A ja dostaję oczopląsu, gdy wchodzę w najnowsze przepisy. Wszystko lata i mruga. Nie lada problemem jest wejście w przepis, do którego pokazana jest ikona ze zdjęciem. Po 5 minutach prób otworzenia takiego przepisu, po prostu zrezygnowałam. To ponad moją cierpliwośc. Po najechaniu na ikonkę ze zdjęciem przepisu, pkazuje się okienko, ale na samej górze strony, więc trzeba przwijac.
Cechą każdej zmiany jest mały bałagan na początku i protesty użytkowników przyzwyczajonych do starego. Uważam, że w fajny sposób uporządkowano przepisy w ulubionych. Nic mi nie mruga i nie drga a przepis otwiera się szybko po najechaniu na czerwoną nazwę a nie na np. obrazek. Ja wszelkie zmiany uwielbiam.
U mnie wszystko oki,ładnie widać zdjęcia i komentarze pod przepisami,wystarczy wcisnąć zakładkę skomentuj i wyświetla się tablica gdzie można pisać komentarze :)Mam Mozille Firefox ,może tylko w przeglądarce Explorer tak się dzieje.
Ja też mam Mozillę - i u mnie nie działa - nie mam dostępu do ulubionych, przepisy skaczą, nie mogę w nie wejść, Jedynie w te kilka, które są na stronie głównej
Mówiąc szczerze, to ja teraz właściwie nie mogę korzystać z WŻ . Mam Mozillę, kiedy wchodzę na stronę z najnowszymi przepisami wszystko skacze. Próbowałam "najechać" myszką na jeden z przepisów na ciasto w "najnowszych" i po prostu nie mogłam "trafić", bo cała strona skakała w górę i w dół. To chyba jest spowodowane przez to, że gdy najedziemy na przepis, to u góry strony wyświetlają się dane o jego autorze itd. Może jednak to pominąć? O wiele lepiej było, gdy po najechaniu na przepis wyżej wspomniane dane pojawiały się obok strzałki. Moim skromnym zdaniem lepiej byłoby również, gdyby użytkownik miał wybór oglądania przepisów jako "listę" lub jako "kafelki" (czy jakoś tak, można tak robić z zawartością wszystkich folderów w Windows).
Przypuszczam, że większość problemów wynika z tego, że przeglądarka nie odświeżyła wszystkich plików składających się na stronę. Niestety niektóre przeglądatki maja niezbyt przemyślane ustawienia domyślne. Propopnuje zrobć odśwież (klawisz F5) ,a jeżeli to poskutkuje to można wyczyścić cache przeglądarki.
F5 działa doskonale - wszystko jest jak trzeba w mozilli.
Nowa wersja podoba mi się bardzo - poza brakiem mozliwosci wyboru ustawienia przepisów -czy jako całość czy jako posegregowane w grupach. Mam świadomość, że to kwestia przyzwyczajenia - ale bardzo nie chciałabym zmieniać mojego starego....
Nie wiem czy tylko ja tak mam jak włączyłam przepis na białą masę cukrową Dorotaxx to pod koniec już cięzko się przewijało, osobiście wolałam jak strony były ponumerowane.
Użytkownik lidka74 napisał w wiadomości: > Nie wiem czy tylko ja tak mam jak włączyłam przepis na białą masę > cukrową Dorotaxx to pod koniec już cięzko się przewijało, osobiście > wolałam jak strony były ponumerowane.
A mnie się wogóle strona z przepisem na białą masę cukrową nie wyświetla. Widzę tylko komunikat błędu : Fatal error: Cannot make static method Model::delete() non static in class Recipe in /var/www/WielkieZarcie/models/recipe.php on line 6
Pampas a nie można by zrobić tak jak przetem strony były ponumerowane i było lepiej, teraz strona długo się ładuje chodzi mi tu o przepis na białą masę cukrową która ma dużo komentarzy i może przez to. A druga sprawa żeby zobaczyć ostatnie komentarze trzeba całą stronę przelecieć.
