Kupiłam świeże sardynki, miały być wczoraj na grila ale niestety padało więc zostały w lodówce. Dziś chciałabym coś przyrządzić ale nie mam pomysłu, może macie jakiś nieskomplikowany przepis?
Też Ci nie odpowiem, bo ja mieszkam we Francji i tu nie ma problemu z sardynkami. Ostatnio trafiłam na oczyszczone więc się połakomiłam na nie, bo miały być z grila...
Doroto, dziękuję za pomysł, w sumie proste i szybkie. Prawdę mówiąc nie podejrzewałam, że sardynki mogą się nadawać do smażenia w tłuszczu, sama nie wiem dlaczego? Moje sardynki włożyłam do zamrażarki, bo nie miałam czasu, zeby je przerządzić. Myślałam też o zrobieniu ich w zalewie octowej, ktoś próbował?
Kupiłam świeże sardynki, miały być wczoraj na grila ale niestety padało więc zostały w lodówce. Dziś chciałabym coś przyrządzić ale nie mam pomysłu, może macie jakiś nieskomplikowany przepis?
oczyscic obtoczyc w mace i usmazyc n patelni sa przepyszne! sol i pieprz na koncu
A gdzie w Polsce można kupić świeże sardynki?
Tu niestety nie pomoge ja mieszkam w Niemczech :-(
Też Ci nie odpowiem, bo ja mieszkam we Francji i tu nie ma problemu z sardynkami. Ostatnio trafiłam na oczyszczone więc się połakomiłam na nie, bo miały być z grila...
Doroto, dziękuję za pomysł, w sumie proste i szybkie. Prawdę mówiąc nie podejrzewałam, że sardynki mogą się nadawać do smażenia w tłuszczu, sama nie wiem dlaczego?
Moje sardynki włożyłam do zamrażarki, bo nie miałam czasu, zeby je przerządzić. Myślałam też o zrobieniu ich w zalewie octowej, ktoś próbował?
podsmaz obtoczone w mace, na talerzu slalaty troszke + ocet balsamiczny i kapary :) cytrynka i sru do zoladka :):):):):):):)
Pysznosci prawda?
a no :)