Ja podpisuje się też pod protestem!!!! Wcześniej było lepiej, bo jeśli ktoś nie chce drukowac lub nie ma drukarki, to trzeba kopiowac przepis "na piechote" do Worda..... A z funkcją "Wersja do druku" było łatwiej i czytelniej!
Poza tym dopiero zacząłem buszowac po zmienionej stronie, wiec jeszcze nie wszystko zauważyłem, ale ogólnie mi się podoba:)
Hmm a myślałam, że to ja coś poprzestawiałam w opcjach drukarki... Zgadzam się z tym, że poprzednia opcja "wersja do wydruku" była zdecydowanie czytelniejsza. Pozdrawiam!
Wydrukowałam na próbę 1 przepis - powiem tyle - masakra... trzeba użyć lupy, żeby coś przeczytać...Czy tak już zostanie? czy może to tylko przejściowa sytuacja? Pampasie, odpowiedz, zwłaszcza tym co to patrzą przez cztery oczka a widzą i tak mniej...albo może lepiej pozostawić to po staremu, co? prosimy bardzo ! w imieniu okularników - alman.
Niestety nic się nie zmienilo. Ja w ogole nie mogę wydrukować przepisu. Drukuje się wszystko, tylko nie przepis (np. nagłówki). Mam IE. Proszę o info co z tym fantem zrobić.
Spokojnie, staram się pilnować, aby Pampas odpisywał, że naprawił każdy błąd. Rozumiem Wasze zniecierpliwienie, ale załatanie jednej dziury trwa zwykle więcej niż kilka minut. Od strony programistycznej to mozolny proces, o czasochłonności którego mało kto zdaje sobie sprawę. Umówmy się, że przypomnienia będą zgłaszane raz na dobę, ok? Żebyśmy wszyscy nie zwariowali :) O drukowaniu przypomnę mu za chwilę, ponieważ sama też nie mogę korzystać z tej opcji, a czasem się przydaje.
Ok dzięki, poczekamy...ja wiem co to znaczy zmienić coś w programie...obserwuję czasem z boku, bo mam zawodowców w tej dziedzinie w rodzinie...jesteśmy cierpliwi...chyba...a przynajmniej część z nas. Pozdrowienia!
równiez czekam na ponowną możliwośc wydrukowania przepisów,nie mam dostępu do kompa tak często i bardzo ułatwia mi gotowanie czy pieczenie z wydrukiem,pzred oczami pozdrawiam
niestety nadal nic nie moge wydrukowac, mam wszystkie naglowki na czarno, nazwe potrawy i przepis udostepniony przez...na czerwono, zabiera to 2 strony, ale przepisu zadnego...
witaj, dziekuje, ze znalazles czas i odpisales, ale dzis znow probowalam i nadal nie moge wydrukowac calego przepisu tzn. jest troche lepiej: na 1 stronie mam naglowki, cala gora strony nikomu nie potrzebna plus nazwa przepisu na czerwono - to wszystko, a na 2 stronie mam kilka ostatnichlinijek przepisu, 1 zdjecie, przepis udostepniony przez... napisz do nas, regulamin... klikalam F5 wiele razy od soboty w nocy (u Was juz byla niedziela), nie pomaga, masz jakis pomysl? mam Vista i IE dziekuje i serdecznie pozdrawiam Urszula
witaj Wkn, pod przepisem po lewej jest opcja "drukuj" - klikam, wskakuje mi duze okno printera: select printer (4 pozycje, add printer... i nazwa mojego printera) , klikam print, drukuja mi sie 2 strony, tak, jak pisalam mam ostatnie 2-4 linijek przepisu), probowalam tez bezposrednio z komputera, jest identycznie, tylko wtedy mam jeszcze dodatkowy smietnik (te reklamy na zolto czy zielono u gory przepisu), jestem niepocieszona, ja wszystko (co mnie interesowalo, a jest tego sporo) drukowalam, mam segregatory... co teraz? pozdrawiam i dziekuje, ze poswiecacie czas na moj problem PS. printer jest w porzadku, inne materialy drukuja sie bez problemu (tzn. nie z WZ)
A czy mimo wszystko nie można "wrócic" do "Wersji do druku"? Bardzo ułatwiało to drukowanie. Jeśli są zdjęcie w przepisie to przeważnie częśc kasuje przed drukowaniem, żeby przepis był bardziej dla mnie czytelny i żeby nie tracił się aż tak tusz.... Teraz jest to niemożliwe. Nie mam drukarki, wiec zawsze przygotowywałem sobie interesujace mnie przepisy w Wordzie i po zapisaniu na przenośnym nośniku zanosiłem do zaprzyjażnionej drukarki.....
