątek, ale zrobie to dopiero jak ochłonę ;)
I jak tu Was nie kochać...
Dziękujemy. To miło, że większości z Was podobają się zmiany. Zdajemy sobie sprawę, że nie każdego zadowolimy. Przepraszamy wszystkich nielubiących nowości, ale strona musi iść z duchem czasu. Inaczej byłoby nudno i przestarzale. Mam nadzieję, że osoby, które teraz są złe na uaktualnienia, po pewnym czasie korzystania z nowych funkcjonalności, przekonają się, że usprawniają one działanie strony.
Tak to już jest, że czasem trzeba zrezygnować ze starych wersji przeglądarek, aby bez problemów korzystać z Internetu.
Ja z korzystania z Wielkiego Żarcia jestem uzależniona :) nie ma dnia żebym tu nie zaglądnęła. Zmiany są rewelacyjne, co na pewno umili korzystanie z serwisu. Jedynie z jednej rzeczy nie jestem zadowolona a mianowicie czytanie komentarzy pod przepisem zostalo bardzo utrudnione, ponieważ okienko w ktorym są umieszczone komentarze jest bardzo wąskie i sie one nie mieszczą tylko za każdym razem trzeba przesuwać. Jak wiadomo komentarze są bardzo ważnym elementem każdego przepisu ponieważ można uzyskać z nich wiele dodatkowych wskazówek i mam taką cichą nadzieję że coś w tej kwesti da się jeszcze zrobić. Układ jaki miały komentarze przed zmianą był dla mnie rewelacyjny. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że Nikogo nie urazilam.
przed zmiana komentarze było lepiej czytać niz teraz.
Ja tez nie chcialam nic marudzic, bo strona mi sie baaaaardzo podoba, ale przyznaje racje, przedtem sie lepiej czytalo komentarze, gdy byly podzielone na strony ( dla mnie komentarze tez sa bardzo wazne, to jest caly urok tej strony)...
Jeszcze jedna drobnostka: to puste pole na notatki jest troche denerwujace, jak sie chce szybko zobaczyc jakis przepis..., ale to tylko drobiazg.
Wczoraj pokazywalam mojemu synowi te zmiany ( bardzo go takie tematy interesuja, bo chce studiowac informatyke) i pierwsze to sie zdziwil, ze tak malo reklam na stronie (dzieki!!!). Byl pelen podziwu dla moderatorow i stwierdzil ,ze strona pierwsza klasa (chociaz po polsku nie umie czytac), tyle ciekawych funkcji...
Pozdrawiam serdecznie.
dla mnie tez lepiej było jak komentarze były lepiej widoczne, czytając komentarze wiemy co warto upichcić, jakich błędów nie popełniać,itp....
skoro tak wiele ludzi notatka denerwuje to może przeniesiecie ja na dół strony?
a mnie sie nie podobaja...... :(:(:(:(:(
bahusa juz nie moge banowac!!!! a dawniej moglem :):P:):P:):P
hmmmmmm,,,,,,,
jak tam polece to balagan zrobie !!!
no!!!
no i co z ta mozliwoscia banowania bahusa???????
Moim zdaniem lepiej by było gdyby notatka była pod przepisem a nie u góry. Co o tym sądzicie?
Z przyczyn niezmiernie ważnych notatka musiała pojawić się u góry. Mam jednak nadzieję, że projekt wizualnie będzie mógł ewoluować i postaram się wymyśleć coś, co będzie wyglądało ładnie miło i przyjemnie i będzie raczej nęcić niż zniechęcać:)
Chciałam wspomnieć o wyglądzie wydrukowanego przepisu. Był problem z małą czcionką. Obecnie jest ok. czyli przepis jest w ramce i napisany duzą czcionką jak poprzednio ale niestety tytuł danego przepisu jest prawie niewidoczny. Sam tytuł znajduje się w lewym górnym rogu napisany bardzo małymi literami. Nie ma również informacji czyj jest przepis. Jestem przekonana, że Pampas na dniach się tym zajmie i wszystko będzie ok. Prawda? :)
Pozdrawiam!
