Hej mam problem bo poci mi się twaz ;-( niestety w ciągu dnia jestem w pracy i mam makijaz i nie moge się wyterzec ;-( a co gorsza strasnie się swiece co robić zeby pocenie było mniejsze?
nie uzywaj tlustych podkladow...najlepiej puder mineralny loreal.wyprobowalam jest swietny...http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=12632
Witam!!! Proponuje bibułki matujące - ściągają nadmiar sebum i potu powodując że skóra nie świeci się. idealne do dyskretnego użycia w ciągu dnia. Pozdrawiam
Polecam krem siarkowy do twarzy (matujący i antybakteryjny) w pomarańczowo - białym pudełku (polska firma). Jest świetny!!! Nie podaję nazwy firmy bo mogłoby to zostać odebrane jako reklama
Moim skromnym zdaniem, zaden krem, zadna chusteczka, nie sa w stanie zatrzymac tych lez co wija sie po calej twarzy! Najwazniejsze: dlaczego? W pewnym wieku wiadomo dlaczego, ale jesli jeszcze nie osiagnelas tego wieku, ani wagi ktora zawiaduje organizmem w tych sprawach, to koniecznie skonsultuj to z lekarzem. Ze mnie plynie, plynie, starczy, ze przeszlo 25°, a ja juz zroszona, choc szczupla, to jednak z lekka menopauzowa, strasznie sie tego wstydze, zroszonego czola i policzkow rowniez, menopauzy mniej. Ale jak w takim przypadku udawac sie na poludnie Europy? No to wlasnie sie nie udajemy. Moze ktos wpadnie na lepszy pomysl. Dodam, ze kiedys taki temat bylby dla mnie i nuzacy i wstydliwy, niestety nasze zycia w ktoryms momencie okazuja sie strasznie wstydliwe (tym bardziej, ze nuza innych). Mnie sama tez to nudzi.
ja pracuję z dziewczyną , która ma problem z poceniem się rąk , normalnie kapie jej z rąk , nosi ze sobą ciągle mały ręczniczek i wyciera ręce co chwila . Mówiła ,że można to operować ,ale nie ma gwarancji ,że operacja się powiedzie
Droga Kokliko ze mnie tez sie leje...i w dodatku w poludniowo europejskim klimacie, z menopausa przymusowa i w wieku 30 lat! Leje mi sie z twarzy bo nie mam wezlow chlonnych...poci mi sie jedna strona, gdy druga pozostaje sucha...przyjelam te tragedie jak wszystkie inne w moim zyciu...sa czescia mnie wystarczy rozmowa lub nawet nic absolutnie nic, zebym wygladala jak oblana woda...tak, czasem jest mi glupio...ale coz... grunt to uniesione czolo i usmiech na twarzy
hej wiem chyba o jakim kremie mówisz antybakteryjnym? jest tez nie drogi około 17 zł . wlasnie czytałam o nim ale nie udało mi sie go jeszcze kupic ;-( trudno dostać ;-(
Mam ten sam problem ale próbuję sobie jakoś radzić. Wykonując makijaż (też mam go codziennie na sobie : ) ) używam kremu matującego Lirene, na to podkład matujący z Loreala, na to sypki mineralny z avonu. Ten sypki noszę ze sobą do pracy i mniej wiecej co półtorej godziny omiatam nim twarz. Mam też mineralny sypki l Loreala ale niestety nie działa na moją silnie tłuscząca się cerę. Potem zmywam mleczkiem do demakijażu dla cery tłustej Lirene, tonik zielony z oriflame i z tej serii 3 x w tygodniu peeling. Trochę mi lepiej z tą skórą ale problem nie zniknął więc chyba zrobię tak jak poradziła jedna z kolezanek: zbadam tarczycę. W sumie zaczynam mieć jakieś podejrzenia bo bez sensu tyję "od powietrza" : (((
Pewnie jestes bardzo impulsywna i szybko sie denerwujesz...sprobuj sie jakos zrelaksowac po pracy...
A do wycierania twarzy uzyj husteczki higienicznejj i przycisnij ja tylko lekko do twarzy, bez wycierania...w ten sposob makijaż zostanie na swoim miejscu i zbierzes ztylko kropelki potu... Uzywaj lekki jasny makijaż, matujacy podklad i nos ze soba puder w kamieniu i pedzel, zeby poprawic ewentualnie makijaż, kolor musi byc identyczny z Twoja karmacja, unikniesz brzydkich plam
Sprawdz tez hormony:tarczyca, menopausa...nadcisnienie
Hej mam problem bo poci mi się twaz ;-( niestety w ciągu dnia jestem w pracy i mam makijaz i nie moge się wyterzec ;-( a co gorsza strasnie się swiece co robić zeby pocenie było mniejsze?
nie uzywaj tlustych podkladow...najlepiej puder mineralny loreal.wyprobowalam jest swietny...http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=12632
ups.............ale to nie reklama:)
Witam!!!