Rowniez mam klopoty z drukiem. Chcialam kolezance wydrukowac wszystkie przepisy diety Protal. Niestety tylko czesc zostala wydrukowana tak jak trzeba. W wiekszosci brak niestety lewej strony ze skladnikami. No i drukowane jest wszystko jak leci, np. reklamy, a nie sam przepis. Rowniez jestem za powrotem do "Wersji do druku".
Ja mam to samo, już nie wiem co robić, bo w kolejce czeka tyle fajnych przepisów, a ja nie mogę normalnie drukować. Raz przepis wydrukuje się normalnie, a innym razem drukuje się cała strona internetowa, albo jej kawałki :(
u mnie też - cała strona, wszystko dosłownie, a sam przepis maczkiem, no i ilość stron ..2 lub 3 się robią...nie można po prostu wrócić do starego sposobu? był dobry, a korzystając z podglądu można było ustawiać dodatkowo wygląd wydruku, powiększać, pomniejszać, wyżej, niżej, dzięki czemu czasem mieściły się 2 przepisy na jednej stronie..........
Ja tez bardzo chcialabym, aby drukowanie przepisow bylo "po staremu". Bardzo prosze... Wiele osob o to prosi, czy to nie ma znaczenia? Naprawde wczesniej bylo lepiej, a teraz to masakra, marnuje sie miejsce na papierze na jakies niepotrzebne reklamy. Przychylam sie do tego, co napisala alman. Wciaz czekam z wydrukami, aby bylo lepiej i nie jest. Pampas, prosimy... Nie wiem, moze zrobic jakas ankiete w sprawie tego drukowania, czy jest ktos zadowolony z obecnego stanu? Najlepsza byla oddzielna "wersja do wydruku", ktora pozwalala dalej przegladac strone z przepisami.
Owszem ma bardzo duże znaczenie. Podobnie ja to, że doba ma tylko 24 godziny i Pampas musi czasem sypiać i podnosić kubek z kawą, żeby nie pacnąć nosem w klawiaturę. Dziś będzie Wasza upragniona opcja wydruku "po staremu" zaprogramowana na nowo. Ze swojej strony proszę o uwzględnienie, że Wielkie Żarcie jest prowadzone przez amatorów pasjonatów, a nie przez firmę molocha zatrudniającą dużę grupę pracowników, która za dużą kasę na pstryknięcie spełnia (w dodatku tylko pozornie) życzenia użytkowników. Coś niecoś wiem, jak działają takie "profesjonalne" duże witryny i wcale tego sposobu działania nie pochwalam. Zrobimy dla Was wszystko, ale na Boga, jesteśmy tylko kilkorgiem ludzi z masą różnego rodzaju pracy, więc upraszam o inną formę przedstawiania swoich żądań.
Ja nie będę niczego żadać, tylko stwierdzam, że u mnie w ogóle nie ma jak wydrukować. Mam IE i Mozillę i w obydwu nie ma szans. Klikam na wersja do druku, podstrona się otwiera, ale nie ma gdzie kliknąć, żeby się drukowało. Ale skoro zmiany są wprowadzane to może akurat to jest przyczyna. Dobrze by było, żeby można było sobie wybrać czy się chce zdjęcia drukować czy nie. Czasami bardzo chciałam, ale przy niektórych przepisach było po kilka zdjęć i szkoda mi papieru i tuszu.
Ja również nie lubiłam, gdy przepis o dużej ilości zdjęć, przygotowany jak tutorial drukował mi się na czterech kartkach. Pampas usiłuje namierzyć błąd braku możliwości drukowania poprawionej wersji w środowisku windows. Chyba ostatecznie znienawidzi windowsy
Wkn, jesli Pampas nad tym pracuje, to wszystko OK :) Po prostu nie bylam pewna, czy pamieta o tym, aby usprawnic to drukowanie. Niech spokojnie wypije kawe, niech sie wyspi nalezycie i na spokojnie niech sprobuje znalezc jakies rozwiazanie. Na chwile obecna jest zle, bo w ogole nie wchodzi mi wersja do wydruku (Windows i IE).