Chciałam dodać komentarz ze zdjęciem i niestety nie wiem jak to się stało komentarz jest,a zdjęcia nie ma próbowałam dwa razy :((...chodzi o przepis na białą masę cukrową Dorotaxx-prosze o POMOC i z góry dziękuję-pozdrawiam serdecznie.
Poprawione. teraz zdjecia będą się pojawiały. Podaj mi linki do przepisów gdzie wstawiałaś te zdjęcia, to sprawie że się pojawią One tam są tylko ich nie widać.
weszłam dzisiaj na WŻ i widzę że są jakieś zmiany oczywiście super po tych zmianach,szczególnie jak chcę znaleść jakiś przepis to wszystko tak wyraźnie ze zdjęciami jest mi się bardzo podoba-super i wielkie dzięki za udoskonalenia
Mam pytanie co do miniaturek, do przepisów. W swoich przepisach mam sporo instrukcji i obecnie, pojawiły się jako miniaturki, pierwsze z kolejki, gdzie trzeba zaznaczyć (lub je wstawić) zdjęcie z efektem końcowym, by było ono miniaturką? powstawiałam je, przed składnikami, ale narazie miniaturki się nie zmieniły...... Mogę coś z nimi zrobić????????????
Nie zmieniło się, ponieważ tak naprawdę pod uwagę brana jest kolejność wstawiania do biblioteki obrazów. Niedługo pojawi się możliwość wybrania zdjęcia które ma być miniaturką na liście przepisów.
Walczyłam z tymi miniaturkami i nic nie wyszło, ale poczekam na nową opcję, tylko że próbując zmienić miniaturki, "przepisy porobiły się" nieudostępnione, chociaż tego świadomie nie zmieniałam. W tej chwili dostaję maile z prośbą o udostępnienie przepisów i oczywiście robię to, ale dostaję komunikat, ze po udostępnieniu go, będzie można już go tylko usunąć, nie będziemy mieli opcji udostępniania przepisów?
Ależ cały czas będzie można edytować swoje przepisy. Przecież byłoby to z naczej strony nieuczciwe podstępnie zablokować Wam możliwość edycji przepisu lub kazać go zostawić na zawsze bez Waszej zgody. Nie działamy jak wiele innych serwisów kulinarnych. To chwyty poniżej pasa, które kiedyś doprowadzą mnie do zawału serca ze złości :/ Możecie edytować przepis, ile razy chcecie. Po prostu nie można się nim będzie bawić włączając i wyłączając udostępnienie. Natomiast wykasować swój przepis można bez problemu. Muszę tylko z Pampasem dokładnie omówić sprawę datowania przepisów, którym będziecie robić edycję, aby coś w nich poprawić. Myślę, że przydałaby się tu taka malutka dodatkowa opcja :)
Ja też nie mogę wstawić zdjęć do przepisu, wczoraj udało wstawić mi się zdjęcie do mojego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe22088.html ale na tej graficzej ikonce nie widać ze jest zdjęcie tylko jest puste.Dlaczego tak jest?
Ja nie potrafię wstawić komentarza do przepisu w IE. Gdy klikam na SKOMENTUJ pojawiają mi się różne opcje do wybrania np. Blog w ramach usługi Windows Live, Korzystaj z poczty w usłudze Windows Live czy Wszystkie akceleratory. Jak coś wybieram to jest polecenie abym się zarejestrowała a ja się kompletnie na tym nie znam. hyba bez pomocy fachowca nie poradzę sobie. Poza tym podobają mi się zmiany
To kółeczko zmieni się za 2 godziny - tak jest ustawiony czas odświeżania tych miniaturek. Na bieżąco nie może się zmieniać, bo żaden serwer by tego nie wytrzymał
Wchodzę na Wielkie Żarcie/Przepisy/Ostatnio dodane przepisy i wyświetla mi się Wielkie Żarcie/Artykuły użytkownika anay/Aspekty związane ze spożywaniem mięsa
Hm, nie już "Ostatnio dodane" są "Najnowsze" i mi się tam wyświetla to co trzeba. Może podaj konkretne linki do poszczególnycvh stron, bo wygląda to dziwnie.
