Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ile zapłacić należy murarzowi?

• Autor: joanka 38 Data: 2009-08-04 20:55:21

Witam! żaczęłam małą  dobudowę domu i w tym roku chcemy powiększyć garaż  o 4metry na długość .Sami wykopaliśmy fundamenty i mąż ma pomagać przy ich zalewaniu . Za dostawienie tych trzech ścian i strop bez tynkowania murarz wycenił się na 2 tysiące (nie prowadzi firmy, to dorabiajacy emeryt )potem opuścił na 1,7 00 zł czy to dobra cena??????Zupełnie się na tym nie znam ,mieszkam w małej miejscowosci w centrum kraju.Jestem przerażona ile wyceni dobudowanie nad tym garażem dwóch pomieszczeń?Pomóżcie i podpowiedzcie jakie są stawki???

• Autor: bea39 Data: 2009-08-04 21:00:14

Czy jest to murarz czy tylko ktoś znający fach? Radziłabym Ci zatrudnić kogoś, kto z zawodu jest budowlańcem i kto wystawi rachunek, potem bierze odpowiedzialnośc za wykonana pracę.To kosztuje, ale na bezpieczeństwie nie powinno się  oszczędzać. Mój mąż znając murarkę odwazył się postawić tylko ścianke działową w kuchni. Do reszty wykwalifikowani ludzie.

• Autor: kwiatek09 Data: 2009-08-04 21:01:00

Najprościej zapytać murarza,potem się targować.
    Ja zwykle pytam przed każdą robotą.Pozdrawiam!

• Autor: uleczka58 Data: 2009-08-04 21:25:39

Mnie się wydaje ,ze to bardzo drogo za tyle roboty. Tym bardziej, ze to nie firma. Ja miesiąc temu robiłam taras 3mx4 z fundamentami w ziemi 0,5 m i wysokość tego tarasu 2 m, materiał dała firma i zapłaciłam za wszstko materiał + robocizna 5500zł

• Autor: makusia Data: 2009-08-04 22:23:41

Użytkownik uleczka58 napisał w wiadomości:
    > Mnie się wydaje ,ze to bardzo drogo za tyle roboty. Tym bardziej, ze to nie
    > firma. Ja miesiąc temu robiłam taras 3mx4 z fundamentami w ziemi 0,5 m i
    > wysokość tego tarasu 2 m, materiał dała firma i zapłaciłam za wszstko
    > materiał + robocizna 5500zł

matko jekie ceny!!! dobrze ze mój "połówek " sam umie takie rzeczy zrobić

• Autor: kiki1101 Data: 2009-08-05 15:12:09

"Za postawienie 2500 bez slupow i wiankow bo to robilismy sami.Za tynkowanie oddzielnie 1500, cena jest niska murarz korzystal z naszego sprzetu i pomocy taty"- to jest info od mojej kolezanki, ktora stawiala niedawno stawiala garaz.

Przejdź do pełnej wersji serwisu