Proponuje bibułki matujące - ściągają nadmiar sebum i potu powodując że skóra nie świeci się. idealne do dyskretnego użycia w ciągu dnia. Pozdrawiam
Polecam krem siarkowy do twarzy (matujący i antybakteryjny) w pomarańczowo - białym pudełku (polska firma). Jest świetny!!! Nie podaję nazwy firmy bo mogłoby to zostać odebrane jako reklama
Moim skromnym zdaniem, zaden krem, zadna chusteczka, nie sa w stanie zatrzymac tych lez co wija sie po calej twarzy!
Najwazniejsze: dlaczego? W pewnym wieku wiadomo dlaczego, ale jesli jeszcze nie osiagnelas tego wieku, ani wagi ktora zawiaduje organizmem w tych sprawach, to koniecznie skonsultuj to z lekarzem.
Ze mnie plynie, plynie, starczy, ze przeszlo 25°, a ja juz zroszona, choc szczupla, to jednak z lekka menopauzowa, strasznie sie tego wstydze, zroszonego czola i policzkow rowniez, menopauzy mniej.
Ale jak w takim przypadku udawac sie na poludnie Europy? No to wlasnie sie nie udajemy. Moze ktos wpadnie na lepszy pomysl.
Dodam, ze kiedys taki temat bylby dla mnie i nuzacy i wstydliwy, niestety nasze zycia w ktoryms momencie okazuja sie strasznie wstydliwe (tym bardziej, ze nuza innych).
Mnie sama tez to nudzi.
ja pracuję z dziewczyną , która ma problem z poceniem się rąk , normalnie kapie jej z rąk , nosi ze sobą ciągle mały ręczniczek i wyciera ręce co chwila . Mówiła ,że można to operować ,ale nie ma gwarancji ,że operacja się powiedzie
Droga Kokliko ze mnie tez sie leje...i w dodatku w poludniowo europejskim klimacie, z menopausa przymusowa i w wieku 30 lat!
Leje mi sie z twarzy bo nie mam wezlow chlonnych...poci mi sie jedna strona, gdy druga pozostaje sucha...przyjelam te tragedie jak wszystkie inne w moim zyciu...sa czescia mnie
wystarczy rozmowa lub nawet nic absolutnie nic, zebym wygladala jak oblana woda...tak, czasem jest mi glupio...ale coz...
grunt to uniesione czolo i usmiech na twarzy
hej wiem chyba o jakim kremie mówisz antybakteryjnym? jest tez nie drogi około 17 zł . wlasnie czytałam o nim ale nie udało mi sie go jeszcze kupic ;-( trudno dostać ;-(
Może warto pójść z tym problemem do dermatologa - może coś zaradzi - pozdrawiam i współczuję bo to naprawdę problem!
Można go dostać w sklepie zielarskim. Do tego żel do mycia twarzy i tonik. Mi naprawde to pomaga. h
Warto też zrobić badania hormonów tarczycy. Nadmierne pocenie, zwłaszcza na twarzy jest jednym z objawów nadczynności tarczycy, również tej utajonej.
Mam ten sam problem ale próbuję sobie jakoś radzić. Wykonując makijaż (też mam go codziennie na sobie : ) ) używam kremu matującego Lirene, na to podkład matujący z Loreala, na to sypki mineralny z avonu. Ten sypki noszę ze sobą do pracy i mniej wiecej co półtorej godziny omiatam nim twarz. Mam też mineralny sypki l Loreala ale niestety nie działa na moją silnie tłuscząca się cerę. Potem zmywam mleczkiem do demakijażu dla cery tłustej Lirene, tonik zielony z oriflame i z tej serii 3 x w tygodniu peeling. Trochę mi lepiej z tą skórą ale problem nie zniknął więc chyba zrobię tak jak poradziła jedna z kolezanek: zbadam tarczycę. W sumie zaczynam mieć jakieś podejrzenia bo bez sensu tyję "od powietrza" : (((
Pewnie jestes bardzo impulsywna i szybko sie denerwujesz...sprobuj sie jakos zrelaksowac po pracy...
A do wycierania twarzy uzyj husteczki higienicznejj i przycisnij ja tylko lekko do twarzy, bez wycierania...w ten sposob makijaż zostanie na swoim miejscu i zbierzes ztylko kropelki potu...
Uzywaj lekki jasny makijaż, matujacy podklad i nos ze soba puder w kamieniu i pedzel, zeby poprawic ewentualnie makijaż, kolor musi byc identyczny z Twoja karmacja, unikniesz brzydkich plam
Sprawdz tez hormony:tarczyca, menopausa...nadcisnienie