A ja od wczoraj mam problem z moimi przepisami. Jak najeżdżam na przepis to wyświetla mi się tylko rubryka z pustymi polami, a ikonka zdjęcia nie powiększa się. Nie dostaję też powiadomienia na maila o nowych komentarzach. Czy można to sprawdzić ? Bardzo proszę !
Rzuci, rzuci, po kolei poprawia wszystkie drobiazgi. Zaczyna od najistotniejszych. Spisuje w osobnym pliku listę Waszych zgłoszeń i wykasowuje kolejne pozycje, jak tylko się z nimi upora.
W domu korzystam z Visty, a przeglądarka Internet Explorer lub Mozilla, W pracy Windows XP, a przeglądarka Internet Explorer nie wiem jaka wersja i wszędzie ten sam problem.
Niestety nie działa. Próbowałam już wszystkich dostępnych "sztuczek" na forum i dalej nic. W Eksplorerze pojawia mi się komunikat, że wystąpiły błędy na stronie, a w Mozilli nic jakby wszystko było w porządku. Dodam jeszcze, że inne przepisy działają u mnie jak należy i bardzo mi się to podoba. Tylko dlaczego moje nie chcą być dla mnie normalnie widoczne?
Drążąc dalej temat ostanio odkryłam jak kliknęłam w IE ikonkę o błędach wyświetliły mi się takie informacje: wiersz: 107, 111, 115, 119, 124, 128, 132, 136, 140, 145, 149, 153, 157, znak: 18, błąd: oczekiwano znaku 'J', kod: 0 i dalej jest link do moich przepisów. Może to jest ta zaraza pakudna, która nie chce odpuścić.
CZy wy macie tak samo właczam przepis i wogóle nie widzę komentarzy do niego tylko sam przepis?.
Ja też tak mam i nie mogę dodać przepisu do ulubionych ani wydrukować , nic . O i chciałam jeszcze dodać teraz jakąś minkę animowaną i też nie mogę ..
A ja dostaję oczopląsu, gdy wchodzę w najnowsze przepisy. Wszystko lata i mruga. Nie lada problemem jest wejście w przepis, do którego pokazana jest ikona ze zdjęciem. Po 5 minutach prób otworzenia takiego przepisu, po prostu zrezygnowałam. To ponad moją cierpliwośc. Po najechaniu na ikonkę ze zdjęciem przepisu, pkazuje się okienko, ale na samej górze strony, więc trzeba przwijac.
O, już teraz wszystko jest ok.. Bardzo mi się wszystko podoba
Cechą każdej zmiany jest mały bałagan na początku i protesty użytkowników przyzwyczajonych do starego.
Uważam, że w fajny sposób uporządkowano przepisy w ulubionych. Nic mi nie mruga i nie drga a przepis otwiera się szybko po najechaniu na czerwoną nazwę a nie na np. obrazek.
Ja wszelkie zmiany uwielbiam.
W ulubionych tak, wszystko właśnie pięknie działa. Ale ja pisałam o najnowszych przepisach
sorki nie doczytałam
U mnie wszystko oki,ładnie widać zdjęcia i komentarze pod przepisami,wystarczy wcisnąć zakładkę skomentuj i wyświetla się tablica gdzie można pisać komentarze :)Mam Mozille Firefox ,może tylko w przeglądarce Explorer tak się dzieje.
Ja też mam Mozillę - i u mnie nie działa - nie mam dostępu do ulubionych, przepisy skaczą, nie mogę w nie wejść, Jedynie w te kilka, które są na stronie głównej
U mnie identyczna sytuacja jak u Ciebie i też mam Mozillę.
U mnie to samo:( A i komentarze pod przepisami sa bardzo nieczytelne...wszystko zlewa sie w jeden wielki ciag liter....