U mnie też albo przepisu nie da sie wydrukować wcale albo w całości z komentarzami i takimi małymi literkami. Mam nadzieję,że to chwilowe i bedzie dopracowane,tak jak było do tej pory
Czy sprawdziłaś to już po mailu Wkn, czy opisujesz wcześniejsze doświadczenia? A może po prostu nie odświeżyłaś strony i kliknęłaś na "Wersja do druku" w okienku otwartym z godzinę temu? - wtedy masz na pewni starą wersję.
Co znaczy, że nie ma wersji do druku? Nie ma linka? Nie pojawia się okienko z wersją? Jaka przeglądarka i jaka jej wersja? Proszę o szczegóły. Już tyle razy pisałem, że wróżką nie jestem i potrzebuje szczegółowych informacji żeby coś zadziałać. Informacja, że "coś mi nie działa", jest żadną informacją.
Opcja działa teraz po staremu i na pewno chodzi pod IE6, IE7 i wszystkimi wersjami Firefoxa i Mozili.
Pampasie, słoneczko /mogę chyba tak powiedzieć? mogę, mogę, choćby z uwagi na mój wiek../, nie denerwuj się, ale to naprawdę nie działa nadal...ja jestem amatorem i w te klocki jestem kiepśniutka, ale próbowałam i przez IE7 i przez Mozillę i nic...owszem, jak kliknę na "wersja do druku" to otwiera się okienko z przepisem mniejszych rozmiarów niż strona, a jak dam na powiększenie to już tylko ten przepis i nawet nie ma gdzie kliknąć komendy "drukuj", a jeśli nie powiekszam to na pasku u góry mogę kliknąć "drukuj," ale nie wiem co mi będzie drukować i ile tych stron...a jak skorzystam z opcji "podgląd" to widzę wszystko, ileś stron, łącznie z nagłówkiem strony, reklamami, a nawet komentarze...a wszytko to maczkiem...maczusiem wręcz... napisałam tak po prostu, bo laik jestem i taki trochę samouk w wielu kwestiach, ale z pewnością nie jest to wersja która była uprzednia /czyli stara wersja, za którą tak tęsknimy/. Prosimy Cię o trochę wyrozumiałości też dla nas, często leciwych już dam, którym zachciało się na stare lata przesiadywać na WŻ i jeszcze chcieć jakichś udogodnień w korzystaniu ze strony. My cierpliwi jesteśmy, nam się nie śpieszy, nie zarywaj zatem nocy, ale jak będzie brzydka pogoda i będzie nudno, to podumaj co to się dzieje, że nie chce być jak dawniej z tym drukowaniem. Pozdrawiam i przepraszam za te swoje "wypociny", ale zastrzegłam wszak, że nie jestem biegła w tych sprawach. Alicja
Ta wersja wydruku jest niemal identyczna jak ta stara. Różni się jedynie detalami, ale tabelka z przepisem jest ta sama i z tym samym fontem co kiedyś. Również działa identycznie jak kiedyś. Otwiera się okienko w "wersją do druku" i nic więcej. A jakim sposobem to ktoś sobie wydrukuje, to już inna sprawa. Jakoś chyba sobie z tym przedtem radziłaś, więc teraz należy postąpić analogicznie.
DZIALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo dziekuje Pampas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A teraz do Ali: po lewej masz "wersja do druku"-kliknij, przepis zajmuje teraz caly ekran i to prawda, ze nie ma na co kliknac, aby sie drukowalo, wiec "right-click" kliknij myszka po prawej stronie (zawsze uzywasz lewej), wyskakuje okienko z wieloma opcjami, klikasz "print" (drukuj), otwiera sie nowe okienko z nazwa printera, klikasz drukuj - wyglada trudne, ale jest latwe i druk jest wiekszy.
Oj, Pampasie, nie wiem, ale przedtem radziłam sobie wyśmienicie, klikając na podgląd wydruku robiłam nawet różne kombinacje zanim dawałam "drukuj" - np. powiększałam, pomniejszałam, obniżałam i miałam czasem nawet 2 przepisy na jednej stronie wydrukowane, a teraz nie mam możliwości postąpić analogicznie...ale cóż, skoro inni już sobie radzą z drukowaniem, może i ja się "naumię" jakoś. Jeszcze raz przepraszam za moje wywody /zapewne głupie dla fachowca no nie?/. Pozdrawiam!
