Dostalam od znajomych buraki z ogrodu.. z pieknymi, zdrowymi wielkimi lisciami... jak myslicie.. mozna ich uzyc do przygotowania golabkow?? zamiast kapusty?? powinny byc w mig gotowe... bo te liscie sa szybciutko miekkie?????? prosze Was o wypowiedzi na ten temat :)) z gory dziekuje :)
Powiem Wam, ze wyszly wspaniale.. liscie zachowaly piekny zielony kolor.. a przy dodatku kilku uduszonych pomidorow i paru kulek ze srodka cukinii... wszylo bardzo interesujace w smaku i wygladzie danie. Cukinie uzylam dlatego..bo mialam wiecej farszu i kuli powstaly przez ich wydrazenie. :)
Dostalam od znajomych buraki z ogrodu.. z pieknymi, zdrowymi wielkimi lisciami... jak myslicie.. mozna ich uzyc do przygotowania golabkow?? zamiast kapusty?? powinny byc w mig gotowe... bo te liscie sa szybciutko miekkie??????
prosze Was o wypowiedzi na ten temat :)) z gory dziekuje :)
A jakie te buraki,czerwone?można zrobić,zawijają w liście winogron,kapusty pekińskiej :)to burczane też bym zawinęła.
Ciekawy pomysł,tylko farsz musiałby być podsmażony lub podgotowany.
Mam swiezy karczek, zmiele na mielone.. ryz ugotuje.. i sprobuje.. jak sie uda, to dodam przepis :))))))
Do odważnych świat należy:) Trzeba by spróbowac
Powiem Wam, ze wyszly wspaniale.. liscie zachowaly piekny zielony kolor.. a przy dodatku kilku uduszonych pomidorow i paru kulek ze srodka cukinii... wszylo bardzo interesujace w smaku i wygladzie danie. Cukinie uzylam dlatego..bo mialam wiecej farszu i kuli powstaly przez ich wydrazenie. :)
Super. Umieść przepis w swoim profilu.