Ale wiecie co???? Wystarczy tylko odswiezyc stronke i wszystko bedzie OK. Sprobujcie:)
Mówiąc szczerze, to ja teraz właściwie nie mogę korzystać z WŻ . Mam Mozillę, kiedy wchodzę na stronę z najnowszymi przepisami wszystko skacze. Próbowałam "najechać" myszką na jeden z przepisów na ciasto w "najnowszych" i po prostu nie mogłam "trafić", bo cała strona skakała w górę i w dół. To chyba jest spowodowane przez to, że gdy najedziemy na przepis, to u góry strony wyświetlają się dane o jego autorze itd. Może jednak to pominąć? O wiele lepiej było, gdy po najechaniu na przepis wyżej wspomniane dane pojawiały się obok strzałki. Moim skromnym zdaniem lepiej byłoby również, gdyby użytkownik miał wybór oglądania przepisów jako "listę" lub jako "kafelki" (czy jakoś tak, można tak robić z zawartością wszystkich folderów w Windows).
Świetne zmiany, bardzo mi się podobają! Gratuluję i dziekuję!
Komentarze już widzę ale nie mogę ich przesunąć, skacze mi stronka.i mryga.
U mnie to wogole masakra jest.......
Przypuszczam, że większość problemów wynika z tego, że przeglądarka nie odświeżyła wszystkich plików składających się na stronę. Niestety niektóre przeglądatki maja niezbyt przemyślane ustawienia domyślne.
Propopnuje zrobć odśwież (klawisz F5) ,a jeżeli to poskutkuje to można wyczyścić cache przeglądarki.
F5 działa doskonale - wszystko jest jak trzeba w mozilli.
Nowa wersja podoba mi się bardzo - poza brakiem mozliwosci wyboru ustawienia przepisów -czy jako całość czy jako posegregowane w grupach. Mam świadomość, że to kwestia przyzwyczajenia - ale bardzo nie chciałabym zmieniać mojego starego....
ja mam możliwość wszystkie czy w grupach
Nie wiem czy tylko ja tak mam jak włączyłam przepis na białą masę cukrową Dorotaxx to pod koniec już cięzko się przewijało, osobiście wolałam jak strony były ponumerowane.
Użytkownik lidka74 napisał w wiadomości:
> Nie wiem czy tylko ja tak mam jak włączyłam przepis na białą masę
> cukrową Dorotaxx to pod koniec już cięzko się przewijało, osobiście
> wolałam jak strony były ponumerowane.
A mnie się wogóle strona z przepisem na białą masę cukrową nie wyświetla. Widzę tylko komunikat błędu :
Fatal error: Cannot make static method Model::delete() non static in class Recipe in /var/www/WielkieZarcie/models/recipe.php on line 6
Możesz wkleić linka?
do przepisu? proszę bardzo: http://wielkiezarcie.com/przepis.php?przepis=30981&offset=0
Pampas a nie można by zrobić tak jak przetem strony były ponumerowane i było lepiej, teraz strona długo się ładuje chodzi mi tu o przepis na białą masę cukrową która ma dużo komentarzy i może przez to. A druga sprawa żeby zobaczyć ostatnie komentarze trzeba całą stronę przelecieć.
mi ten przepis baaardzo długo ładuje więc zrezygnowałam z otwarcia
Fajnie tylko ,że ja nawet nie wiem co to jest to cache , ani jak to się czyści. Nie umiem niestety nic zrobić U mnie też oczopląs na mozilli.
wciśnij F5 u góry klawiatury - działa!!!!!
Ja tego czegoś też nie czyściłam - bo nie wiem gdzie szukać miejsca bałaganu
Ekkore serdeczne dzięki.
Chciałam dodać komentarz ze zdjęciem i niestety nie wiem jak to się stało komentarz jest,a zdjęcia nie ma próbowałam dwa razy :((...chodzi o przepis na białą masę cukrową Dorotaxx-prosze o POMOC i z góry dziękuję-pozdrawiam serdecznie.
Poprawione. teraz zdjecia będą się pojawiały.
Podaj mi linki do przepisów gdzie wstawiałaś te zdjęcia, to sprawie że się pojawią
One tam są tylko ich nie widać.
Ooo...dzięki wielkie juz podaje link http://wielkiezarcie.com/recipe30981.html i proszę-pozdrawiam serdecznie :)
Poprawione.