Huuuura, udało się !!! Ursula, dzięki za naprowadzenie, jestem Twoją dłużniczką, choć nie zrobiłam całkowicie jak pisałaś. Napiszę jak ja to zrobiłam /ale wskazówka z tym prawym klawiszem myszki to było to/: - kliknąć na "wersja do druku" - jeśli otworzy się pomniejszony obraz to go powiększyć /będzie wtedy na cały ekran/ - kliknąć prawym klawiszem myszki i wybrać "podgląd wydruku" - zrobić co się tam chce z wydrukiem na podglądzie /można zwiększyć, zmniejszyć itp./ - kliknąć "drukuj" /lewy górny róg/ i już
mój wywód dla takich samouków mnie podobnych - poprzednio wszystko było po wybraniu "wersja do druku", teraz trzeba to uzyskać za pomocą prawego klawisza myszki.
ciesze sie bardzo, ze sie udalo, ja przewaznie od razu drukuje, ale oczywiscie mozna najpierw kliknac "podglad" i zrobic zmiany... jak to dobrze, ze mamy "stara", ale dobra wersje do druku... jeszcze raz dziekuje...
Załamać się można.Robiłam już wszytsko co było tutaj opisane, sprawdziłam na mozilli i IE i nic. Nadal nie mam gdzie kliknąć, żeby się drukowało. Otwiera mi się okienko tak jak kiedyś, ale nie ma żadnych napisów "drukuj" itp. U góy mam tylko taką gwiazdkę na którą jak kliknę to pisze "edytuj zakładkę" ale po kliknięciu nie ma tam żadnych opcji drukowania. Odświeżałam stronę i też nic. Chciałabym wrócić do starej wersji.Próbowałam robić na piechotę, kopiować do worda i wklejać, ale to się rozwala na całej stronie albo i nawet poza nią. Trzeba by było wszystko przerabiać.
witaj barbami, po "wersji do druku" otwiera sie nowe okno (gdy powiekszysz to zajmuje caly ekran) i tam NIE MA GDZIE kliknac "drukuj", wiec musisz kliknac myszka po prawej, dopiero wtedy otworzy ci sie nowe okienko, ja klikam drukuj, ale, jesli chcesz cos zmienic (powiekszyc, pomniejszyc) klikasz podglad do druku i potem drukujesz, powodzenia
Barbami ! A przeczytałaś co napisałam? otwiera Ci się strona z przepisem - wersja do druku . Nie masz nic więcej na ekranie tylko przepis, więc najeżdżasz myszką gdziekolwiek i klikasz prawym klawiszem myszki, otwierają się możliwości różne, wybierasz "podgląd..." i dalej już jak po straremu...spróbuj, skoro ja potrafię?????
no i znów się jakieś czary-mary, już można tak jak dawniej, po kliknięciu na wersja do druku otwiera się i jest gdzie klikać.....można klikać "drukuj" tak jak dawniej..... DZIĘKUJEMY !
Przed zmianami można było wybrać opcję "wersja do wydruku" wydruk był czytelny a teraz jest tylko "drukuj" przepis trzeba czytać przez lupę.
No właśnie a ja sobie lubie wydrukowac pszepis bo nie zawsze chce mi się siąśc do kompa, to co teraz? w takim razie paskudnie !pozdrawiam!
Ja podpisuje się też pod protestem!!!! Wcześniej było lepiej, bo jeśli ktoś nie chce drukowac lub nie ma drukarki, to trzeba kopiowac przepis "na piechote" do Worda..... A z funkcją "Wersja do druku" było łatwiej i czytelniej!
Poza tym dopiero zacząłem buszowac po zmienionej stronie, wiec jeszcze nie wszystko zauważyłem, ale ogólnie mi się podoba:)
Ja tez chcialabym, aby znow byla dostepna "wersja do druku"...
Hmm a myślałam, że to ja coś poprzestawiałam w opcjach drukarki... Zgadzam się z tym, że poprzednia opcja "wersja do wydruku" była zdecydowanie czytelniejsza. Pozdrawiam!
