Kochane Żarłoczki witam Was po mojej urlopowej przerwie:)
Przymierzam sie do kupienia okrągłej blaszki do pizzy i mam pytanie z tym związane. Jaką kupić, z całym dnem, dziurkowanym, z teflonem, czy nie? Robię sama pizzę na drożdżowym spodzie, ale w blaszce do ciasta i nadszedł czas żeby zrobić cos inaczej(choc jest super i wczoraj jedliśmy). Polećcie przepis na ciasto takie jak z pizzerni(przepyszna jedlismy w tym roku we Władyslawowie,pierwsza klasa!) i chyba to nas zainspirowalo. Znakomicie smakuje z dodatkiem sosu czosnkowego,mniam :)
ja nie piekę w blaszce tylko kładę na tej blasze dołączonej do piekarnika i wykładam ta blachę paierem do pieczenia. Ma miejsce do rosnięcia. nic jej nie ogranicza. tylko kształt widomo taki jaki jej nadam ma.
U mnie również najlepiej sprawdza się ta z dziurakami. Można kupić w KAUFLANDZIE,ok.35zł. Z ALLEGRO ciut taniej,jakieś 3zł.,bo koszt wysyłki coraz droższy...
Hej. Ja osobiście ostatnimi czasy piekę pizzę na takich blachach: http://74.125.77.132/search?q=cache:TH_Zfppg6HcJ:www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20090803.p.Blacha_do_pieczenia_Zenker+blachy+do+pizzy:+perforowana+i+z+wysokim+brzegiem&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a. Są one bardzo dobre. Pizza nie przywiera i ma kaształt jak te z pizzeri ;). Serdecznie je polecam. Pozdrawiam ps. przepraszam ze taki dziwny link, ale ja właśnie tam kupiłam te blachy i nie wiem jak inaczej poszukać tego.
Chyba najbardziej profesjonalnym sposoboem pieczenia pizzy jest pieczenie na kamieniu. Na allegro można kupić taki specjalny kamień, ktory nagrzewa się w piekarniku, potem kładzie na niego pizzę i piecze. Podobno rożnica jest kolosalna. Moim zdaniem jeśli w ogóle cudować z jakimś naczyniem/blaszką do pieczenia innym, niż standardowa blacha do piekarnika, to właśnie z takim kamieniem.
Kochane Żarłoczki witam Was po mojej urlopowej przerwie:)
Przymierzam sie do kupienia okrągłej blaszki do pizzy i mam pytanie z tym związane. Jaką kupić, z całym dnem, dziurkowanym, z teflonem, czy nie?
Robię sama pizzę na drożdżowym spodzie, ale w blaszce do ciasta i nadszedł czas żeby zrobić cos inaczej(choc jest super i wczoraj jedliśmy).
Polećcie przepis na ciasto takie jak z pizzerni(przepyszna jedlismy w tym roku we Władyslawowie,pierwsza klasa!) i chyba to nas zainspirowalo. Znakomicie smakuje z dodatkiem sosu czosnkowego,mniam :)
Pozdrawiam serdecznie-Ewa:)
ja nie piekę w blaszce tylko kładę na tej blasze dołączonej do piekarnika i wykładam ta blachę paierem do pieczenia. Ma miejsce do rosnięcia. nic jej nie ogranicza. tylko kształt widomo taki jaki jej nadam ma.
Ja piekę na wysmarowanej tłuszczem blaszce tej właśnie z piekarnika, niczym nie wykładam.. Piekę na całej jej powierzchni i wychodzi duuża pizza
Mam kilka blaszek do pizzy, ale moim zdaniem najlepsza jest ta dziurkowana, spod jest taki chrupiacy.
U mnie również najlepiej sprawdza się ta z dziurakami.
Można kupić w KAUFLANDZIE,ok.35zł.
Z ALLEGRO ciut taniej,jakieś 3zł.,bo koszt wysyłki coraz droższy...
Hej. Ja osobiście ostatnimi czasy piekę pizzę na takich blachach: http://74.125.77.132/search?q=cache:TH_Zfppg6HcJ:www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20090803.p.Blacha_do_pieczenia_Zenker+blachy+do+pizzy:+perforowana+i+z+wysokim+brzegiem&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a. Są one bardzo dobre. Pizza nie przywiera i ma kaształt jak te z pizzeri ;). Serdecznie je polecam. Pozdrawiam
ps. przepraszam ze taki dziwny link, ale ja właśnie tam kupiłam te blachy i nie wiem jak inaczej poszukać tego.
Dziękuję za rady :)
Kupiłam wczoraj blaszkę teflonową z dziurkami w zestawie z deską pod pizzę za niecałe 20zł.
Będziemy próbowac, pozdrawiam!
Chyba najbardziej profesjonalnym sposoboem pieczenia pizzy jest pieczenie na kamieniu. Na allegro można kupić taki specjalny kamień, ktory nagrzewa się w piekarniku, potem kładzie na niego pizzę i piecze. Podobno rożnica jest kolosalna. Moim zdaniem jeśli w ogóle cudować z jakimś naczyniem/blaszką do pieczenia innym, niż standardowa blacha do piekarnika, to właśnie z takim kamieniem.