Dopiero ostatnio pisałam że fajnie jest po tych zmianach ,ale od wczoraj jestem strasznie wkurzona,wylogowałam się i od wczoraj niemogę się zalogować,myślałam że zapomniałam hasła,i kliknełam na zapomniałam hasła i przychodziły mi hasła od was ale w żaden sposób niemogłam się zalogować,dzisiaj założyłam nowe konto na nick bozka28 chciałam wejść na swoją stronę bozena28 ale niema takiej strony,jest tylko bożena28 zdjęcie z kotkiem zero przepisów i wszystkie moje komentarze ze zdjęciami potraw i ciast które wstawiałam.Ja miałam na swojej stronie 48 przepisów ze zdjęciami,jestem z 1979 r z podkarpacia,a oto moje zdjęcie które miałam na swojej stronie
bozka, napisz do pampasa, na pewno da sie cos z tym zrobic.
wz@wkl.pl
A zwróciłaś uwagę na wielkość liter w nowym haśle?
Bardzo mi się ta opcja podoba, bo nie muszę przejrzeć pięciu placków z wiśniami, żeby znaleźć ten, o który mi chodzi!
Ale jeszcze by było fajniej, gdyby przepisy w ulubionych bylyby pogrupowane wg kategorii, ciasta, sałatki itd. Wtedy w ogóle byłoby super
zaznacz w swoich ustawieniach: "ulubione w grupach",
to będziesz miała pogrupowane;)
Dzięki Ci o Wielka Dobra Kobieto :D
Mam problem z dodaniem zdjec,robilam wszystko zgodnie z instrukcja i mi nie chce wejsc,a jak wejdzie to jakis znaczek a nie zdjecie.
Prosze o pomoc
Ja też mam kłopot z dodaniem zdjęcia do przepisu. Wcześniej dodawałam bez problemu, a teraz nie wiem na jaką ikonkę mam kliknąć żeby przepis był ze zdjęciem... Niech ktoś mi podpowie...
No nareszcie udalo sie.gapa ze mnie.
A jak Ci się to udało ??? Bo ja dalej mam problem ze zdjęciami.
Folder ze zdjeciami opisalam jako "biblioteka obrazu"(te zdjecia co chcesz wstawić na WZ)
Wczesniej nie moglam wstawic zdjec,jak to zrobilam wszystko jest ok.
Nie wiem czy tez mialas podobny problem.
Gdzie się straciło przygotowanie do druku przepisu ?! Polecenie drukuj wywala cała strone jak leci!! PLISSSSS poprawcie to !
Drukowanie chodzi dobrze w nowych przeglądarkach. Napisz jakiej przeglądarki i w jakiej wersji używasz.
Internet Explorer 8.0
a mi sie przez te zmiany swiat na glowe zawalil.
z jednej strony ulubionych zrobilo sie kilka..
i trzeba zgadywac gdzie sie konczy kolejna litera a gdzie zaczyna nastepna.
jak patrze na strone z ulubionymi to widze tylko ikonki zdjec... pomieszanie z paplataniem.
nie podoba mi sie.
Nie wiem, jakim cudem z jednej strony ulubionych mogło Ci się zrobić kilka - na jednej stronie mieści się teraz więcej przepisów niż przez zmianą.
Proszę o więcej szczegółów na temat stwierdzenia "trzeba zgadywac gdzie sie konczy kolejna litera a gdzie zaczyna nastepna." - przy prawidłowo działającej aktualizowanej przeglądarce nie ma prawa być takiego efektu
Czy ma rozumieć, że na liście przepisów brakuje Ci tekstu? tytułów przepisów? masz same ikonki?
Napisz szczegółowo z jakiej przeglądarki korzystasz. Sposób, w jaki opisałaś problem jest niewystarczający i żaden informatyk na podstawie tego, co napisałaś Ci nie pomoże, jeśli nie zobaczy w czym rzecz.
Myślę, że chodzi o to co dla mnie też było problemem, a co szybko wyjaśniłaś. Po dodaniu ikonek z jednej strony ulubionych zrobiło się kilka i nie wiadomo, gdzie dany przepis jest, tzn. gdzie alfabetycznie się mieści (jaka litera na jakiej stronie). Faktycznie zaznaczenie opcji pokazywania przepisów w grupach ten problem przynajmniej częściowo rozwiązuje.