Pampasie 'jesteś wielki'.......dziękuję :)
wpisałam komentarz i zdjęcia - tak jak robiłam to zwykle,
niestety zdjęć nie można otworzyć...
http://wielkiezarcie.com/recipe38208.html
ooo..ale za to linki są znów aktywne:))))
Dobrze, że piszecie o tych wszystkich niedomaganiach. Biedny Pampas wszstko skrzętnie notuje i będzie walczył do skutku.
spokojnie..poczekamy...!
toć macie dzisiejszy dzionek relaksacyjnie spędzić..:)
czego Wam serdecznie życzę!
weszłam dzisiaj na WŻ i widzę że są jakieś zmiany oczywiście super po tych zmianach,szczególnie jak chcę znaleść jakiś przepis to wszystko tak wyraźnie ze zdjęciami jest mi się bardzo podoba-super i wielkie dzięki za udoskonalenia
Mam pytanie co do miniaturek, do przepisów. W swoich przepisach mam sporo instrukcji i obecnie, pojawiły się jako miniaturki, pierwsze z kolejki, gdzie trzeba zaznaczyć (lub je wstawić) zdjęcie z efektem końcowym, by było ono miniaturką? powstawiałam je, przed składnikami, ale narazie miniaturki się nie zmieniły...... Mogę coś z nimi zrobić????????????
Jako pierwsze zdjecie wstawione do przepisu. Sprawdzone - bo sama zmnieniałam kolejność z czystej ciekawości czy tak działa.
Ekkore, u mnie nie zadziałało, zmieniałam w Operze i nic...
Nie zmieniło się, ponieważ tak naprawdę pod uwagę brana jest kolejność wstawiania do biblioteki obrazów.
Niedługo pojawi się możliwość wybrania zdjęcia które ma być miniaturką na liście przepisów.
Walczyłam z tymi miniaturkami i nic nie wyszło, ale poczekam na nową opcję, tylko że próbując zmienić miniaturki, "przepisy porobiły się" nieudostępnione, chociaż tego świadomie nie zmieniałam. W tej chwili dostaję maile z prośbą o udostępnienie przepisów i oczywiście robię to, ale dostaję komunikat, ze po udostępnieniu go, będzie można już go tylko usunąć, nie będziemy mieli opcji udostępniania przepisów?
Ależ cały czas będzie można edytować swoje przepisy. Przecież byłoby to z naczej strony nieuczciwe podstępnie zablokować Wam możliwość edycji przepisu lub kazać go zostawić na zawsze bez Waszej zgody. Nie działamy jak wiele innych serwisów kulinarnych. To chwyty poniżej pasa, które kiedyś doprowadzą mnie do zawału serca ze złości :/
Możecie edytować przepis, ile razy chcecie. Po prostu nie można się nim będzie bawić włączając i wyłączając udostępnienie. Natomiast wykasować swój przepis można bez problemu. Muszę tylko z Pampasem dokładnie omówić sprawę datowania przepisów, którym będziecie robić edycję, aby coś w nich poprawić. Myślę, że przydałaby się tu taka malutka dodatkowa opcja :)
Nie moge wstawic zdjecia do nowego przepisu. Dlaczego tak sie dzieje?
Ja też nie mogę wstawić zdjęć do przepisu, wczoraj udało wstawić mi się zdjęcie do mojego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe22088.html ale na tej graficzej ikonce nie widać ze jest zdjęcie tylko jest puste.Dlaczego tak jest?
Ja nie potrafię wstawić komentarza do przepisu w IE. Gdy klikam na SKOMENTUJ pojawiają mi się różne opcje do wybrania np. Blog w ramach usługi Windows Live, Korzystaj z poczty w usłudze Windows Live czy Wszystkie akceleratory. Jak coś wybieram to jest polecenie abym się zarejestrowała a ja się kompletnie na tym nie znam. hyba bez pomocy fachowca nie poradzę sobie. Poza tym podobają mi się zmiany
Hm, ciekawe, bo ja widzę to zdjęcie.
