Forum

Gawędy o jedzeniu

Opinia

• Autor: kamila258 Data: 2009-08-16 19:55:17

Dlaczego na dole strony z przepisem napisane jest 'Brak opini'?! Przeciez to blad ortograficzny. Powinno byc 'opinii'. Glupio mi zwracac na to uwage, ale jest tak od dluzszego czasu i nikt tego nie poprawil.

• Autor: dana39 Data: 2009-08-16 20:22:38

Kamilo brakuje Ci tej jednej literki? a spójrz na to co napisałaś tutaj, czy wszystkie literki są w porządku?

• Autor: Shaera Data: 2009-08-16 20:40:49

Hmm... Mnie się wydaje, że akurat u niej literki są w porządku - ma klawiaturę nie polską Przyznam, że nawet nie zauważyłam tego braku 'i', hehe

• Autor: Wkn Data: 2009-08-16 21:20:09

Ło matko, dzięki za informację, idę zadusić Pampasa, że nie daje mi do sprawdzenia absolutnie wszystkich komunikatów, które wpisuje do programu! Zaraz będzie poprawione.
    Ze mnie też gapa, że tak nieuważnie oglądałam stronę.

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2009-08-16 23:45:27

Brak jednego i,to chyba nie jest błąd ortograficzny? błąd to raczej wpisanie np.zamiast i,j! może ktoś mi wytłumaczy,bo już sama nie wiem.

• Autor: as Data: 2009-08-17 08:48:03

są zasady kiedy pisze się i a kiedy ii a kiedy j. Są to błędy ortograficzne. Raz w podstawówce pani od polskiego zrobiła nam dyktando właśnie z tych i i dużo osób dostało ocenę 1

• Autor: Aleex Data: 2009-08-17 20:09:07

Różyczko - błędy ortograficzne dzielimy na zasadnicze i drugorzędne. Brak jednego "i" na końcu wyrazu to jest błąd ortograficzny tzw. drugorzędny. Błędy ortograficzne zasadnicze dot. pisowni m. in. rz-ż, ch-h, u-ó.

• Autor: kamila258 Data: 2009-08-17 00:55:40

Chodzilo mi tylko o dobry ogolny wyglad strony. Bardzo lubie WZ i zalezy mi na tym.
    Nie mialam na mysli zadnej krytyki. Nie bylo to skierowane przeciwko komukolwiek.
    Mam nadzieje, ze nikt nie poczul sie obrazony.
    Pozdrawiam cala ekipe WZ!

• Autor: anneau Data: 2009-08-17 13:19:10

...ja też mam na myśli ŻADNEJ krytyki, ale...jak można zwracać uwagę komuś na brak literki, kiedy samemu konsekwentnie omija się się "ogonki" kropeczi i kreski... Klawiatura polska/ niepolska, ale "ą", "ż", "ó" ...to chyba niewielka strata czasu...Wymagając od kogoś najpierw wymagaj od siebie :)

Proszę się nie dąsać i nie złościć. Oficjalne forum powinno być jak należy. Ale ta drobiazgowość....ach! Słońce świeci, jest lato, pyszne przpisy na WŻ...i życie jest piękne :):)

• Autor: as Data: 2009-08-17 13:54:22

Ja zawsze piszę polskie litery ale czesto ich nie ma. Nie wiem dlaczego. Pewnie jakieś złe wciskanie alta. Daję wyślij i nie chce mi się edytować postu ze względu tylko na te ogonki bo jak dam zatwierdź zmiany to trochę muszę czekać zanim to poprawi.

• Autor: kamila258 Data: 2009-08-18 23:36:41

Poprawione, zatopione. Watek uwazam za zamkniety. Jeszcze raz pozdrawiam ekipe WZ!

Przejdź do pełnej wersji serwisu