Mam wątpliwośći czy kombiwar to przydatne rzeczywiście urządzenie w kuchni? Zostało nas już tylko dwoje i pomyslałam ze można oszczędniej i szybciej w kombiwarze zamiast w piekarniku, ale nie mam żadnych doswiadczen w tym temacie.Bardzo proszę o wady i zalety kombiwara, żeby łatwiej było podjąć decyzję.
Mam kombiwar ale starego typu nie halogen over /chociaż na moje oko ten "nowy" wygląda tak samo/ to powiem ci,że na początku byłam zafascynowana ponieważ np.pieczone mięso wychodziło piękne ale np.biszkopt piecze się znacznie dłużej niż w piekarniku. Prądu brał bardzo dużo ale podkreślam,że to był stary model -te nowe może są bardziej unowocześnione i bardziej ekonomiczne.
Zanim zadałam pytanie na tym forum, poczytałam wypowiedzi jakie tylko znalazłam w necie na ten temat. Ale były tak sprzeczne - od zachwytów az do całkowitej krytyki. Z pewnością zalezy to od "kucharza" i sprzętu. W Mango wszystko taaaakie proste, samo się robi.Gorzej w praktyce.
Mam wątpliwośći czy kombiwar to przydatne rzeczywiście urządzenie w kuchni? Zostało nas już tylko dwoje i pomyslałam ze można oszczędniej i szybciej w kombiwarze zamiast w piekarniku, ale nie mam żadnych doswiadczen w tym temacie.Bardzo proszę o wady i zalety kombiwara, żeby łatwiej było podjąć decyzję.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,124,94841957,,kombiwar_halogen_oven.html?v=2
Mam kombiwar ale starego typu nie halogen over /chociaż na moje oko ten "nowy" wygląda tak samo/ to powiem ci,że na początku byłam zafascynowana ponieważ np.pieczone mięso wychodziło piękne ale np.biszkopt piecze się znacznie dłużej niż w piekarniku. Prądu brał bardzo dużo ale podkreślam,że to był stary model -te nowe może są bardziej unowocześnione i bardziej ekonomiczne.
Zanim zadałam pytanie na tym forum, poczytałam wypowiedzi jakie tylko znalazłam w necie na ten temat. Ale były tak sprzeczne - od zachwytów az do całkowitej krytyki. Z pewnością zalezy to od "kucharza" i sprzętu. W Mango wszystko taaaakie proste, samo się robi.Gorzej w praktyce.