Właściwie to niezupełnie wyjaśniłam wątpliwości, nawet wprowadziłam w błąd.
Macie rację, przed wprowadzeniem ikonek, ulubione nieposortowane w grupach nie były wcale stronicowane. Z tego mogą wynikać początkowe trudności - że różne litery alfabetu znajdują się na różnych stronach, choć kolejność alfabetyczna jest oczywiście zachowana.
Fajnie są teraz posortowani użytkownicy ;)))
Nadal nie mogę poradzić sobie z drykowaniem większym drukiem.Może ja czegoś nie potrafię.Nie podoba mi się to.Wydrukowane przepisy wyglądają okropnie.
Obiecuję to sprawdzić, wiem, że Pampas pracował nad przywróceniem poprawionej poprzedniej opcji drukowania, ale od tamtego czasu nie testowałam opcji, zająwszy się innymi drobiazgami.
Dla mniej obeznanych w działniu komputera najlepiej wprowadzić opcję poprzednią "Wersja do wydruku"
Użytkownik majewa napisał w wiadomości:
> Dla mniej obeznanych w działniu komputera najlepiej
> wprowadzić opcję poprzednią "Wersja do wydruku"
Mnie również brakuje porzedniej "wersji do drukowania"
Opcja właśnie się przygotowuje :)
Jest pięknie - podoba mi się. Dzięki TYM, którzy nad tym pracowali :-)
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> Opcja właśnie się przygotowuje :)
Wielkie dzięki.
Bardzo się cieszę z usprawnienia wyszukiwarki .
Znalazły się w końcu " Aniołki z makaronu " , których przed świętami musiałam przez google szukać :)
Te moje pokraki? :D
Jakaś dziwna cisza w wątku testującym wyszukiwarkę. Czyżby działała aż tak dobrze i można ją było publikować na stronie głównej? :)
Bardzo podoba mi sie nowa wyszukiwarka: mozna zawezic szukanie do danej grupy.
Bardzo podobaja mi się nowości w Wielkim Zarciu. Mam jeszcze kilka pomysłów podpatrzonych ze strony mniammniam.pl. Przy przeszukiwaniu przepisów wprowadzono tam sorotwanie. I tak mozna wyniki wyszukiwania przesortowac np. wg liczby komentarzy. Myślę, że to byłoby fajna sprawą.
Tak to bardzo dobry pomysł z sortowaniem :)
i mozna by było jeszcze zmodyfikować jedna rzecz. A mianowicie jak sie dodaje przepis do ulubionych aby mozna było posegregować na ulubione desery, zupki a nie tak wszystko do jednego worka :)
w ustawieniach masz podział na grupy.
Co do komentarzy, to chyba wcześniejsza forma była lepsza, bo teraz bywa, że pytanie ktoś wpisze w "opiniach", a odpowiedź jest w "dyskusji" i trzeba cztać to i to, ponieważ w "dyskusjach" są i opinie...i po chwili traci się wątek . A wcześniej wszystkie opinie i dobre rady były razem. Pozdrawiam.
witam,
to moze jeszcze małe:-) ułatwiające zmiany - na przyszlość:
- możliwość sortowania przepisów w danej grupie wg ilości komentarzuy
- możliwosć przyznawania punktów/gwiazdek dla danego przepisu i kolejno sortowanie po ilości gwiazdek:-)
A mnie brakuje w wyszukiwaniu w grupie "ulubione".
W końcu doczekasz się - jest zaplanowane.
jest już :)))) teraz zauważyłam ;)) dziekuję :))))))
Jest już dawno. Pampas o tym informował na forum.
Dzieki wielkie
witam
mam propozycje podziału przepisów "napoje"w wyszukiwarce na aloholowe i bezalkoholowe
wydaje mi się to zasadne:)
Ja proszę o dział z przepisami z parowaru. W wyszukiwarce można znaleźć takich przepisów już chyba ponad 100. Jakby powstał dział było by ich jeszcze więcej i pomogło by wielu ludziom którzy maja ten sprzęt.
Mówisz i masz. Ale najpierw muszę zagrzać zgrabiałe ręce przy gorącej herbacie. Zaraz zamarznę w tym głupim nieszczelnym mieszkaniu :/