Wydrukowałam na próbę 1 przepis - powiem tyle - masakra... trzeba użyć lupy, żeby coś przeczytać...Czy tak już zostanie? czy może to tylko przejściowa sytuacja? Pampasie, odpowiedz, zwłaszcza tym co to patrzą przez cztery oczka a widzą i tak mniej...albo może lepiej pozostawić to po staremu, co? prosimy bardzo ! w imieniu okularników - alman.
Niestety nic się nie zmienilo. Ja w ogole nie mogę wydrukować przepisu. Drukuje się wszystko, tylko nie przepis (np. nagłówki). Mam IE. Proszę o info co z tym fantem zrobić.
Spokojnie, staram się pilnować, aby Pampas odpisywał, że naprawił każdy błąd.
Rozumiem Wasze zniecierpliwienie, ale załatanie jednej dziury trwa zwykle więcej niż kilka minut. Od strony programistycznej to mozolny proces, o czasochłonności którego mało kto zdaje sobie sprawę.
Umówmy się, że przypomnienia będą zgłaszane raz na dobę, ok? Żebyśmy wszyscy nie zwariowali :)
O drukowaniu przypomnę mu za chwilę, ponieważ sama też nie mogę korzystać z tej opcji, a czasem się przydaje.
Ok dzięki, poczekamy...ja wiem co to znaczy zmienić coś w programie...obserwuję czasem z boku, bo mam zawodowców w tej dziedzinie w rodzinie...jesteśmy cierpliwi...chyba...a przynajmniej część z nas. Pozdrowienia!
Oczywiście, że jesteśmy cierpliwi:) Najlepszym testerem programu jest zawsze użytkownik i stąd te wszystkie sygnały o błędach czy problemach:)
równiez czekam na ponowną możliwośc wydrukowania przepisów,nie mam dostępu do kompa tak często i bardzo ułatwia mi gotowanie czy pieczenie z wydrukiem,pzred oczami pozdrawiam
Którą wersję IE. Jeżeli starszą niż IE7, to sporo może nie chodzić.
wlasnie odkrylam to co bocian .. wydrukowany przepis jest taki.. nieczytelny...
Potwierdzam, też byłam zaskoczona tym miniaturowym wynalazkiem. Obiecuję, że to się zmieni.
Drukowanie przepisów zostało zmienione. Teraz wydruk jest prosty, tak jak to tylko się dało uprościć - sama tabelka bez dekoracji + notatka.
niestety nadal nic nie moge wydrukowac,
mam wszystkie naglowki na czarno, nazwe potrawy i przepis udostepniony przez...na czerwono, zabiera to 2 strony, ale przepisu zadnego...
To znaczy, że Ci się strona nie odźwieżyła - "F5" powinno pomóc.
witaj,
dziekuje, ze znalazles czas i odpisales, ale dzis znow probowalam i nadal nie moge wydrukowac calego przepisu tzn. jest troche lepiej:
na 1 stronie mam naglowki, cala gora strony nikomu nie potrzebna plus nazwa przepisu na czerwono - to wszystko, a na 2 stronie mam kilka ostatnich linijek przepisu, 1 zdjecie, przepis udostepniony przez... napisz do nas, regulamin...
klikalam F5 wiele razy od soboty w nocy (u Was juz byla niedziela), nie pomaga,
masz jakis pomysl?
mam Vista i IE
dziekuje i serdecznie pozdrawiam
Urszula
A w jaki sposób drukujesz? Bo mam podejrzenie, że nie używasz przygotowanej przeze mnie opcji, tylko opcji drukowania z menu przeglądarki.
witaj Wkn,
pod przepisem po lewej jest opcja "drukuj" - klikam,
wskakuje mi duze okno printera: select printer (4 pozycje, add printer... i nazwa mojego printera) , klikam print, drukuja mi sie 2 strony, tak, jak pisalam mam ostatnie 2-4 linijek przepisu),
probowalam tez bezposrednio z komputera, jest identycznie, tylko wtedy mam jeszcze dodatkowy smietnik (te reklamy na zolto czy zielono u gory przepisu), jestem niepocieszona, ja wszystko (co mnie interesowalo, a jest tego sporo) drukowalam, mam segregatory...
co teraz?