Pampasie zdjęcie ja też widzę, tylko mi chodzi o to kółeczko co jest w spisie tam nie widać że jest zdjęcie.
To kółeczko zmieni się za 2 godziny - tak jest ustawiony czas odświeżania tych miniaturek. Na bieżąco nie może się zmieniać, bo żaden serwer by tego nie wytrzymał
Dzięki ja tylko pytałam.
Co się dzieje klikam na Tort Puchatek a pokazują mi się "Aspekty zdrowotne związane ze spożywaniem mięsa".
Napisz konkrentnie gdzie wchopdzisz i na co klikach - z podaniem linków. Ja nie widzę takiego problemu, ale może robie to inaczej.
Wchodzę na Wielkie Żarcie/Przepisy/Ostatnio dodane przepisy i wyświetla mi się Wielkie Żarcie/Artykuły użytkownika anay/Aspekty związane ze spożywaniem mięsa
Hm, nie już "Ostatnio dodane" są "Najnowsze" i mi się tam wyświetla to co trzeba.
Może podaj konkretne linki do poszczególnycvh stron, bo wygląda to dziwnie.
Pampasie - a dlaczego wstawione do przepisów zdjęcia w nowych lub edytowanych przepisach nie pojawiaja się w spisie - dalej jest tylko kółko z WZ
Bo wszystko na listach odświeża się z pewnym opóźnieniem.
A ja od wczoraj mam problem z moimi przepisami. Jak najeżdżam na przepis to wyświetla mi się tylko rubryka z pustymi polami, a ikonka zdjęcia nie powiększa się. Nie dostaję też powiadomienia na maila o nowych komentarzach. Czy można to sprawdzić ? Bardzo proszę !
Drogi Pampasie zechciej rzucić okiem proszę :)
Rzuci, rzuci, po kolei poprawia wszystkie drobiazgi. Zaczyna od najistotniejszych. Spisuje w osobnym pliku listę Waszych zgłoszeń i wykasowuje kolejne pozycje, jak tylko się z nimi upora.
Dziękuję ! W takim razie będę cierpliwie czekać :)
Napisz jakiej przeglądarki używasz i po jakim systemem. Podaj wersję przeglądarki.
W domu korzystam z Visty, a przeglądarka Internet Explorer lub Mozilla,
W pracy Windows XP, a przeglądarka Internet Explorer nie wiem jaka wersja i wszędzie ten sam problem.
A "F5" nie pomaga?
Niestety nie działa. Próbowałam już wszystkich dostępnych "sztuczek" na forum i dalej nic. W Eksplorerze pojawia mi się komunikat, że wystąpiły błędy na stronie, a w Mozilli nic jakby wszystko było w porządku. Dodam jeszcze, że inne przepisy działają u mnie jak należy i bardzo mi się to podoba. Tylko dlaczego moje nie chcą być dla mnie normalnie widoczne?
Drążąc dalej temat ostanio odkryłam jak kliknęłam w IE ikonkę o błędach wyświetliły mi się takie informacje: wiersz: 107, 111, 115, 119, 124, 128, 132, 136, 140, 145, 149, 153, 157, znak: 18, błąd: oczekiwano znaku 'J', kod: 0 i dalej jest link do moich przepisów. Może to jest ta zaraza pakudna, która nie chce odpuścić.
Czy można nieśmiało się przypomnieć :)
I jeszcze link do moich przepisów http://wielkiezarcie.com/recipeslist.php?user=155377
Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc i za wyrozumiałość. Już wszystko działa jak należy. Pozdrawiam i życzę jak najmniej problemów.
nie wiem,czy to juz jest na "liście" oczekujących..;)
nie działa wyszukiwarka, jeśli chodzi o tematy na forum.
Wpisałam zmywarka..i nic nie widzę.
http://wielkiezarcie.com/szukaj.php?key=zmywarka&szukaj=Szukaj&sp=1&s_in%5B%5D=1&s_in%5B%5D=3&s_in%5B%5D=4&date1=&date2=2009-07-31&aut=