Forum

Zdrowie i uroda

pocenie twarzy

• Autor: Basiek23 Data: 2009-08-07 20:06:39

Hej mam problem bo poci mi się twaz ;-( niestety w ciągu dnia jestem w pracy i mam makijaz i nie moge się wyterzec ;-( a co gorsza strasnie się swiece co robić zeby pocenie było mniejsze?

• Autor: basiulka Data: 2009-08-07 20:30:15

nie uzywaj tlustych podkladow...najlepiej puder mineralny loreal.wyprobowalam jest swietny...http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=12632

• Autor: basiulka Data: 2009-08-07 20:40:58

ups.............ale to nie reklama:)

• Autor: polin83 Data: 2009-08-07 21:48:37

Witam!!!
    Proponuje bibułki matujące - ściągają nadmiar sebum i potu powodując że skóra nie świeci się. idealne do dyskretnego użycia w ciągu dnia. Pozdrawiam

• Autor: martita Data: 2009-08-07 22:51:49

Polecam krem siarkowy do twarzy (matujący i antybakteryjny) w pomarańczowo - białym pudełku (polska firma). Jest świetny!!! Nie podaję nazwy firmy bo mogłoby to zostać odebrane jako reklama

• Autor: kokliko Data: 2009-08-08 01:39:33

Moim skromnym zdaniem, zaden krem, zadna chusteczka, nie sa w stanie zatrzymac tych lez co wija sie po calej twarzy!
    Najwazniejsze: dlaczego? W pewnym wieku wiadomo dlaczego, ale jesli jeszcze nie osiagnelas tego wieku, ani wagi ktora zawiaduje organizmem w tych sprawach, to koniecznie skonsultuj to z lekarzem.
    Ze  mnie plynie, plynie, starczy, ze przeszlo 25°, a ja juz zroszona, choc szczupla, to jednak z lekka menopauzowa, strasznie sie tego wstydze, zroszonego czola i policzkow rowniez, menopauzy mniej.
    Ale jak w takim przypadku udawac sie na poludnie Europy? No to wlasnie sie nie udajemy. Moze ktos wpadnie na lepszy pomysl.
    Dodam, ze kiedys taki temat bylby dla mnie i nuzacy i  wstydliwy, niestety nasze zycia w ktoryms momencie okazuja sie strasznie wstydliwe (tym bardziej,  ze nuza innych).
    Mnie sama tez to nudzi.

• Autor: ASTI Data: 2009-08-08 10:49:07

ja pracuję z dziewczyną , która ma problem z poceniem się rąk , normalnie kapie jej z rąk , nosi ze sobą ciągle mały ręczniczek i wyciera ręce co chwila . Mówiła ,że można to operować ,ale nie ma gwarancji ,że operacja się powiedzie

• Autor: anna702 Data: 2009-09-02 19:41:26

Droga Kokliko ze mnie tez sie leje...i w dodatku w poludniowo europejskim klimacie, z menopausa przymusowa i w wieku 30 lat!
    Leje mi sie z twarzy bo nie mam wezlow chlonnych...poci mi sie jedna strona, gdy druga pozostaje sucha...przyjelam te tragedie jak wszystkie inne w moim zyciu...sa czescia mnie
    wystarczy rozmowa lub nawet nic absolutnie nic, zebym wygladala jak oblana woda...tak, czasem jest mi glupio...ale coz...
    grunt to uniesione czolo i usmiech na twarzy

• Autor: Basiek23 Data: 2009-08-08 11:46:00

hej wiem chyba o jakim kremie mówisz antybakteryjnym? jest tez nie drogi około 17 zł . wlasnie czytałam o nim ale nie udało mi sie go jeszcze kupic ;-( trudno dostać ;-(

• Autor: emeska1974 Data: 2009-08-08 12:15:16

Może warto pójść z tym problemem do dermatologa - może coś zaradzi - pozdrawiam i współczuję bo to naprawdę problem!

• Autor: martita Data: 2009-08-08 12:31:30

Można go dostać w sklepie zielarskim. Do tego żel do mycia twarzy i tonik. Mi naprawde to pomaga. h

• Autor: Wkn Data: 2009-08-08 17:22:38

Warto też zrobić badania hormonów tarczycy. Nadmierne pocenie, zwłaszcza na twarzy jest jednym z objawów nadczynności tarczycy, również tej utajonej.

• Autor: amelia_z Data: 2009-08-27 13:23:12

Mam ten sam problem ale próbuję sobie jakoś radzić. Wykonując makijaż (też mam go codziennie na sobie : ) )  używam kremu matującego Lirene, na to podkład matujący z Loreala, na to sypki mineralny z avonu. Ten sypki noszę ze sobą do pracy i mniej wiecej co półtorej godziny omiatam nim twarz. Mam też mineralny sypki l Loreala ale niestety nie działa na moją silnie tłuscząca się cerę. Potem zmywam mleczkiem do demakijażu dla cery tłustej Lirene, tonik zielony z oriflame i z tej serii 3 x w tygodniu peeling. Trochę mi lepiej z tą skórą ale problem nie zniknął więc chyba zrobię tak jak poradziła jedna z kolezanek: zbadam tarczycę. W sumie zaczynam mieć jakieś podejrzenia bo bez sensu tyję "od powietrza"  : (((

• Autor: anna702 Data: 2009-09-02 19:32:55

Pewnie jestes bardzo impulsywna i szybko sie denerwujesz...sprobuj sie jakos zrelaksowac po pracy...

A do wycierania twarzy uzyj husteczki higienicznejj i przycisnij ja tylko lekko do twarzy, bez wycierania...w ten sposob makijaż zostanie na swoim miejscu i zbierzes ztylko kropelki potu...
    Uzywaj lekki jasny makijaż, matujacy podklad i nos ze soba puder w kamieniu i pedzel, zeby poprawic ewentualnie makijaż, kolor musi byc identyczny z Twoja karmacja, unikniesz brzydkich plam

Sprawdz tez hormony:tarczyca, menopausa...nadcisnienie

Przejdź do pełnej wersji serwisu