pozdrawiam i dziekuje, ze poswiecacie czas na moj problem
PS. printer jest w porzadku, inne materialy drukuja sie bez problemu (tzn. nie z WZ)
U mnie się drukuje ze zdjęciem;
Użytkownik nonka4 napisał w wiadomości:
> U mnie się drukuje ze zdjęciem;
u mnie też :) jest wszystko ok:)
A czy mimo wszystko nie można "wrócic" do "Wersji do druku"? Bardzo ułatwiało to drukowanie. Jeśli są zdjęcie w przepisie to przeważnie częśc kasuje przed drukowaniem, żeby przepis był bardziej dla mnie czytelny i żeby nie tracił się aż tak tusz.... Teraz jest to niemożliwe. Nie mam drukarki, wiec zawsze przygotowywałem sobie interesujace mnie przepisy w Wordzie i po zapisaniu na przenośnym nośniku zanosiłem do zaprzyjażnionej drukarki.....
Rowniez mam klopoty z drukiem. Chcialam kolezance wydrukowac wszystkie przepisy diety Protal. Niestety tylko czesc zostala wydrukowana tak jak trzeba. W wiekszosci brak niestety lewej strony ze skladnikami. No i drukowane jest wszystko jak leci, np. reklamy, a nie sam przepis. Rowniez jestem za powrotem do "Wersji do druku".
Ja mam to samo, już nie wiem co robić, bo w kolejce czeka tyle fajnych przepisów, a ja nie mogę normalnie drukować. Raz przepis wydrukuje się normalnie, a innym razem drukuje się cała strona internetowa, albo jej kawałki :(
u mnie też - cała strona, wszystko dosłownie, a sam przepis maczkiem, no i ilość stron ..2 lub 3 się robią...nie można po prostu wrócić do starego sposobu? był dobry, a korzystając z podglądu można było ustawiać dodatkowo wygląd wydruku, powiększać, pomniejszać, wyżej, niżej, dzięki czemu czasem mieściły się 2 przepisy na jednej stronie..........
Ja tez bardzo chcialabym, aby drukowanie przepisow bylo "po staremu".
Bardzo prosze... Wiele osob o to prosi, czy to nie ma znaczenia?
Naprawde wczesniej bylo lepiej, a teraz to masakra, marnuje sie miejsce na papierze na jakies niepotrzebne reklamy.
Przychylam sie do tego, co napisala alman. Wciaz czekam z wydrukami, aby bylo lepiej i nie jest.
Pampas, prosimy...
Nie wiem, moze zrobic jakas ankiete w sprawie tego drukowania, czy jest ktos zadowolony z obecnego stanu?
Najlepsza byla oddzielna "wersja do wydruku", ktora pozwalala dalej przegladac strone z przepisami.
Owszem ma bardzo duże znaczenie. Podobnie ja to, że doba ma tylko 24 godziny i Pampas musi czasem sypiać i podnosić kubek z kawą, żeby nie pacnąć nosem w klawiaturę.
Dziś będzie Wasza upragniona opcja wydruku "po staremu" zaprogramowana na nowo.
Ze swojej strony proszę o uwzględnienie, że Wielkie Żarcie jest prowadzone przez amatorów pasjonatów, a nie przez firmę molocha zatrudniającą dużę grupę pracowników, która za dużą kasę na pstryknięcie spełnia (w dodatku tylko pozornie) życzenia użytkowników. Coś niecoś wiem, jak działają takie "profesjonalne" duże witryny i wcale tego sposobu działania nie pochwalam.
Zrobimy dla Was wszystko, ale na Boga, jesteśmy tylko kilkorgiem ludzi z masą różnego rodzaju pracy, więc upraszam o inną formę przedstawiania swoich żądań.
Ja nie będę niczego żadać, tylko stwierdzam, że u mnie w ogóle nie ma jak wydrukować. Mam IE i Mozillę i w obydwu nie ma szans. Klikam na wersja do druku, podstrona się otwiera, ale nie ma gdzie kliknąć, żeby się drukowało. Ale skoro zmiany są wprowadzane to może akurat to jest przyczyna. Dobrze by było, żeby można było sobie wybrać czy się chce zdjęcia drukować czy nie. Czasami bardzo chciałam, ale przy niektórych przepisach było po kilka zdjęć i szkoda mi papieru i tuszu.
Ja również nie lubiłam, gdy przepis o dużej ilości zdjęć, przygotowany jak tutorial drukował mi się na czterech kartkach.
