Witam wszystkich. Chcialam zrobić kalafior konserwowy na zime do słoików. Czy ma ktos sprawdzony przepis? Swego czasu miałam przepis od znajomej ale nie wiem gdzie go zapisalam a czasu za duzo nie mam zeby szukac.
1/2 l wody 1 dag soli 1/4 szkl.octu 10% 10 dag cuku( ja daję mniej) Do słoiczków dajemy podgotowany kalafior(różyczki} zleamy ugotoaną zalewą i pasteryzujemy ok.7 min.
Czy mozesz wpisac ta recepture w przepisach? W ten sposob nie zaginie w wielu watkach forum, bedzie ja latwiej znalezc i skorzysta z niej wiecej osob. Potem ktos moze wstawic zdjecie i bedzie to fajnie wygladac.
Witam wszystkich. Chcialam zrobić kalafior konserwowy na zime do słoików. Czy ma ktos sprawdzony przepis? Swego czasu miałam przepis od znajomej ale nie wiem gdzie go zapisalam a czasu za duzo nie mam zeby szukac.
Zalewa do kalafiora
1/2 l wody
1 dag soli
1/4 szkl.octu 10%
10 dag cuku( ja daję mniej)
Do słoiczków dajemy podgotowany kalafior(różyczki} zleamy ugotoaną zalewą i pasteryzujemy ok.7 min.
Dziekuje bardzo :)
W poniedziałek biore sie do pracy :D
Mam pytanie: czy mozna w ten sposob przygotowac brokuly? Z gory dziekuje za szybka odpowiedz - pozdrawiam
Czy mozesz wpisac ta recepture w przepisach? W ten sposob nie zaginie w wielu watkach forum, bedzie ja latwiej znalezc i skorzysta z niej wiecej osob. Potem ktos moze wstawic zdjecie i bedzie to fajnie wygladac.