Pampas usiłuje namierzyć błąd braku możliwości drukowania poprawionej wersji w środowisku windows.
Chyba ostatecznie znienawidzi windowsy
Wkn, jesli Pampas nad tym pracuje, to wszystko OK :)
Po prostu nie bylam pewna, czy pamieta o tym, aby usprawnic to drukowanie.
Niech spokojnie wypije kawe, niech sie wyspi nalezycie i na spokojnie niech sprobuje znalezc jakies rozwiazanie.
Na chwile obecna jest zle, bo w ogole nie wchodzi mi wersja do wydruku (Windows i IE).
Drukowanie już działa, przetestujcie proszę :)
Jest cudownie, wszystko dziala jak nalezy :)
Pampas, dzieki, jestes Wielki! :)
Ja też mam taki problem.
Nadal nie mam wersji do druku.
Odświeżyłaś stronę przed testowaniem?
U mnie też albo przepisu nie da sie wydrukować wcale albo w całości z komentarzami i takimi małymi literkami. Mam nadzieję,że to chwilowe i bedzie dopracowane,tak jak było do tej pory
Czy sprawdziłaś to już po mailu Wkn, czy opisujesz wcześniejsze doświadczenia?
A może po prostu nie odświeżyłaś strony i kliknęłaś na "Wersja do druku" w okienku otwartym z godzinę temu? - wtedy masz na pewni starą wersję.
Co znaczy, że nie ma wersji do druku?
Nie ma linka? Nie pojawia się okienko z wersją?
Jaka przeglądarka i jaka jej wersja?
Proszę o szczegóły. Już tyle razy pisałem, że wróżką nie jestem i potrzebuje szczegółowych informacji żeby coś zadziałać.
Informacja, że "coś mi nie działa", jest żadną informacją.
Opcja działa teraz po staremu i na pewno chodzi pod IE6, IE7 i wszystkimi wersjami Firefoxa i Mozili.
Pampasie, słoneczko /mogę chyba tak powiedzieć? mogę, mogę, choćby z uwagi na mój wiek../, nie denerwuj się, ale to naprawdę nie działa nadal...ja jestem amatorem i w te klocki jestem kiepśniutka, ale próbowałam i przez IE7 i przez Mozillę i nic...owszem, jak kliknę na "wersja do druku" to otwiera się okienko z przepisem mniejszych rozmiarów niż strona, a jak dam na powiększenie to już tylko ten przepis i nawet nie ma gdzie kliknąć komendy "drukuj", a jeśli nie powiekszam to na pasku u góry mogę kliknąć "drukuj," ale nie wiem co mi będzie drukować i ile tych stron...a jak skorzystam z opcji "podgląd" to widzę wszystko, ileś stron, łącznie z nagłówkiem strony, reklamami, a nawet komentarze...a wszytko to maczkiem...maczusiem wręcz...
napisałam tak po prostu, bo laik jestem i taki trochę samouk w wielu kwestiach, ale z pewnością nie jest to wersja która była uprzednia /czyli stara wersja, za którą tak tęsknimy/.
Prosimy Cię o trochę wyrozumiałości też dla nas, często leciwych już dam, którym zachciało się na stare lata przesiadywać na WŻ i jeszcze chcieć jakichś udogodnień w korzystaniu ze strony. My cierpliwi jesteśmy, nam się nie śpieszy, nie zarywaj zatem nocy, ale jak będzie brzydka pogoda i będzie nudno, to podumaj co to się dzieje, że nie chce być jak dawniej z tym drukowaniem.
Pozdrawiam i przepraszam za te swoje "wypociny", ale zastrzegłam wszak, że nie jestem biegła w tych sprawach. Alicja
Ta wersja wydruku jest niemal identyczna jak ta stara. Różni się jedynie detalami, ale tabelka z przepisem jest ta sama i z tym samym fontem co kiedyś.
Również działa identycznie jak kiedyś. Otwiera się okienko w "wersją do druku" i nic więcej. A jakim sposobem to ktoś sobie wydrukuje, to już inna sprawa. Jakoś chyba sobie z tym przedtem radziłaś, więc teraz należy postąpić analogicznie.
DZIALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo dziekuje Pampas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A teraz do Ali:
po lewej masz "wersja do druku"-kliknij, przepis zajmuje teraz caly ekran i to prawda, ze nie ma na co kliknac, aby sie drukowalo, wiec "right-click" kliknij myszka po prawej stronie (zawsze uzywasz lewej), wyskakuje okienko z wieloma opcjami, klikasz "print" (drukuj), otwiera sie nowe okienko z nazwa printera, klikasz drukuj - wyglada trudne, ale jest latwe i druk jest wiekszy.
Oj, Pampasie, nie wiem, ale przedtem radziłam sobie wyśmienicie, klikając na podgląd wydruku robiłam nawet różne kombinacje zanim dawałam "drukuj" - np. powiększałam, pomniejszałam, obniżałam i miałam czasem nawet 2 przepisy na jednej stronie wydrukowane, a teraz nie mam możliwości postąpić analogicznie...ale cóż, skoro inni już sobie radzą z drukowaniem, może i ja się "naumię" jakoś.
Jeszcze raz przepraszam za moje wywody /zapewne głupie dla fachowca no nie?/. Pozdrawiam!
Ursula, dzięki za informację, zaraz zabieram się do przetestowania. Pozdrawiam!
Huuuura, udało się !!! Ursula, dzięki za naprowadzenie, jestem Twoją dłużniczką, choć nie zrobiłam całkowicie jak pisałaś.
Napiszę jak ja to zrobiłam /ale wskazówka z tym prawym klawiszem myszki to było to/:
- kliknąć na "wersja do druku"
- jeśli otworzy się pomniejszony obraz to go powiększyć /będzie wtedy na cały ekran/
- kliknąć prawym klawiszem myszki i wybrać "podgląd wydruku"
- zrobić co się tam chce z wydrukiem na podglądzie /można zwiększyć, zmniejszyć itp./
- kliknąć "drukuj" /lewy górny róg/ i już
mój wywód dla takich samouków mnie podobnych - poprzednio wszystko było po wybraniu "wersja do druku", teraz trzeba to uzyskać za pomocą prawego klawisza myszki.
ciesze sie bardzo, ze sie udalo, ja przewaznie od razu drukuje, ale oczywiscie mozna najpierw kliknac "podglad" i zrobic zmiany...
jak to dobrze, ze mamy "stara", ale dobra wersje do druku...
jeszcze raz dziekuje...
Załamać się można.Robiłam już wszytsko co było tutaj opisane, sprawdziłam na mozilli i IE i nic. Nadal nie mam gdzie kliknąć, żeby się drukowało. Otwiera mi się okienko tak jak kiedyś, ale nie ma żadnych napisów "drukuj" itp. U góy mam tylko taką gwiazdkę na którą jak kliknę to pisze "edytuj zakładkę" ale po kliknięciu nie ma tam żadnych opcji drukowania. Odświeżałam stronę i też nic. Chciałabym wrócić do starej wersji.Próbowałam robić na piechotę, kopiować do worda i wklejać, ale to się rozwala na całej stronie albo i nawet poza nią. Trzeba by było wszystko przerabiać.
witaj barbami,
po "wersji do druku" otwiera sie nowe okno (gdy powiekszysz to zajmuje caly ekran) i tam NIE MA GDZIE kliknac "drukuj", wiec musisz kliknac myszka po prawej, dopiero wtedy otworzy ci sie nowe okienko, ja klikam drukuj, ale, jesli chcesz cos zmienic (powiekszyc, pomniejszyc) klikasz podglad do druku i potem drukujesz,
powodzenia
Barbami ! A przeczytałaś co napisałam? otwiera Ci się strona z przepisem - wersja do druku . Nie masz nic więcej na ekranie tylko przepis, więc najeżdżasz myszką gdziekolwiek i klikasz prawym klawiszem myszki, otwierają się możliwości różne, wybierasz "podgląd..." i dalej już jak po straremu...spróbuj, skoro ja potrafię?????
no i znów się jakieś czary-mary, już można tak jak dawniej, po kliknięciu na wersja do druku otwiera się i jest gdzie klikać.....można klikać "drukuj" tak jak dawniej.....
DZIĘKUJEMY !
Nareszcie stara wersja. Dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tylko proszę już nic nie zmieniać.
Patrzcie no, jak Wy lubicie to stare i brzydkie hihihi ;P
Dziękuję bardzo za starą wersję :)